Lantbruk

Skogsgård med egen ö i Lillholmsjö

Utgångspris

2 275 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 22 jun

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
106,0 ha
Skogsmark
58,0 ha
Skogsimpediment
39,5 ha
Övrigmark
0,3 ha
Åkermark
3,1 ha
Betesmark
4,0 ha
Väg och kraftledning
1,1 ha
Virkesförråd
5 471 m3sk
Boyta
110 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KROKOM HOLMSJÖ 1:97 och 1:29

Adress

Lillholmsjö 139 835 63 Föllinge

Om fastigheten

Välkommen till denna välarronderade skogsgård i Lillholmsjö med en egen ö i Gysen! Fastigheten har en total areal om ca 106 hektar och här finns en enplansvilla, ett äldre torp, isolerat garage, ett inrett härbre samt äldre ladugård och loge. Den produktiva skogsmarken uppgår till 58 ha med ett bedömt virkesförråd om ca 5 400 m³sk. Självklart ingår jakt- och fiskerätt.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Taktyp/takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga arbeten: Plåt
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasadtyp: Locklistpanel
Fönster: Tvåglasfönster

PLANLÖSNING:
Bostadshuset är uppfört 1982 på torpargrund. Avlopp med infiltration från 1982.
Vatten från egen brunn.
Uppvärmning med elpanna.
Boarea: ca 110 kvm enligt fastighetsregister.

Enplansvilla om ca 110 kvm boarea. Entré via hall med öppen planlösning mot stort ljust kök. Plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Kök utrustat med spis, ugn, ho, diskmaskin samt kyl och frys.

Vardagsrum med parkettgolv och utgång till altan på husets baksida. Skada i innerväggen mot hallen.

Mindre sovrum mot husets framsida.

Större sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng.

Badrum med dusch, wc, kommod med handfat. Våttapet på väggarna, våtrumsmatta på golvet.

Tvättstuga med grovingång mot husets vänstra gavel. Inredd med tvättmaskin, torktumlare, frysbox, diskbänk samt elpannan. Enligt uppgift finns en större vattenskada bakom tvättmaskinen.

Förråd/garderob i korridoren.

Torpet

Charmigt torp troligen uppfört i början av 1900-talet på torpargrund och timmerstomme med fasad av liggande panel, under tak av tegel.
Entré via veranda in i hall med trägolv. Kök med vedspis, äldre liten elspis, Diskho med avlopp ur funktion. Äldre rödmålad skåpinredning, Skafferi med äldre kylskåp. Plastmatta på golvet. Målade väggar.

Ljus storstuga med trägolv och fyra stycken stora fönster åt tre väderstreck. Gjutjärnskamin med okänd funktion.

Kammare med trägolv och en garderob/klädkammare.

Via trappan i hallen nås övervåningen med en stor delvis oisolerad hall samt två sovkammare. Den ena kammaren har en vedspis samt en större kattvind med alkover för fler sängplatser. Kammare nr 2 har trägolv och en kattvind för förvaring.

Enligt uppgift är torpets grund i sämre skick.

Ekonomibyggnader

LADUGÅRD: Ladugård med loge. uppförd med timmerstomme och fasad av stående locklistpanel på framsidan, plankvägg mot baksidan. Tak av tegel. Byggnaden används som förråd sedan djuren flyttade ut på 1950-talet.

JORDKÄLLARE: Jordkällare som är delvis murad och delvis har väggar av trä.

GARAGE: Isolerat garage med två portar, byggt 1982. Stomme av trä med fasad av locklistpanel under tak av betongpannor. Gjutet golv. Garaget har öppen planlösning med arbetsbänk, kapsåg. Golvbrunn och el finns indraget.

KORNLADA: Kornlada av timmer under plåttak.

HÄRBRE: Fint iordninggjort härbre. Inrett med pentry och sittplatser samt ett sovloft. El finns indraget i härbret.

HÖLADA: Gammal hölada nere vid sjön.

BOD: Nedanför gårdscentrum finns en timrad bod samt en gammal grund till en stuga.

LEDUNGSBODARNA: Vid Ledungsbodarna finns två stycken lador som tillhör fastigheten.

Skogsuppgifter

För fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i oktober 2019. Fastigheten utgörs av ettt välarronderat skifte och enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken ca 58 ha med ett bedömt virkesförråd om 5 471 m³sk varav majoriteten utgörs av skog i huggningsklass G1. Skogens åldersfördelning är ojämn med en förskjutning mot yngre skog, ca 37 % av arealen är under 20 år. Ca 15 % av skogen (8,6 ha och ca 2 348 m³sk) utgörs av huggningsklasserna S1 och S2.

Medelboniteten uppskattas till 4,6. Gran är det dominerande trädslaget.

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen belastas fastigheten ej av några lagstadgade skogsvårdsåtgärder.

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50 % regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler. Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Naturvärden

Det finns inga registrerade uppgifter hos Skogsstyrelsen om nyckelbiotoper eller bestånd med höga naturvärden. Det finns heller inga avdelningar som är föreslagna som NO/NS-bestånd.

Forn- och kulturlämningar

Enligt Skogsstyrelsen finns inga fornminnen eller kulturhistoriska objekt på fastigheten.

Jakt

Fastigheten Holmsjö 1:97 ingår i Lillholmsjö viltvårdsområde samt i Långandalens älgskötselområde.

Fiske

Fastigheten har fiskerätt i Gysjön. Fisket är mantalssatt. Enligt uppgift är fisket i sjön bra och det finns gott om sik och öring. Fiskerätten gäller även i Gysån ner till Gyskvarn.

Slakteri

På fastigheten finns ett viltslakteri som är uppfört på ofri grund och ägs jaktlaget som arrenderar marken där som slakteriet är uppförd på enligt ett skriftligt avtal.

Gårdskarta

Den här fastigheten har en interaktiv gårdskarta på www.ludvig.se/fastigheter/. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell om t.ex skogens ålder och virkesvolym. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, zooma ut så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs ej för privatperson bosatt inom Krokoms kommun. förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län.
Ansökningsavgift för privatperson 4 600 kr och för juridisk person 7 100 kr.

Förvärvstillstånd ansökes om av köparen i samband med upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.

Visning

För tid och bokning av visning vänligen kontakta någon av handläggarna. Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock ska hänsyn visas till grannar, djurliv, ev pågående jakt och liknande.

Tillträde

För köpare som behöver förvärvstillstånd skall tillträde ske inom 14 dagar från beviljandet om inget annat avtalas. I övriga fall skall tillträde ske 30 dagar efter kontraktsdagen om inget annat avtalas. I båda fallen gäller som förutsättning för tillträde att köpeskillingen har erlagts i sin helhet.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 724 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter