Lantbruk

Smultronställe i Säjvis

Högstbjudande

1 050 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
25,4 ha
Tomtområde
25,4 ha
Virkesförråd
2 166 m3sk
Boyta
90 kvm
Antal rum
2 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HAPARANDA SÄJVIS 1:18

Adress

Harrioja 18 95392 Haparanda

Om fastigheten

Mitt emellan Kalix och Haparanda hittar du detta charmiga smultronställe. Bostadshuset är välhållet och ligger beläget på en öppen, härlig gård. Till fastigheten hör också 26,4 ha mark varav 18,5 ha är skogsmark.

Mycket mysigt och välhållet bostadshus med timmerstomme från 1930. Huset har indraget kommunalt vatten och enskilt avlopp. Uppvärmningen sker med direktverkande el samt med kakelugn och nyare järnspis. Bostadshuset är i 2 plan om totalt 90 kvm fördelat på 2 rum och kök. På övervåningen finns allrum/sovrum och nedervåningen består av kök, vardagsrum och WC.

På gården finns också en ekonomibyggnad med maskinhall, garage, bastu och dusch samt ett gästhus/sommarbostad. Dessutom finns det flera uthus och ett växthus.

Marken på fastigheten fördelar sig på 18,5 ha produktiv skogsmark, 5,7 ha impediment, 0,7 ha åkermark samt 1,5 ha övrig mark. Virkesrik fastighet med 2 166 m³sk med ett medeltal på 117 m³sk/ha. Virkesförrådet fördelar sig jämt mellan tall och gran samt löv.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Mycket mysigt och välhållet bostadshus med timmerstomme från 1930. Köket renoverades ca 2009. Huset har indraget kommunalt vatten och enskilt avlopp. Uppvärmningen sker med direktverkande el samt med kakelugn och nyare järnspis. Huset inrymmer en jordkällare samt en liten WC utan dusch. Farstun är utbyggd och har golvvärme och klinker. Fasaden är av trä med plåttak samt 3-glasfönster.

Bostadshuset består av 2 rum och kök som är fördelat på 2 plan om 90 kvm. På övervåningen finns allrum och nedervåningen består av kök, vardagsrum och WC. Energideklaration har inte upprättats.

På gården finns också en ekonomibyggnad med maskinhall, garage, bastu och dusch (varmvattenberedare trasig) samt ett gästhus/sommarbostad. Dessutom finns det flera mindre uthus och ett växthus.

Ekonomibyggnad

Stor ombyggd ladugårdslänga med vedbod samt varmgarage med betonggolv och takskjutport. Här finns även duschutrymme med bastu och en sommarbostad med kamin på ca 25 kvm. Längan inrymmer ett traktorgarage med aerotemper för uppvärmning samt ett traktorgarage med hög port utan uppvärmning. Tillgång till stora förvaringsytor. Övriga uthus är i bra skick och lämpliga för förvaring.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad av Lars Johansson under September 2019. Enligt skogsbruksplanen uppgår arealen till 26,4 ha, varav 18,5 ha är produktiv skogsmark. Fastigheten har ett virkesförråd om 2 166 m³sk. Boniteten är 3,1 m³sk/ha/år. Virkesförrådet fördelar sig på 23 % tall, 31% gran och 46% löv. Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen

Naturvärden

Inga registrerade nyckelbiotoper finns på fastigheten.

Forn- och kulturlämningar

Inga registrerade fornlämningar finns på fastigheten.

Jakt

Fastigheten ingår inte i något viltvårdsområde. Jakträtten är inte upplåten utan följer med fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 12 400 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter