fbpx

Lantbruk

Skogsgård i Abborrfors, Bjurholm

Högstbjudande

995 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
46,9 ha
Skogsmark
33,0 ha
Skogsimpediment
1,0 ha
Inägomark
7,0 ha
Övrigmark
2,0 ha
Betesmark
3,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Väg och kraftledning
0,7 ha
Virkesförråd
1 724 m3sk
Boyta
117 kvm
Antal rum
5 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

BJURHOLM ABBORRFORS 1:5

Adress

Abborrfors 11 91691 Bjurholm

Om fastigheten

Skogsgård om 45 ha varav ca. 32 ha utgör produktiv mark. Gårdscentrat ligger nästan mitt i skiftet och erbjuder trivsam vy över de egna åkrarna och bergsknallarna. Fastigheten får anses vara en tillväxtfastighet med en övervikt på huggningsklassen R2 och har en total skogsvolym om ca. 1700 m3sk enligt nyupprättad plan.
Enplanshuset har totalt fem rum och kök med fyra sovrum och en fin öppen yta i anslutning till köket med värmande öppenspis. Visst renoveringsbehov finns.
På gården står också ett äldre tvåvåningshus med härlig takhöjd och stor potential. Huset har stått tomt en tid och har varit kallställt sista två åren, men här finns alla möjligheter att iordningställa ett riktigt drömhus! Vidare finns på gården som sig bör en ladugård och här finns bland annat ett inrett garage med gjuten platta.
In till Bjurholm är det knappt två mil där ni finner det mesta i serviceväg såsom affärer, restauranger, kiosk, café, bensinmack, skola f-9 mm och i området finns en fin golfbana samt den omtalade älgfarmen.

Varmt välkomna på visning!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

Ladugård

Skogsuppgifter

Skogsbeskrivningen upprättades April 2021 av Ludvig & Co. Enligt skogsbeskrivning är fastigheten ca 45 ha varav ca 33 ha utgörs av produktiv skogsmark vilket inrymmer ett virkesförråd om ca 1 700 m³sk vilket innebär ett medelförråd om ca 53 m³sk per ha. Medelboniteten är god och beräknad till ca 3,9 m³sk per ha och år.

Tyngdpunkten ligger på gallringsskog i huggningsklass R2 vilket utgör 58% av produktiv areal.

Skogsvård

Röjning är föreslagen skogsvårdsåtgärd är röjning på ca 20 ha.

Skogsvårdslagen

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen / tillträdesdagen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga registrerade forn- eller kulturlämningar ( Källa: Skogsstyrelsen via skogens pärlor).

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden (Källa: Skogsstyrelsen via skogens pärlor).

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven i Bjurholms kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 400 500 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter