Skogsfastighet

Skogsgård i Lövlund, Umeå kommun

Högstbjudande

1 250 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 6 Nov

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
48,3 ha
Skogsmark
37,6 ha
Skogsimpediment
10,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Väg och kraftledning
0,4 ha
Virkesförråd
1 980 m3sk
Antal rum
3 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

UMEÅ LÖVLUND 1:2

Adress

Lövlund 8 92267 Tavelsjö

Om fastigheten

Skogsgård i avskilt läge i Lövlund, strax utanför Mickelträsk, Umeå Kommun. Ca 3 mil till Vindeln, ca 4 mil till Umeå samt ca 1,5 mil till Tavelsjö.
Det timrade boningshuset i en och en halv plan har omsorgsfullt renoverats fortlöpande under senare år, trägolven ger ett rustikt intryck, köket är nyrenoverat och utrustat med spis och kyl/frys och den fina, fungerande vedspisen finns väl bevarad Ägaren har även nyligen installerat ett eget elsystem i fastigheten vilket möjliggör användande av 220V under stora delar av året. Huset inrymmer hall, kök, två sovrum samt bagarstuga på nedre plan samt övre plan med två stora rum som är oinredda. Trivsamt gårdstun med öppna gräsytor där den äldre ladugården med garaget ger en fin inramning.
Fastigheten kommer säljas med inventarier, såsom traktor med skogsvagn, skoter, mm.

Fastigheten innefattar totalt ca 48 ha varav ca 38 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd på ca 2000 m³sk vilket innebär ett medelförråd på ca 50 m³sk per produktiv ha. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 3,7 m³sk per ha och år. Talldominerad skogsmark till 66% av produktiv areal, följt av 18% gran och 16% löv. Skogens åldersfördelning är ojämn med förskjutning mot yngre skog. Ungefär 8 %, ( 3 ha ) av arealen är skog i huggningsklasserna G2, S1 och S2. Andelen yngre skog än 20 år är ca 30 % ( 11 ha).

En oas mitt i skogen att längta till – Varmt välkommen på visning!

Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 6/11, detta till E-post; hakan.wiklund@ludvig.se
(Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Visning av byggnaderna kommer att ske 2020-10-20. Vänligen anmäl er till mäklaren för visning.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

Boningshus bestående av två lång-smala hallar, kök som nyss är renoverat med ny inredning, diskbänk, elspis, fläkt kombinerad kyl/frys mm. I anslutning till köket ligger vardagsrum och innanför det rummet ligger det ena sovrummet.
Från hallen nås husets andra sovrum och går man till vänster från hallen kommer man till husets bagarstuga.
Övre plan med två oinredda rum. Det ena rummet, där batterierna till el-centralen ligger, har nytt golv.

Säljaren har installerat ett eget elsystem i fastigheten. Stora solcellspaneler fångar upp solenergin som laddar upp ett rejält batteripack som finns på vinden.
Fastigheten har två elsystem, både ett lågenergisystem samt ett 220 Voltssystem.

Ladugård/verkstad

Enklare ladugård/verkstadsbyggnad med goda förvaringsutrymmen.
Enklare kallgarage

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad Juli 2020 av Christer Hortell, Martinssons. Fastigheten är belägen i Umeå kommun, strax utanför Mickelträsk ca 3 mil från Vindeln & ca 4 mil från Umeå. Totalt är fastigheten ca 48 ha varav ca 38 ha är produktiv skogsmark enligt plan. Det totala virkesförrådet är ca 2000 m3sk, vilket motsvarar 53 m3sk per hektar. Medelboniteten är beräknad till 3,7 m³sk per ha och år. Det dominerande trädslaget är tall som utgör ca 66 % av virkesförrådet. Skogens åldersfördelning är ojämn med förskjutning mot yngre skog. Ungefär 8 %, ( 3 ha ) av arealen är skog i huggningsklasserna G2, S1 och S2 och volymen uppgår till ca 300 m3sk. Andelen yngre skog än 20 år är ca 30 % ( 11 ha).

Skogsvård

Föreslagen röjning ligger på ca 7 ha under planperioden. Det finns även behov av markberedning och plantering på ca 5 ha.

Skogsvårdslagen

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen / tillträdesdagen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden utöver ett sumpskogsområde som sträcker sig in på fastighetens nordvästra del (Källa: Metria via SeSverige).

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns två kulturhistoriska lämningar söder om gårdscentra. Den ena lämningen är en husgrund med RAÄ-nummer: Umeå socken 126 (Källa: fornsök via Riksantikvarieämbetet). Den andra lämningen är en tjärdal med RAÄ-nummer: Umeå socken 123 (Källa: fornsök via Riksantikvarieämbetet)

Jakt

Fastigheten är oregistrerad för älgjakt, insprängd i Umeå Norra älgskötselområde (Källa: Länsstyrelsen).

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 130 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter