Lantbruk

Skogsrik fastighet mellan två sjöar i Lindhult

Högstbjudande

11 500 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Bud senast mån 1 jun, kl 09:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
97,3 ha
Övrigmark
2,0 ha
Betesmark
12,0 ha
Skogsmark
67,0 ha
Skogsimpediment
16,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Boyta
174 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Osby Osby-Lindhult 1:10

Adress

Lindhult 2251 28391 Osby

Om fastigheten

Trevlig skogs- och jaktfastighet med välskött gård i Lindhult om totalt ca 97 ha på ett vackert läge mellan två sjöar. Arealen fördelar sig på ca 81 ha produktiv skogsmark och ca 9 ha bete. Det totala virkesförrådet är bedömt till ca 14 260 m3sk och medelboniteten är beräknad till 8,9 m3sk, 75% gran. Här finns gott om utrymmen med plats för djur, verkstad, ladugård, vagnsskjul, gästhus. Bostadshus med svårslagen sjöutsikt över Åbrolla sjö. Bostadshuset är generöst till ytan med så mycket som 3-4 sovrum. Här bor du fritt och härligt på landet med ca 13 km till Osby och 20 km till Älmhult.

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på ludvig.se/fastighetsformedling. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, slå över från satellit till karta så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Mangårdsbyggnad uppförd 1911. Renoverat och tillbyggt 1975. Boningshus i 1 ½-plan med källare under del av huset. Fönster av tvåglas med enstaka av treglas. Kök och badrum från 1975. Tak med betongpannor från 1990. Fasad av trä målat 2011, murad grund. Boyta om 174 kvm och biyta om 35 kvm enligt taxeringsuppgifter. Nedre plan innehållande entré, badrum med wc och badkar, kök, kontor och ett stort allrum med utsikt över Åbrolla sjö. Ekparkettgolv i stora delar av huset samt godkänd kakelugn i finrummet, dock ej sotad eller använd på länge. Övre plan innehållande wc, två sovrum, allrum och gästrum. Källare innehållande förrådsutrymme, tvättstuga (säljaren garanterar ej skick på tvättmaskin) och pannrum. Bergvärme installerat 2015. Vedpanna (-04) finns kvar som komplement. Vattenburet värmesystem i huset. Enskilt vatten via grävd brunn. Enskilt avlopp via trekammarbrunn med infiltration (2017).

Ekonomibyggnad i vinkel

Före detta stallbyggnad med anor från början av 1900. Byggnad i vinkel med en uppskattad byggnadsyta om ca 450 kvm. Innehållande maskingarage, verkstad, magasin på loftet, förrådsmöjligheter samt två förrådsutrymmen. Tak av aluminiumplåt, fasad av trä samt gråstensmur och lecablock. Större delen av byggnaden har gjutet golv.

Undantaget

Undantagshuset har en uppskattad byggnadsyta om ca 60 kvm. Äldre och enklare karaktär. Tvåglasfönster, fasad av trä och tak med betongpannor, utbytta 1995. Bostadsdelen innehållande ett enklare kök, ej vatten men med äldre bakugn. Kombinerat vardagsrum och sovrum. Västra delen av byggnaden innehåller entré/hall samt utedass och vedförråd/garage.

Stenladan

Äldre byggnad om ca 110 kvm. Tak av plåt samt stenmursväggar. Byggnaden används idag som förrådsutrymme av virke. Jordgolv och viss del med brädgolv i byggnaden.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad april 2020 av Victor Nordell, Ludvig & Co. Enligt skogsbruksplanen omfattar den produktiva skogsmarken 81,2 ha med ett uppskattat virkesförråd om totalt 14 260 m3sk varav 2 581 m3sk är G2, S1 och S2 skog. Under planperioden uppgår avverkningsförslagen till 4 135 m³sk. Trädslagsfördelningen är 75 % gran, 10 % tall, 8 % bok, 7 % blandat löv. Medelboniteten är beräknad till 8,9 m3sk/ha/år och den årliga tillväxten är uppskattad till ca 576 m³sk. Tidigare ägare har anlagt skogsvägar så det är lätt att ta sig till de olika delarna av skogen.

Betesmark

Betesmark om ca 9 ha enligt uppmätning på fastighetskartan fördelat på 3 områden.

Jakt

Jakträtten är utarrenderad tom 2020-12-31 och jaktarrendatorn tar med sig 4 st jakttorn. Fastigheten ingår idag i Toalycke jaktlag som har andel i Osby Norra Älgskötselområde.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Driftskostnader

Nuvarande ägares driftskostnader 2019:
Uppvärmning samt hushållsel: 18 441 kr (12 727 kW)
Försäkring 9 700 kr (fullvärdesförsäkring)
Avlopp (slamtömning) ca 1 500 kr (schablon)
Renhållning 3 600 kr
Summa: 33 241 kr

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns totalt 3 st fornlämningar av typerna: bytomt/gårdstomt, blästbrukslämning, övrigt,. Se all info hos Riksantikvarieämbetet.

Naturvärden

Biotoptyp: Lövängsrest. Antal ha: 14. Ärendebeteckning hos Skogsstyrelsen: N 7363-1996. Innan skoglig åtgärd utförs inom område ska samråd med Skogsstyrelsen hållas.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 100 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter