fbpx

Lantbruk

Skogsgård med bra boende

Högstbjudande

5 000 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Bud senast tor 9 nov kl 17:00

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Trevligt belägen gård om totalt 36,8 ha varav 31,6 ha produktiv skogsmark. Bostad i mycket gott skick och användbara ekonomibyggnader. Jakträtt. Bostaden har energiklass E.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

RONNEBY HILLERSLÄTT 1:9

Adress

Gunnetorpsvägen 5 37340 Tving

Totalareal
36,8 ha
Skogsmark
31,6 ha
Impediment
0,1 ha
Inägomark
4,1 ha
Väg och kraftledning
0,3 ha
Övrigmark
0,7 ha
Virkesförråd
4 292 m3sk
Boyta
88 kvm

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Ladugård

Äldre ekonomibyggnad med brygghus, stall, förråd och magasin.

Bostadsbyggnad

Äldre träbyggnad med källare under del av huset. Byggnaden är ursprungligen uppförd på 1800-talet men renoverades först på 1970-talet och därefter 2015-2016 då man bland annat satte in treglasfönster och drog om elledningarna. Byggnaden värms upp med markvärmepump och det finns också en kakelugn. Egen brunn (ny pump och hydrofor 2021) och enskilt avlopp. Fiber är indraget. Golvvärme i köket.

På bottenvåningen finns öppen glasveranda, hall, wc, stort trevligt lantkök, vardagsrum med kakelugn, tv-rum, groventre och tvättstuga samt uterum med öppen spis (eldningsförbud) och en stor altan/trädäck. Rummen har bra takhöjd och de flesta har trägolv.

På övervåningen finns hall, wc med dusch, hobbyrum och sovrum med klädkammare. Det förekommer nivåskillnad mellan rummen.

I källaren finns matkällare, värmepump, hydrofor och frysbox.

Mobilmast

På fastigheten finns en mobilmast som ägs av Telenor. Avtal om anläggningsarrende slöts 2002 och 2023 har även mark upplåtits för fiberkabel till mobilmasten.

Carport

Carport med verkstad byggd 2015.

Betesmark

På fastigheten finns ca 2 ha betesmark.

Forn- och kulturlämningar

Fastighetens gårdscentrum är den gamla bytomten för Hillerslätts by och därmed en möjlig fornlämning.

Jakt

Jakten är upplåten innevarande jaktår och är tillgänglig för en ny ägare 1 juli 2024.
Fastigheten ingår i ett älgskötselområde.

Åkermark

På fastigheten finns ca 1 ha åkermark.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad av Södra. Skogsbruksplanen upprättades 2020 men är uppdaterad i september 2023.

För uppgifter om skogen se bifogade utdrag ur skogsbruksplanen.

Gårdskartan

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.ludvigfast.se/fastigheter . Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Kolbalans

Brukandet av skogen på ett långsiktigt och hållbart sätt gör ofta en stor klimatnytta. Vi använder pcSKOG:s beräkning av skogsfastighetens kolbalans. Den produktiva skogsmarken binder enligt skogsbruksplanen årligen 1,51 ton kol per hektar. Den totala mängden bundet kol i skog och skogsmark uppgår till 3838 ton vilket motsvarar 14062 ton CO2e.

Energideklaration

Energideklaration är utförd av Energikonsulterna EDEK AB den 22 februari 2023. På hemsidan finns en länk till energideklarationen och det går även bra att ta del av den på visningen.

Vattenskyddsområde

Fastigheten ligger i Johannishusåsens vattenskyddsområde. För mer information om restriktioner kontakta mäklaren.

Välkommen till Hillerslätt

Fastigheten ligger i Hillerslätt norr om Johannishus på gränsen mellan Ronneby och Karlskrona kommuner. Fastigheten består av tre separata skiften där ett är ett litet utskifte i före detta Föllsjön.

Undersökning av fastigheten

Byggnaderna på fastigheten kan undersökas vid någon av visningarna. Skog och mark kan besiktigas på egen hand men hänsyn ska visas till fastighetsägare, arrendatorer, grannar och pågående jakt.

Arrende/nyttjanderätter

Inägomarken är utarrenderad med ettårigt avtal. Fastighetsägaren kommer att säga upp arrendet.

Vägbeskrivning

Fastigheten ligger i Hillerslätt strax norr om Johannishus, se bifogade kartor. Du kan också använda Gårdskartan för att hitta rätt.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast tor 9 nov kl 17:00

Högstbjudande: 5 000 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter