fbpx

Lantbruk

Solhem

Högstbjudande

8 775 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 12 jun kl 09:00

Anmäl intresse

Om fastigheten

Välkommen till Solhem! Nu finns äntligen möjlighet att förvärva en gård i Brearöd med närhet till Kristianstad. Gården Solhem om ca 33 ha är en härligt belägen lantbruksfastighet omfattande ca 24 ha åker och ca 9 ha bete som är mycket väl lämpad för djurhållning. Gårdscentrum med välskött bostadshus med tre sovrum och stor härlig altan i söderläge. Ombonad och lummig trädgård med flaggstång och fruktträd. Ekonomibyggnader som ramar in gårdsbilden. Vackra betesmarker med stengärden omkring och en mindre bäck som letar sig fram. Cykelleden Kristianstad – Hörby på den gamla banvallen passerar genom fastigheten, perfekt för cykelpendlaren.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

KRISTIANSTAD TRÄNE 31:1

Adress

Brearödsvägen 352 29191 Kristianstad

Totalareal
33,2 ha
Åkermark
24,0 ha
Betesmark
9,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Boyta
111 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshuset är uppfört 1947 i trä med källare under hela huset. På taket ligger lertegelpannor, fönster är av typen 3-glas isoler samt kopplade 2-glas, i källaren enkelglas med innanfönster. Enskilt vatten från borra, ca 50 m. Enskilt avlopp till trekammarbrunn med infiltration. Uppvärmning sker med luft/luft-värmepump (Fujitsu) samt oljefyllda elradiatorer.

1999 gjordes en utbyggnad innehållandes hall och stort badrum/tvättstuga, krypgrund under utbyggnaden. Tak belagt med papp.

Boarean uppgår till ca 111 kvm enligt taxeringen.

Planlösning
Nedre plan fördelar sig på hall med garderober, badrum/tvättstuga, garderob/skrubb med tvättställ, WC, trapp ner till källare samt trapp till ovanvåning, kök, matrum, vardagsrum med vedkamin (Celus) och utgång till stor upphöjd uteplats i söderläge (nås med ramp från trädgården).
Kök utrustat med spis (Electrolux), fläkt (Whirlpool), kyl (Cylinda), diskmaskin (Cylinda), extra ugn (Husqvarna).
Badrum/tvättstuga helkaklat (golvvärme el) med toalett, tvättställ, dusch, handdukstork, tvättmaskin (Electrolux) och torktumlare (Cylinda).
WC med toalett och tvättställ.

Övre plan med hall och tre sovrum, inbyggda garderober samt förvaringsmöjligheter i kattvindarna.

Källare med förvaringsutrymmen samt matkällare. Varmvattenberedare 160 liter (Nibe). Hydrofor, vattenpump, vattenfilter (Göinge vattenteknik), avfuktare (Wood's). Bakugn.

F.d. ladugård, stall och loge

F.d. ladugård med den uppbundna inredningen samt gödselrännor kvar. Häststall med 3 boxar om ca 3*3 m. Stor loge med god takhöjd som använts som lösdrift. Carport/skärmtak som rymmer maskiner. Väggar av trä, tak belagt med cement/betongpannor samt eternit.

Stall och garage

Äldre stall med 5 spiltor, en box samt ett foderrum och trapp upp till loftet. I stallet finns frysboxar. Garage/enklare verkstad. Väggar murade och av trä. Tak belagt med tegelpannor.

Hönshus

Fristående hönshus med två rum med sittpinnar. Uppfört i trä med tak belagt med plåt. Inhägnad utegård.

Övriga ekonomibyggnader

Enklare skärmtak för exempelvis förvaring samt mindre fristående bod intill. Ett fristående skärmtaket för exempelvis förvaring eller maskiner som är beläget i fastighetens norra spets.

Solhem

Gården Solhem om ca 33 ha är en härligt belägen lantbruksfastighet omfattande ca 24 ha åker och ca 9 ha bete som är mycket väl lämpad för djurhållning. Gårdscentrum med välskött bostadshus med tre sovrum och stor härlig altan i söderläge. Ombonad och lummig trädgård med flaggstång och fruktträd. Ekonomibyggnader som ramar in gårdsbilden. Vackra betesmarker med stengärden omkring och en mindre bäck som letar sig fram. Cykelleden Kristianstad - Hörby på den gamla banvallen passerar genom fastigheten, perfekt för cykelpendlaren.

Åkermark

Åkermark om 23,26 ha stödberättigad areal, taxerad areal om totalt ca 24 ha. Åkermarken är delvis dikad. Åkermarken nyttjas av en granne genom en muntlig överenskommelse år för år. Köparen kan överta åkermarken efter brukning 2023.

Betesmark

Betesmark med taxerad areal om totalt ca 9 ha, varav 5,91 ha stödberättigad areal, ca 1,6 ha hagmarksskog framförallt bevuxen med björk, vattensamling, mark kring gårdscentrum och mark omkring det fristående skärmtaket i norr. Betesmarken nyttjas av en granne genom en muntlig överenskommelse år för år. Köparen kan överta betesmarken när säsong 2023 är slut.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan övergår till köparen på tillträdesdagen. Området erbjuder jakt på bland annat småvilt, älg, rådjur, vildsvin.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns forn- och kulturlämning i form av boplats enligt Riksantikvarieämbetet (källa: SeSverige och Fornsök).

Städning

Bostadshuset överlämnas flyttstädat.
Ekonomibyggnader överlämnas grovstädade.

Energideklaration

Energideklaration utförs på köpares begäran.

Fiber

Fiber från C4 Energi Fibernät finns i området, fastigheten är inte ansluten.

Visning

Marken kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, växande gröda, ev pågående jakt och liknande. Visning av gårdscentrum enligt de tider som erbjuds att boka via hemsidan.

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i kontraktet där säljaren friskriver sig från fel och brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

All kontakt sker enligt önskemål från fastighetsägaren endast med ansvarig mäklare.

Prisidé

Fastigheten säljs med ett utgångspris om 8 775 000 SEK.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 700 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast mån 12 jun kl 09:00

Högstbjudande: 8 775 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter