fbpx

Lantbruk

Skogsgård i Sörmoflo

Högstbjudande

3 100 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast fre 22 okt

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
69,0 ha
Skogsmark
53,0 ha
Åkermark
3,0 ha
Betesmark
0,6 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Skogsimpediment
10,6 ha
Vatten
0,1 ha
Övrigmark
1,4 ha
Virkesförråd
9 903 m3sk
Boyta
200 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SOLLEFTEÅ ÅDALS-LIDENS KRÅNGE 3:76, 4:10 & 4:11

Adress

Sörmoflo 126 88198 Näsåker

Om fastigheten

Skogsgård på totalt 69 ha där 53 ha är produktiv skogsmark med ett virkesförråd på 9 900 m³sk. Slutavverkningsbar skog 9 000 m³sk. Välunderhållet bostadshus med vattenburen uppvärmning via vedpanna i köket samt elpatron. Utsikt över Fjällsjöälven. Gångavstånd till Kilforsen och Spegeldammen. Ekonomibyggnader i gott skick. Inägomark på 3,6 ha. Obs! Ersättningen för breddning av kraftledningsgatan tillfaller säljaren och inte köparen som tidigare skrivits.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Välunderhållet bostadshus uppfört i timmerstomme med utsikt över Fjällsjöälven. Uppvärmning med vedspis kopplat till vattenburet system samt elpatron. Fiber finns indraget. Vattnet är kommunalt. Äldre enskilt avlopp. Boarean enligt fastighetstaxeringen är fel. Enligt fastighetstaxeringen är boarean 100 kvm men den är inte uppdaterad sedan vinden inreddes och boarean beräknas uppgå till ca 200 kvm.

Bottenvåning:
Farstu. Hall. Stort lantkök med vedspis. Kammare. Vardagsrum med vedspis (går inte att elda i). Badrum med tvättmaskin.

Övervåning:
Stort allrum med synliga takåsar. Utgång till glasveranda. Mindre sovrum. Stort sovrum. Stort badrum med klinker och jacucci.

Ladugård

Äldre ladugård som numera används som förråd och garage.

Gäststuga

Trevlig gäststuga med fungerande bakugn och vedspis. Intilliggande sovrum.

Övriga ekonomibyggnader

Till fastigheten hör även ett mindre garage med plats för en bil. En större timmerloge. Två härbren och en vedbod. Det finns en matkällare i bra skick och en jordkällare i sämre skick. Det finns även en liten smedja som står på en samfälld mark men byggnaden ägs av ägaren till denna fastighet som nu säljs.

Vägbeskrivning

Fastigheterna är belägna i Sörmoflo ca 9 km nordväst om Näsåker. Se översiktskarta och skogskartor.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad i september 2020 av Bengt-Olov Westman, telefon 070-289 55 50. Total areal 69 ha med 53 ha produktiv skogsmark. Det totala virkesförrådet är 9 900 m³ sk. Virkesförrådet har räknats upp med ett års tillväxt.

Geografiska och biologiska förutsättningar
Markförhållandena är jämna, och större delen av fastigheten är frisk skogsmark som är tillgänglig för drivning under större delen av året.
Boniteterna är normala för området med lingon och blåbär som vanligaste markvegetationstyper.

Skogstillstånd
Det dominerande trädslaget är gran som upptar ca 49 % av virkesförrådet. Skogens åldersfördelning är övervägande del äldre skog.
Ungefär 74 %, (39,4 ha) av arealen är skog i huggningsklasserna G2, S1 och S2 och volymen uppgår här till ca 9 000 m³sk. Andelen skog yngre än 20 år ca 8 %, (4,4 ha).

Naturvärden
Del av avdelning 6 har höga naturvärden registrerade hos SKS på fastigheten. Det rör sig om en bäckmiljö.

Lagfart

Kostnaden för lagfart är 1,5% av köpeskillingen + 825 kr i expeditionsavgift.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson som är bosatt i glesbygdssocken i Sollefteå kommun. För övriga krävs däremot förvärvstillstånd.

Ansökan om förvärvstillstånd kostar 4 600 kr.

Åkermark

Åkermarken är i dagsläget upplåten till Mats Nilsson.

Jakt

Fastigheten ingår i Kilåmons jaktlag på 720 ha. Antal jägare är 5 st och jakten på fastigheten är i dagsläget upplåten till jaktlaget med ett tillsvidareavtal. En ny ägare till fastigheten får vara med och jaga om så önskas. För mer information kontakta jaktledare Kristina Kondén 070-212 46 04.

Kraftledning

Obs! Ersättningen för breddning av kraftledningsgatan tillfaller säljaren och inte köparen som tidigare skrivits. 479 träd har sålts för breddning av en befintlig kraftledningsgata på skifte 2, träden är inte avverkade. Volymen har räknats bort från skogsbruksplanen, området för den nya kraftledningen är avdelning 35.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 29 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna anbud senast fre 22 okt

Högstbjudande: 3 100 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter