fbpx

Lantbruk

Skogsfastighet

Högstbjudande

3 350 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast tis 5 okt

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
93,3 ha
Skogsmark
68,0 ha
Skogsimpediment
24,4 ha
Övrigmark
0,9 ha
Virkesförråd
8 483 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SANDVIKEN JÄRBO-FINNÄS 2:13

Adress

Skogsfastighet

Om fastigheten

Lättillgänglig och obebyggt skogsfastighet i Järbo ca 2,3 mil nordväst om Sandviken. Större delen av skogsmarken består av gallringsskogar med god tillväxt och stor andel tall som inom en tjugoårsperiod kommer växa in i slutavverkningsbar ålder. Virkesförrådet uppskattas till ca 8 483 m³sk varav 600 m³sk redan har nått slutavverkningsbar ålder. På fastigheten ligger en välskött put and take sjö som är en samfällighet med tillhörande vindskydd för den fiskeintresserade.

Jakt i Finnäs-Nordanå viltvårdsområde om ca 2 750 ha.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Skogsuppgifter

De uppgifter om skogstillståndet som presenteras i detta underlag har erhållits från en skogsbruksplan upprättad av Mellanskog under maj 2021.

Den produktiva skogsmarken uppgår totalt till 68 hektar med ett uppskattat virkesförråd om ca 8 483 m³sk som domineras av tallskog varav ca 600 m³sk har nått slutavverkningsbar ålder. Medelvolymen per ha är ca 125 m³sk, medelboniteten på fastigheten är beräknad till 5,3 m³sk/ha och den beräknade tillväxten är ca 385 m³sk för tillväxtsäsongen 2021.

För övriga upplysningar se sammanställning över ålders- och huggningsklasser samt avdelningsbeskrivning och skogskarta.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheten ingår i Finnäs-Nordanå viltvårdsområde om ca 2 750 ha. Här jagas främst älg, rådjur, hare, skogsfågel, räv och björn. Älgjakten bedrivs gemensamt medan småviltsjakten får bedrivs enskilt över flera viltvårdsområden på en areal om ca 6 000 hektar. Ny ägare kan tillträda jakten tidigast 2022-07-01. För kontaktuppgifter till jaktledare, kontakta Joakim Hagelin 026-24 59 79 eller via mail: joakim.hagelin@ludvig.se.

Naturvärden

På fastigheten finns inga höga naturvärden registrerade. (källa: skogsstyrelsen)

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga forn- eller kulturlämningar registrerade enligt Riksantikvarieämbetet. Planläggaren har dock vid inventeringen hittat två kulturlämningar i form av kolbottnar, se avdelning 4 och avdelning 10 i skogsbruksplanen.

Planer, bestämmelser mm

Den norra delen av fastigheten, se avdelning 1 - 11 i skogsbruksplanen, ligger inom ett vattenskyddsområde för Öjaren. Inom området krävs tillstånd från Länsstyrelsen vid slutavverkning dock ej vid gallring eller plockhuggning. För upplag av bark, flis, spån timmer eller liknande krävs också i vissa fall tillstånd. För mer information se Länstyrelsens författningssamling 21FS 2016:2.

Vägar

Fastigheten har andel i Sandviken Nordanå Ga:2 avseende väg och betalar en årlig vägavgift om 1 000 kr.

Svarttjärnen

På fastigheten vackert beläget ligger Svarttjärnen som är en samfällighet (Järbo-Finnäs S:17) med outredda ägarandelar. Här finns inplanterad regnbåge och varannan vecka sätter Järbo sportfiskeklubb i 100 kg ny fisk. Fiskekort kostar 130 kr via swish sedan är det bara att kasta ut flötet och koppla av medan solen sakta sänker sig i väst.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson. Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger i ett varierat skogslandskap och gränsar mot Hålldammen i väst. Se bifogade kartor. Närmaste större ort är Sandviken dit det tar ca 20 min med bil.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 100 700 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast tis 5 okt

Högstbjudande: 3 350 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter