fbpx

Lantbruk

Skogsfastighet 96 ha, Bullaren

Utgångspris

5 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Egen besiktning av skog och mark.

Anmäl intresse

Om fastigheten

Skogsfastighet mellan Bullaresjön och Norska gränsen. Omfattar ca 4 ha åkermark och ca 74 ha produktiv skogsmark med ett totalt kubikförråd om ca 9675 m3sk varav ca 3800 m3sk i avverkningsbara klasser. Egen jakträtt på småvilt och del i älglag. Del i Bullarens Fiskevårdsområde.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

TANUM ÄLLELIEN 1:17

Totalareal
96,6 ha
Övrigmark
2,2 ha
Åkermark
4,4 ha
Skogsmark
74,6 ha
Skogsimpediment
15,4 ha
Virkesförråd
9 675 m3sk

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Skogsuppgifter

Produktiv skogsmark om 74,6 ha, goda marker i lägre terräng närmare Bullaresjön med magrare marker i östra delen, medelbonitet om 4,7 m3sk/ha/år. Totalt kubikförråd om 9675 m3sk varav ca 3800 m3sk i avverkningsbara klasser. Stort behov av både gallring och röjning.
Skogsbruksplanen upprättad av Lennart Olsson Skogsfakta i januari 2017, uppdaterad med gjorda åtgärder och tillväxt tom oktober 2023.

Jordbruksmark

Omfattar drygt 4 ha åkermark i anslutning till Bullaresjön. Enligt taxeringsuppgifter har marken normal beskaffenhet och otillfredsställande dränering. Marken är muntligen upplåten till en närbelägen lantbrukare.

Jakt

Småviltsjakten är fri för en köpare och del i Älleliens älgjaktlag som omfattar mellan 700-800 ha. Förekomst av Vildsvin i marken.

Fiske

Del i Bulllarens Fiskevårdsområde med fiskerätt i Bullarsjöarna mfl.

Vägar

Allmän väg passerar marken. Del i skogsbilväg Stabäckehult-Ällelien-Skådets vägsamfällhet. Kostnad varierar varje år men kostnad ca 800 kr 2022 för fastighetens andel. Den kortare skogsbilvägen till Björnekasen delas av tre markägare.​

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd från Länsstyrelsen krävs alltid för Juridisk person och för privatperson som varit mantalsskriven mindre än ett år i Tanums kommun, ansökningsavgift för privat person är 4 600 kr. ​Mäklaren hjälper en köpare med ansökan i samband med kontraktsskrivning.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter