fbpx

Lantbruk

Skogsgård med vy i Hörnsjö!

Högstbjudande

1 395 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Tillfälle för er som söker en fastighet med utvecklingspotential. Fastigheten om ca. 13 ha ligger vackert belägen på höjden med tilltalande vy ner över den egna åkermarken och vidare ner över Hörnsjön. Boningshuset består av en oinredd, timrad västerbottensgård i 1,5 plan som erbjuder fantastiska möjligheter att skapa ett förstklassigt boende i vacker miljö. På tomten står dessutom en stor maskinhall om ca. 250 kvm. med gjuten platta Vidare finns här en ladugård där en del är inredd (tidigare musikstudio) samt en stor hölada med möjlighet till förvaring/uthyrning eller ombyggnation till ytterligare maskinhall. Ytterligare bod för förvaring finns också samt två små redskapsbodar vid åkerkanten för redskapsförvaring. Generellt för ekonomibyggnaderna är att de är i förhållandevis bra skick!

Den omkringliggande marken består dels av åker om ca. fem ha i sluttningen ner mot sjön, ca. tre ha skogsmark där merparten ligger bakom boningshuset samt ca. fem ha övrig mark. Hög efterfrågan på att arrendera åkern finns, årlig arrendeinkomst flyter in sedan många år.
Enligt skogshubben står här ca. 600 m3sk där merparten består av huggningsklass ”G”, 50-70 årig skog. Två små avdelningar om totalt volym på ca. 100m3sk kommer avverkas under våren, främst för att ljusa upp gårdsplanen och undvika risk för omkullblåsta träd mot maskinhallen.

Fastigheten ingår i Hörnsjö VVO som jagar på hela 6700 ha., så här finns fina möjlighet att jaga både älg, småvilt samt dessutom exklusiv hjortjakt!

Närmaste förskola/skola finns i grannbyn Gräsmyr (F-6), här finns även välsorterad ICA-butik med bensinmack. Butiken fungerar även som utlämningsställe till Apoteket, Systembolaget samt DHL. I byn finns även en aktiv fotbollsklubb med flertalet lag i olika åldrar och serier.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

NORDMALING HÖRNSJÖ 2:61

Adress

Refta 91497 Hörnsjö

Totalareal
13,3 ha
Tomtområde
13,3 ha
Virkesförråd
593 m3sk
Boyta
130 kvm
Antal rum
4 st

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Västerbottensgård

Oinredd västerbottensgård med hall, sal, kök, sovrum samt mindre kammare på nedre plan.
Övre plan med möjlighet att inreda allrum i mitten av huset, sovrum på vardera gavelsida samt mindre alkover.

Eventuella justeringar

Observera att mindre ändringar/justeringar i denna beskrivning kan komma att utföras.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogshubben i objektbeskrivningen är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Jakt

Ingår i Hörnsjö VVO samt även kronskötselområde. Årets tilldelning på älg: 13 vuxna, 13 kalv. Inträdesavgift om 6000:- till ett mycket fint slakthus.

Skogsuppgifter

Uppgifterna som redovisats är tagit genom enklare uppmätning via Skogshubben. Datat är inscannat/insamlat 2012-08-17 och framskrivet till 2023-11-20.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50 % regeln).
Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter