Skogsfastighet

Skogsfastighet med två hus i Kåshässle, Perstorp

Högstbjudande

3 200 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 28 sep, kl 09:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
22,1 ha
Övrigmark
1,0 ha
Åkermark
11,0 ha
Skogsmark
9,0 ha
Skogsimpediment
1,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Boyta
205 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Perstorp Kåshässle 4:27

Adress

Kåshässle 203 28491 Perstorp

Om fastigheten

I slutet av vägen, på ett lugnt och idylliskt läge i Kåshässle med utsikt över dess egna skogs- och betesskiften ligger denna fina gård om totalt ca 22 ha. Den totala arealen fördelar sig på ca 10,7 ha öppen inägomark och 11,2 ha skog med ett uppskattat virkesförråd om totalt 1 362 m3sk enligt nyupprättad skogsbruksplan. Gårdscentrum med två boningshus varav ett byggt 2013 och ett äldre med anor från 1700-tal, båda med bekvämligheter såsom kök, badrum, sovrum och kamin. Välbevarade ekonomibyggnader i kringbyggd gårdsmiljö lämpade för egen verksamhet/djurhållning. Gården ligger endast 14 minuter från Perstorp och här är den ultimata platsen att komma till ro med egen trädgård med odlingsmöjligheter, naturliga bersåer och varierande skogspartier.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Det nya huset

Bostadsbyggnad i ett plan byggt 2013 på gjuten platta. Tak av plåt och fasad av stående träpanel och treglasfönster. Luftburen uppvärmning via direktverkande el samt kamin med golvvärme i badrum, gäst-wc samt grovkök. De båda bostadshusen har gemensam grävd brunn (ca 5,5 m) och avlopp via trekammarbrunn med infiltration (godkänd). Boyta om 115 kvm fördelade på rymligt kök med köksö öppet med vardagsrum, utgång till altan i västerläge, helkaklat badrum, tre rymliga sovrum, gäst-wc samt groventré med tvättmaskin, varmvattenberedare och centraldammsugare.

​Utanför huset finns ett fint växthus från 2015.

Det gamla huset

Bostadshus med anor från 1700-tal. Klassisk stuga om 1,5 plan rest under tak av tegel, stående rödmålad träpanel med vita knutar och tvåglasfönster med spröjs. Uppvärmning via direktverkande el samt vedspis och kamin. Bostadsyta om ca 85 kvm fördelade på entré, vardagsrum, kök med matplats renoverat 2010, två sovrum samt helkaklat badrum med dusch renoverat 2004. Liten matkällare nås via lucka i golv i köket. Oinredd vind med ingång från husets baksida.

​All el i huset är bytt och skorstenen är renoverad.

Ladugård

Ekonomibyggnad rest under tak av eternit och stående träpanel. Byggnadsarea om ca 170 kvm enligt uppmätning på karta. Innehåller föredetta kostall med inredning utriven, loge samt isolerat rum på ovanvåning som innehåller verkstad. På baksidan av byggnaden finns tillbyggnad med en öppen sida för sågverk med kapacitet för stockar om ca 6 m.

Loge

Ekonomibyggnad rest under tak av eternit och fasad av stående träpanel. Byggnadsarea om ca 150 kvm enligt uppmätning på karta. Klassisk loge öppet upp i nock.

Verkstad

I nära anslutning till den nya huset finns en verkstad med port. Rest under tak av plåt och fasad av stående träpanel. Byggnadsyta om ca 45 kvm enligt uppmätning på karta. Innehåller garage och verkstad. Vedförvaring på baksidan av byggnaden.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad augusti 2020 av David Ljungkvist, Ludvig & Co. Enligt skogsbruksplanen omfattar den produktiva skogsmarken 11,2 ha med ett uppskattat virkesförråd om totalt 1 362 m3sk varav 254 m3sk är G2, S1 och S2-skog. Under planperioden uppgår avverkningsförslagen till 971 m³sk. Trädslagsfördelningen är 72 % gran, 13 % tall, 13 % björk, 3 % ek. Medelboniteten är beräknad till 10 m3sk/ha/år och den årliga tillväxten är uppskattad till ca 49 m³sk.

Jakt

Jakten övergår till köparen på tillträdesdagen. Förekommande vilt som rådjur, älg och vildsvin. Faller under Lurebyggets Jaktvårdsområde.

Fiske

Kräftfiske i bäcken intill fastighetsgränsen.

Inägomark

Betesmark om ca 10,7 ha enligt upprättad skogsbruksplan.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Gårdskarta

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co's Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om var du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Driftskostnader

Uppvärmning: Ved i båda husen, elelement till stöduppvärmning.
Hushållsel: 15 000 kr/år
Försäkring: 9 250 kr/år
Avlopp: 1 000 kr
Renhållning: 2 200 kr/år
Totalt: 27 450 kr/år

Antalet personer permanent i hushållet: 2 st.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Energideklaration

Utförd 2020-07-28. Det nya bostadshusets energiklass: D. Energiprestanda: 116 kWh/m2. Se bilaga på hemsida.
Energideklaration för det gamla huset behövs ej på grund av att byggnaden på fastigheten inte är eller används som permanentbostad.

Visning

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Stödrätter

Stödrätter för 10 ha följer med fastigheten. Stödrätterna innehas av fastighetsägaren.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 26 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter