fbpx

Spannmålsgård 65 ha

Högstbjudande

18 500 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 26 feb

Anmäl intresse

Om fastigheten

46 ha åkermark av god kvalitet, 15 ha välskött skog, samt tre bostäder och anpassade ekonomibyggnader.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

LINKÖPING ÖVERSTAD 2:2

Adress

Överstad Östergård 2 58562 Linghem

Totalareal
64,8 ha
Tomtområde
64,8 ha
Boyta
315 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Huset är i timmerstomme som är ytterbeklätt med underhållsfri plastpanel i grått, samt tegeltak. Sten/gjuten grund och huset är 1,5 plan. Kopplade 2-glasfönster, gemensamt V/A samt fiber finns indraget. Någon gång på 1970-talet gjordes mangårdsbyggnaden om invändigt.

Planlösning BV:
Från köksingången kommer man in i en liten hall som leder in till köket. Där finns en fin vedspis, plastmatta på golvet. Köket är omgjort ca 1980-tal. Här finns ett tilltaget skafferi. I direkt anslutning till köket finns ett badrum med duschmöjlighet och stort fönster vilket gör det ljust. Plastmatta på golvet och kakel upp på halva väggen. Sedan fortsätter man in i nästa rum som är ett sovrum med laminatgolv. I anslutning till köket ligger sedan nästa rum med fint bevarat trägolv, där det även finns en kakelugn. Vidare från det rummet hamnar man i en stor, ljus möblerbar hall där den stora ingången ligger. Golvet är beklätt med plastmatta och från hallen tar man sig in i två rum. Det ena rakt fram är ytterligare ett sovrum med en kakelugn i, här ligger laminatgolv. In till höger från hallen hittar man ett stort öppet rum som bjuder in till socialt umgänge. En stor, bred kakelugn pryder ena väggen och mitt på taket, som är av trä, kan man beskåda en välbevarad takmålning. På golvet ligger ett bredplankat trägolv.

Planlösning ÖV:
Från hallen tar man sig sedan via en filtbeklädd trapp upp till övervåningen. Där möts man av en ljus hall med utgång till balkong. Pärlspont i tak samt marmorering och tapet på väggarna. Direkt in till vänster via en dubbeldörr kommer man in i ett sovrum med kakelugn och trägolv. I anslutning här finns en kattvind. Rakt fram från trappen finns ytterligare ett rum med kakelugn, trägolv och fint trätak. Även här en kattvind. Till höger om detta rum finns ett avlångt rum med snedtak och trägolv, perfekt för klädförvaring och dylikt. På andra sidan av hallen finns ett mindre förvaringsrum samt ett vältilltaget badrum med både duschkabin, badkar samt en bastu. Plastmatta på golvet samt trätak.

För att återgå till entrén kommer man från hallen ner i en källare samt till ett tvättrum med tvättmaskin, torktumlare samt extra fläkt uppsatt på väggen. På kortsidan av huset kommer man via en dörr på utsidan ner i en källare med betonggolv och gott med förvaring. Dass och dubbelgarage återfinns i anslutning till huset, dubbelgaraget byggdes på 1990-talet.

Lägenhet/Maskinhall

Huset som är byggt 1931 är uppfört med regelstomme gjuten grund med träbjälklag samt tegeltak. Det är kopplade tvåglasfönster. Här är direktverkande el samt avlopp med trekammarbrunn (Alnarps System). Vattenfilter och gemensam brunn med mangårdsbyggnaden. Fiber finns indraget. Omgjort på insidan 1970-tal.

Planlösning:
Man möts av en långsmal hall med plastmatta och trätak. Direkt till vänster finns ett sovrum med heltäckningsmatta och en kakelugn. Fortsätter man hallen fram hittar man längst bort till vänster köket som är 70-tal. På golvet ligger en plastmatta och det är trä i taket. På andra sidan av hallen återfinns ett vardagsrum med plats för matbord och sociala ytor. Här ligger ett laminatgolv. Längst bort till höger från hallen finns badrummet med duschkabin och ett tvättmaskin. Plastmatta på golvet och trätak.

I anslutning till lägenheten ihopsatt via en gång har en maskinhall/garage byggts till i samma storlek som lägenhetsdelen. . Här återfinns isolerad verkstadsdel med betonggolv samt vagnslider med jordgolv i vissa delar. Stora dubbelportar åt båda hållen på byggnaden.

Boningshus

Huset, som är byggt 1941, har regelstomme med tegeltak. Det är 1,5 plan med kopplade tvåglasfönster. Här återfinns vattenburen uppvärmning, kombipanna samt gemensamt V/A med mangårdsbyggnaden och lägenheten.

Planlösning BV:
Kommer in i en hall med ett litet kök till höger. Innanför köket finns ett väl tilltaget förråd/skafferi. I anslutning till köket finns ett sovrum med klädkammare. Badrum. Rakt fram från hallen finns ett vardagsrum.

Planlösning ÖV:
Direkt in till höger från trappan i hallen finns ett kök med vedspis. Bra förvaringsmöjligheter. Från hallen tar man sig sedan in i ett vardagsrum med kakelugn samt en kattvind.

Källare:
Här finns pannrum samt garage.

Ladugård

Maskinhall i stora delen, ca 15x22 m. Gjutet/stengolv med vikportar på kortsidan. Djurhuset är borttaget och utrymmet har fått nya avburna takstolar med hög takhöjd och nytt betonggolv. Spannmålsavdelning med fyra utlastningsfickor på 15 ton/st. Torkfickor 3 st med 30 ton tillsammans. Logdel med Silo. Gårdsjötork.

Förvaringsbyggnad

Brukas endast för förvaring.

Åkermark

Åkermarken är enligt SAM-blanketten 45,97 ha och består av 7 st brukningsskiften med god arrondering.

Jakt

Jakten är ej upplåten utan övergår till köparen på tillträdesdagen. Fastigheten ingår i älgskötselområde.

Övriga marktyper

Fastigheten är delägare i Tedens sjösänkningsföretag och årsavgiften har varit ca 800 kr/år.

Vägsamfällighet

Fastigheten har andel i vägsamfällighet. De senaste fyra åren har utdebiteringen varit 4000 kr totalt.

Skogsuppgifter

Befintlig skogsbruksplan är upprättad av Södra Skog 2023-12-01.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 850 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast mån 26 feb

Högstbjudande: 18 500 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter