Lantbruk

Skogsgård i Mörtebo

Högstbjudande

6 100 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast tor 28 Nov, kl 17:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
114,4 ha
Åkermark
1,2 ha
Skogsmark
105,7 ha
Skogsimpediment
3,7 ha
Övrigmark
3,8 ha
Virkesförråd
15 560 m3sk
Boyta
204 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

OCKELBO MÖRTEBO 3:23

Adress

Kraftbacken 15 81693 Ockelbo

Om fastigheten

Gård med härlig utsikt över ägorna belägen i sommaridyllen Mörtebo 12 km norr om Ockelbo. Gårdscentrum består av en gedigen mangårdsbyggnad med trevlig planlösning som har 8 rum och kök med öppenspis, äldre bostadshus, ekonomibyggnad och förråd. Total areal är ca 114,4 ha mark varav 105,7 ha är produktiv skogsmark med ett virkesförråd om 15 560 m³sk varav 4 700 m³sk har nått slutavverknings bar ålder.

Jakt i Mörtebo viltvårdsområde som jagar på en areal om ca 2 140 hektar.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnaden uppförd runt sekelskiftet i 1 3/4-plan med 8 rum och kök. Byggnaden har både krypgrund och källar del, stomme av timmer som utvändigt är klädd med stående gulmålad träpanel, kopplade 2-glas fönster och nytt yttertak av plåt. Tak, stuprör och vindskivor byttes 2018. Uppvärmningen sker via jordvärme, vedpanna med ackumulatortank och ett vattenburet värmesystem samt öppen spis. Eget vatten från grävd brunn och avlopp till 3-kammarbrunn som installerades för ca 3 år sedan. Bostaden är rymlig och välplanerad med balkong och härlig utsikt över den egna åkermarken. Boarea om 204 m² och biarea 124 m² enligt taxeringsinformationen.

Entré plan
Inbjudande farstukvist med dörr som tar dig in till rymlig hall med trapp till övervåningen. I anslutning till hallen ligger ett arbetsrum, WC/dusch, vardagsrum och ett stort kök med öppen spis där det finns gott om arbetsytor. I anslutning till köket ligger ytterligare ett sovrum.

Övervåning
Hall med utgång till balkongen som är byggd ovanpå farstukvisten till bostaden. Två stora sovrum med trägolv och furupanel i tak, 3 st mindre sovrum och ett badrum med WC/dusch och badkar.

Källare
Tvättstuga med grovingång och trapp till entré plan, vinkällare och pannrum med grovingång.

Ekonomibyggnad

Ekonomibyggnad på gjuten sockel och gjutna plintar, stomme av trä klädd med stående rödmålad träpanel under tak av plåt. Byggnaden inrymmer verkstad, garage, sädesbinge, förråd och vedbod. El finns indraget.

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnad uppförd i 1 ½ plan med 4 rum och kök. Byggnaden har källare, timmerstomme klädd med eternit plattor och tegeltak. Byggnaden är i dagsläget obrukbar på grund av fuktskador på källarvåningen. El och vatten finns indraget men är för tillfället avstängt.

Bostadsbyggnad uppförd i 1 ½ plan med 4 rum och kök. Byggnaden har källare, stomme av timmer klädd med eternit plattor, kopplade 2-glas fönster och tak av tegel. Vatten och el finns indraget men är i dagsläget avstängt. Byggnaden är på grund av fuktskador i källaren obrukbar.

Förådsbyggnad

Förrådsbyggnad på murad grund med stomme av trä klädd med stående rödmålad träpanel och tak av tegel.

Skogsuppgifter

De uppgifter om skogstillståndet som presenteras i detta underlag har erhållits från en skogsbruksplan upprättad av Jhonas Danrud under juni 2019.

Den produktiva skogsmarken uppgår totalt till 105,7 hektar med ett uppskattat virkesförråd om ca 15 560 m³sk som domineras av tallskog varav ca 3 000 m³sk har nått slutavverkningsmogen ålder. Medelvolymen per ha är ca 147 m³sk, medelboniteten på fastigheten är beräknad till 5,7 m³sk/ha och den beräknade tillväxten är ca 601 m³sk för tillväxtsäsongen 2019.

För övriga upplysningar se sammanställning över ålders- och huggningsklasser samt avdelningsbeskrivning och skogskarta.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Åkermark

Åkermarkens totala areal är 1,2 hektar som ligger i anslutning till gården.

Jakt

Fastigheten ingår i Mörtebo viltvårdsområde som jagar på en areal om ca 2 140 hektar. Småviltsjakten sker enskilt över hela området medans älgjakten bedrivs gemensamt. Jaktkort för högvilt kostar 900 kr där fällavgiften ingår och för småvilt kostar det 800 kr. Det går också att lösa dagkort till en kostnad på 150 kr. Ny ägare kan tillträda jakten tidigast 2020-07-01. För kontaktuppgifter till ordförande/jaktledare, kontakta Joakim Hagelin 026- 24 59 79 eller maila: joakim.hagelin@lrfkonsult.se

Arrende/nyttjanderätter

Jordbruksmarken är ej utarrenderad.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person, dock ej för privatperson.

Naturvärden

Inga höga naturvärden eller nyckelbiotoper finns registrerade på skiftet. (Källa Skogsstyrelsen)

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns ett område med forn- och kulturlämningar omnämnd som plats med tradition. (källa riksantikvarieämbetet).

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger i ett kuperat skogs- och åkerlandskap där Gopån rinner igenom. Närmaste större ort är Ockelbo där det bland annat finns tågstation, matbutik, bank, skola, sporthall och badhus.

Kommunikationer

​Till Gävle är det ca 5 mil och tar omkring 25 min med tåget från Ockelbo, med bil tar det ca 45 min. Till Stockholm tar det ca 2 h och 20 min med tåg.

Vägbeskrivning

Från Ockelbo kör väg 272 norrut, passera järnvägen vid Mo och sväng sedan av höger vid skyltningen mot Mörtebo. Följ sedan vägen fram till fastigheten, se bifogat kart material.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 436 100 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter