fbpx

Skogsfastighet

Skogsfastighet utanför Älvsbyn

Utgångspris

2 000 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Om fastigheten

Fin skogsfastighet med tillhörande gård. Mestadels avverkningsbar tallskog och fastigheten har ett beräknat virkesförråd om 5 974 m3sk fördelat på 85% tall, 6% gran och 9% löv med en beräknad bonitet på 3,5. Skogsbruksplanen är upprättad i maj 2023. På gården finns bl a tre inredda sovstugor med indragen el och sommarvatten, samt det gamla boningshuset som är i stort behov av renovering.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

ÄLVSBYN FLEVIKEN 1:14

Adress

Fleviken 1:14

Totalareal
59,9 ha
Skogsmark
45,3 ha
Myr/kärr/mosse
8,6 ha
Inägomark
4,9 ha
Berg/hällmark
0,5 ha
Väg och kraftledning
0,4 ha
Övrigmark
0,2 ha
Virkesförråd
5 974 m3sk
Boyta
50 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

Boningshuset är i stort behov av renovering. Trossbotten i storstugan är utrivet och innerväggarna delvis nedmonterade. Oisolerad övervåning.

Gröna sovstugan

Den gröna sovstugan är en fd bagarstuga med indraget sommarvatten. Kombinerat allrum/kök med enklare köksinredning och utrustat med spis, fläkt samt kyl/frys. Befintlig braskamin kommer att monteras ned av ägarna och ingår således Ej i överlåtelsen. Sovalkov med plats för säng och våningssäng. Uppskattad boyta 15-20 kvm.

Röda sovstugan

Den röda stugan har indraget sommarvatten och en stor altan delvis under tak. Inrett kök med matplats för 2 personer och utrustat med trinettkök. Vardagsrum med braskamin samt sovrum.

Gula sovstugan

Det gula huset har indraget sommarvatten och inrett med pentry, bänkspis samt kyl/frys. Sovalkov.

Byggnadssätt

Utöver boningshus och sovstugor finns här även TC(torrdass), vedbodar, förråd samt "garage" med plats för maskiner som behövs på gården. El finns indraget till dem flesta byggnaderna. En stenkast från gården finns även en timrad lada där taket delvis rasat in.

Jakt

Fleviken 1:14 är registrerad i Flevikens VVO, ordförande är Martin Karlsson, Piteå. Registrerad areal är 1 361 ha, tilldelningen var i fjol 1+2.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad under maj 2023 av Stefan Drugge, där det framgår att landarealen är ca 59,9 ha varav ca 45,3ha är produktiv skogsmark. Det totala virkesförrådet är beräknat till 5 974 m3sk fördelat på 85% tall, 6 % gran och 9% löv. Medelboniteten är beräknad till 3,5.

Skogsbruksplanerna är upprättade med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftade med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanerna.

Forn- och kulturlämningar

Finns inte några forn- eller kulturlämningar registrerade på fastigheten.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för köpare boendes utanför Älvsby kommun. Ansökan bekostas av köparen och görs hos Länsstyrelsen i Norrbotten.

Flyttstädning

Kvarvarande inventarier som finns kvar på tillträdesdagen tillfaller köparen utan kostnad. Byggnaderna kommer därför enbart grovstädas.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 250 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter