fbpx

Lantbruk

Skogsgård, Södra Åyggeby

Högsta bud

6 500 000 kr

Högstbjudande: 6 500 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast ons 20 okt

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
57,9 ha
Skogsmark
35,9 ha
Åkermark
4,1 ha
Skog med restriktion
15,0 ha
Övrigmark
2,8 ha
Vatten
0,1 ha
Virkesförråd
5 127 m3sk
Boyta
240 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

GÄVLE SÖDRA ÅBYGGEBY 3:3

Adress

Södra Åbyggebyvägen 25 80598 Gävle

Om fastigheten

Varmt välkomna till en välbevarad gård med anor från 1700-talet med tillhörande åker- och skogsmark belägen i Södra Åbyggeby 8 km utanför centrala Gävle. Här erbjuds ett boende i två plan på 240 kvadratmeter med tidstypiska detaljer som pardörrar, plankgolv med höga golvsocklar, liggande bröstpanel, vackert smyckade taklister, målningar i tak och gedigna eldstäder i rum där omsorgsfulla färgval ger en härlig och hemtrevlig känsla. På gården som omges av vårdträd ligger även en ekonomibyggnad som inrymmer kontorslokal, garage, verkstad och stall samt en växthus med pergola likt en grön oas.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnad
Välvårdad mangårdsbyggnad med anor från 1700-talet uppförd i 2-plan med 6 rum och kök. Byggnaden har krypgrund av natursten, liggande timmerstomme med drevning av mineralull, kopplade tvåglasfönster med grönmålade spröjs under tak av tegel. Uppvärmning sker via luft/vatten värmepump från Nibe kopplat till ett vattenburet värmesystem samt vedspis, kamin och öppna spisar. Bostaden har kommunalt vatten och avlopp. Taxerad boarea är 240 kvm.

Entréplan
Via en farstukvist med två vackert smyckade pardörrar i ljusgrön ton kommer man in i en öppen hall med trapp till övervåningen. Till vänster ligger ett lantligt kök med både vedspis och öppen spis där det finns gott om arbetsytor och en matplats för den stora familjen. Här kan man kan sitta och förundras över takmålningarna som gjorts i det grova planktaket, tydligt märkta av tidens tand. I köket finns även bröstpanel i slät spont med smidda spikar. Rakt fram från hallen ligger ett smakfullt inrett vardagsrum för avkoppling med en insatskamin. Till höger ligger en sal med harmoniska färgval och liggande bröstpanel av slät spont i rött, en stor öppen spis på ett skiffergolv som omges av de grov golvtiljorna i ljusblått. Vid salens slut ligger ett sovrum med sovalkov. Bakom spishällen finns en WC och i ett förråd som angränsar till entrén står anläggningen till luft/vatten värmepumpen.

Övre plan
Via trappen från entréplan når man en ljus hall på övre plan. Till vänster ligger ett stort sovrum med härligt ljusinsläpp, platsbyggda garderober, gedigna golvplank, bred golvsockel och en vackert målad bröstpanel. Rummet går i en mörk- och ljusgrå ton som bryts av mot en vackert smyckad taklist och ett vitmålat planktak. Rakt fram ligger ett WC/dusch utrymme med tvättmaskin och till höger ligger ett vardagsrum med öppen spis där man kan njuta av en sprakande eld en kulen höstdag. ​Även detta rum har ett välvårdat plankgolv, grov sockel och liggande bröstpanel med en vackert smyckad taklist och vitt planktak. I anslutning till vardagsrummet ligger ett bibliotek med loft och öppet tak upp till nock, synligt timmer och stående plankväggar. Ett rum som bör upplevas.

Ladugårdsbyggnad

Ekonomibyggnad på gjuten sockel och stensatt grund, timmer- och trästomme utvändigt klädd med stående och liggande träpanel, kopplade tvåglasfönster och treglasfönster med isolerglas. Byggnaden inrymmer ett inrett rum/ateljé, isolerad förrådsdel, garage med gipsväggar och gjutet golv, verkstad med gjutet golv, äldre ladugårdsdel, stall med gjutet golv och 2 boxar, förråd, höskulle och ett oinrett utrymme på gaveln. El finns indraget och stalldelen har tidigare haft sommarvatten indraget.

Växthus

Växthus med pergola på gjuten sockel med stomme av trä utvändigt klädd med stående träpanel, enkelglasfönster med spröjs under tak av tjärpapp. Växthuset ligger som en grön oas mitt på gården där humlen ringlar runt pergolan omgivet av hallonbuskar och fruktträd. Invändigt är det klätt med vitmålad träpanel med utrymme för en sittgrupp under vindruvestockens bladverk.

Åkermark

Åkermarkens totala areal är 4,1 hektar enligt digital uppmätning i skogsbruksplanen. Åkermarken ligger i anslutning till gården.

Skogsuppgifter

De uppgifter om skogstillståndet som presenteras i detta underlag har erhållits från en skogsbruksplan upprättad av Johan Karlsson på Ludvig & Co under augusti 2021.

Den produktiva skogsmarken uppgår totalt till 35,9 hektar med ett uppskattat virkesförråd om ca 5 127 m³sk som domineras av tallskog varav ca 2 859 m³sk har nått slutavverkningsbar ålder (G2 samt S1). Medelvolymen per ha är ca 143 m³sk, medelboniteten på fastigheten är beräknad till 5,5 m³sk/ha och den förväntade tillväxten är ca 205 m³sk den första tillväxtsäsongen.

För övriga upplysningar se sammanställning över ålders- och huggningsklasser samt avdelningsbeskrivning och skogskarta.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheten ingår i Södra Åbyggebys viltvårdsområde som jagar på en areal om ca 1 400 hektar. Älgjakten bedrivs gemensamt och småviltsjakten får bedrivas enskilt över hela området. Jaktbart vilt är framförallt älg, rådjur, räv, skogsfågel och hare. Jakten kan tillträdas tidigast 2022-07-01. För kontaktuppgifter till ordförande, kontakta Joakim Hagelin 026- 24 59 79 eller maila: joakim.hagelin@ludvig.se

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns tre kulturlämningar varav en avser möjlig fornlämning boplats belägen i avdelnning 1 och två avser fångstgropar som är belägna i avdelning 3, se bifogad skogskarta i skogsbruksplan.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. (Källa: Skogsstyrelsen, Skogens pärlor)

Naturreservat

Tre av fastighetens skiften som ligger i anslutning till Testeboån är registrerade som naturreservat. Skiftena ligger också inom ett Natura 2 000-område. För eventuell skötsel krävs tillstånd och samråd med länsstyrelsen i Gävleborg. På deras hemsida finns mer information och beslutad om skötselplan för naturreservatet samt en bevarandeplan för Natura 2000-området. www.lansstyrelsen.se/gavleborg/natur-och-landsbygd/skyddad-natur.html
Se avdelning 1 i bifogad skogskarta.

Vägar

Fastigheten har andel i Gävle Södra Åbyggeby GA:3 och GA:4 avseende väg och betalar en årlig vägavgift om ca 350 kr/år.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs ej för fysisk person. Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger i ett mosaikartat landskap med åker- och skogsmark där Testeboån utgör ett vackert inslag med sina forsar och sel. Här finns gott om äldre gårdar längs bygatan som ger boendet en lantlig karaktär. Vill man njuta av en skogspromenad eller ge sig ut på en cykeltur längs stigar eller grusvägar så finns möjligheten runt knuten trots att fastigheten bara ligger 8 km från centrala Gävle. I närheten ligger även Södra Åbyggebys skola med förskoleklass, grundskola åk 1–3 samt fritidshem där det vistas ca 80 barn.

Kommunikationer

Bussförbindelse in till Gävle finns.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 004 500 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast ons 20 okt

Högstbjudande: 6 500 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter