fbpx

Lantbruk

Skogsgård om 74 ha strax utanför Robertsfors

Högstbjudande

4 450 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Livet på landet!
Varmt välkomna till Östra Sjulsmark och denna mysiga gård. Drömmen för den som vill bo på landet med egen skog och åker bokstavligen runt knuten och som även värdesätter det bekväma avståndet på ca. en mil in till Robertsfors med med all tänkbar service såsom mataffärer, restauranger, affärer, skolor, simhall etc. Det är även fullt möjligt att pendla in till Umeå, hit är det endast ca. 4,5 mil. Det timrade boningshuset har tre rum och kök med renoverat kök och badrum, moderna fönster och vacker ytterdörr som verkligen passar in på husets karaktär. Låg uppvärmningskostnad via jordvärme, vatten via förening och avloppet delas med grannfastigheten. Bredband indraget. Här finns även ett gårdshus med alla möjligheter att kunna fungera som gästhus alternativt tonårsboende. Ladugård med fina förvaringsutrymmen, carportdel för traktorn samt verkstadsdel. En del av den bakre delen av ladugården behöver åtgärdas.

Den fina skogsfastigheten om ca 63 ha produktiv skogsmark ha och fördelat på två skiften visar enligt nyupprättad skogsbruksplan på en virkesvolym om ca. 9800 m3sk vilket medför hela 156 m3sk/ha. Medelbonitet 4,3. Tyngdpunkt på medelålders till slutavverkningsbar skog, huggningsklass G1 utgör 31% av den totala, produktiva arealen och S1-S2 ca 35%. Avverkningsförslaget under planperioden omfattar totalt ca 1 360 m³sk varav 460 m³sk är gallring och 900 m³sk föryngringsavverkning. Möjlighet till jakt finns i byalaget som jagar på ca. 1500 ha. Är man med i laget får man även jaga småvilt på hela området.

Mer information rörande till exempel driftskostnader finns att läsa i det bifogade prospektet.

Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

ROBERTSFORS SJULSMARK 4:27

Adress

Östra Sjulsmark 1 91592 Robertsfors

Totalareal
71,9 ha
Tomtområde
71,9 ha
Virkesförråd
9 837 m3sk
Boyta
95 kvm
Antal rum
6 st

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

Hall med plats för klädavhängning samt lättare möblering. Blå/grå laminat på golvet samt grön tapet på väggarna.
Till höger ligger det rymliga köket med fina ljusinsläpp i tre väderstreck. Köket som renoverades -98 har gott om plats för matmöbel och passande kökssoffa och har blå köksluckor, bänkskiva i blå nyans samt mosaik i blått och vitt ovanför arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Alla vitvaror byttes för ca. fem år sedan,
Rakt fram från hallen ligger ett fint badrum som renoverades av firma för ca. tre år sedan med grått klinkers samt vitt kakel med grå/svarta detaljer på väggarna. Bra med förvaring i passagen in mot badrummet via en mindre garderob samt rymlig garderob i själva badrumsdelen som är dold bakom snygga skjutdörrar.
Från hallen nås även denna vånings sovrum med ljust laminatgolv, tapeter i blå ton samt garderob.
I andra änden av huset ligger det ljusa och härliga vardagsrummet. Här ligger ekparkett på golvet, ljus tapet med brunt och svart mönster samt fina fönster i tre väderstreck som släpper in generöst med ljus och erbjuder fin vy ut över ägorna.

Övre plan.
Hall som går att kombinera med arbetshörna. Ljus plastmatta på golvet samt ljusmålade väggar. Från hallen nås även en sovalkov.
Sovrum med ljusgrå plastmatta, vitmålade väggar samt två inbyggda garderober.
Oinredd kallvinda som fram till nu använts som förråd. Här finns möjlighet att isolera väggar och tak för att inreda ytterligare ett sovrum. Generellt låg takhöjd på hela den övre våningen.

Källarvåning med kyld matkällare, rymligt förrådsrum där jordvärmepumpen står samt tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Från källaren ges även åtkomst till husets carport. Källaren är nyligen ommålad.

Lillstuga

Mysigt gårdshus bestående av hall, köksdel, två sovrum samt WC med dusch. Utvändigt är huset i gott skick och nyligen ommålat men invändigt behöver ytskikt ses över. Detta hus har alla möjligheter att kunna bli ett mycket fint gästhus alternativt bostad till tonåringen. Vatten är indraget i huset men förnärvarande avstängt. Detta går dock att öppna på igen. Huset värms upp medluftvärmepump.

Ladugård

Ladugård med bra förvaringsmöjligheter. En del fungerar som traktorgarage och själva ladugårdsdelen har under lång tid fungerat som verkstad. Gjuten platta i denna del. Den bakre delen av ladugården behöver ses över.

Läge

Östra Sjulsmark ligger ca en min utanför Robertsfors längst med vägen mot Bodbyn. Lättåtkomligt skofgsskifte som ligger längst med vägen.

Välkommen ut i skogen

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt. Öppna bara länken i din mobila enhet med GPS så kan du klicka på kartbilder när du befinner dig i fält för att få information från skogsbruksplanen.
Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Jakt

Jaktmöjligheter finns i byalaget som jagar på ca. 1500 ha. Är man med i lagen får man även jaga småvilt på hela området. Inträdesavgift: För närvarande 4000:-

Skogsuppgifter

Planen upprättades i fält 2022-10-31 av Norra Skog. Enligt skogsbruksplan ca 74 ha varav ca 63 ha produktiv skogsmark med ett medelförråd på ca 156 m3sk. Totalt uppgår virkesförrådet till ca 9837 m3sk och fastigheten har en beräknad medelbonitet på ca 4,3 m3sk per ha och år.

Skogsvård

Skogens åldersfördelning är ojämn med en förskjutning mot äldre skog. Många bestånd är välslutna och således i behov av gallring, varför just gallring måste prioriteras under planperioden. Röjningsbehov finns.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga forn- och kulturlämningar registrerade. (Källa: Metria via SeSverige).

Naturvärden

Det finns inga nyckelbiotoper och områden med höga naturvärden registrerade hos SKS på fastigheten. (Käla: Metria via SeSverige)

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Fri prövningsrätt

Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 417 770 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter