fbpx

Lantbruk

Skogsfastighet 65 ha, Ekeråsen

Utgångspris

4 900 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tor 29 jun kl 12:00

Visning

  • Egen besiktning av skog och mark. Vägbommen kommer vara olåst men stängd.

Anmäl intresse

Om fastigheten

Attraktiv skogsfastighet norr om Håbol om ca 61 ha skogsmark med väl utbyggt vägsystem och virkesförråd om ca 7100 m3sk med tillhörande timmerstuga för övernattning. Goda jaktmöjligheter med stam av Vildsvin i området.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

DALS-ED RISANE 1:8

Adress

Risane 950 66891 Ed

Totalareal
65,0 ha
Skogsmark
61,4 ha
Skogsimpediment
1,4 ha
Övrigmark
2,2 ha
Virkesförråd
7 116 m3sk

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Skogsuppgifter

Produktiv skogsmark om ca 61 ha produktiv skogsmark med medelbonitet om 8,0 m3sk/ha/år, total virkesvolym om ca 7 100 m3sk varav ca 2 000 m3sk i avverkningsbara klasser. Domineras av granskog i åldrarna 10-20 år med god tillväxt. Mer information i skogliga bilagor.

Vägar

Infart från allmän väg till egna skogsbilvägar med låst bom som delas med en fastighetsägare till. Väl utbyggt vägnät med skogsbilvägar för lastbilstransporter med 7 st vändplaner.

Jakt

Gott om vilt och jakträtt på småvilt samt del i Valsebo Aslerud älglag med en jägarplats. Stam av Vildsvin finns i området. Jakträtten är idag upplåten men är tillgänglig för en köpare från 1 juli 2023 om så önskas. Jakttorn, jaktkojor och foderautomater tillhör jägarna. Jägarna har även disponerat byggnaderna.

Byggnader

På fastigheten finns ett äldre timrat bostadshus på torpargrund under tak av ettersnit. Inrymmer en farstu, kök, rum, veranda samt en oinredd vind på övre plan. ingen el eller avlopp finns men vatten som hämtas från en kallkälla. Köksspis i köket som eldas i men ej har besiktats eller sotats av fackman på många år. Tillhörande utedass av nyare modell samt en äldre förrådsbyggnad finns i anslutning till huset.

Vindkraftsområde

Fastigheten ligger strax söder om en av Fortum Vindkraft Sverige 6 AB planerad vindkraftspark. Inga avtal finns dock skrivna gällande fastigheten.

Areal

Den officiella totala arealen är 635752 kvm enligt registret och fastighetsbildningen. Enligt digitala kartan via Metria är den totala arealen 65,29 ha, skogsbruksplanen grundar sig på den digitala kartan och visar på 65,0 ha samt taxerad areal om 67 ha.​

Gränserna är ungefärligt inmätta och digitaliserade från senaste gången de mättes som troligen var i samband med Laga skifte på 1800-talet. För att fastställa den exakta arealen måste Lantmätaren mäta in alla gränsstenar på nytt via en sk gränsbestämning.​

En köpare skall vara beredd att köpa fastigheten med denna information om arealen, säljaren kommer ej att genomföra en gränsbestämning och skall hållas skadeståndsfri ifall arealen skulle skilja sig åt vid en sådan gränsbestämning.​​

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs då fastigheten ligger inom glesbygdsområde. Förvärvstillstånd krävs för juridisk person samt för fysisk person som inte sedan minst 12 månader är folkbokförd i glesbygd inom den kommun där egendomen är belägen.
Ansökan om förvärvstillstånd görs hos Länsstyrelsen. Mäklaren är behjälplig med ansökan. Länsstyrelsens avgift för förvärvsprövning betalas av köparen i samband med ansökan, kostnad för fysisk person är 4 600 kronor och för juridisk person 7 100 kronor.

Semester

Ansvarig mäklare har semester från den 19 juni och är åter måndag 26 juni kl 08.00. Under den tiden går det ej att nå Mäklaren.
Vid allmänna frågor under den perioden gällande försäljning, bud, budgivningmm hänvisas till mäklare Jennie Bråthén tele: 0522-657288, jennie.brathen@ludvigfast.se​

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 000 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast tor 29 jun kl 12:00

Utgångspris: 4 900 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter