Skogsfastighet

Skog med fritidshus i Mjönäs, 14 ha

Högstbjudande

2 000 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Bud senast mån 25 maj, kl 09:00

Visning

  • Skog kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
14,1 ha
Skogsmark
13,6 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Småhusmark
0,3 ha
Virkesförråd
2 788 m3sk
Boyta
50 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Kristianstad Södra Mjönäs 1:9 och 1:49

Adress

Bonggårdsvägen 100 29156 Arkelstorp

Om fastigheten

I en kuperad omgivning med närhet till vackra Immelnsjön finns nu denna skogsfastighet med fritidshus och avstyckat tomt till försäljning! Produktiv skogsmark om ca 13,6 ha med ett bedömt virkesförråd om ca 2 788 m3sk. Medelbonitet om 7,1 m3sk. Varierat skogslandskap med enastående utsikt, yngre granskog och ljuvlig bokskog med hög trivsel för viltlivet. Egen jakträtt.

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på ludvig.se/fastighetsformedling. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, slå över från satellit till karta så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Funktionellt fritidshus i 1,5 plan med mindre jordkällare uppförd under tak av plåt, fasad av stående träpanel och tvåglasfönster. Uppvärmning genom el-element. Enskilt vatten via borrad brunn (vattnet har ej varit i bruk under de senaste åren och behöver kollas upp) samt avlopp via äldre avloppsbrunn (ej trekammarbrunn). Taxerad boarea om ca 50 kvm (byggnadsyta om ca 70 kvm) innehållande entré med trappuppgång samt vattenanläggning, kök med rymlig matplats, vardagsrum samt entré med toalett. Övre plan inrymmer isolerad vind, sovrum och f.d. toalettutrymme.

Brandskyddskontrol har utförts 2016 och gäller i sex år. Sotning bör utföras detta år.

Förråd

Ekonomibyggnad med en byggnadsyta om ca 80 kvm uppförd under tak av plåt och fasad av stående träpanel. Byggnaden inrymmer verkstad och förrådsutrymmen. I anslutning till byggnaden finns ett traktorgarage.

Garage

Ekonomibyggnad med en byggnadsyta om ca 45 kvm uppförd med trästomme, under tak av plåt och fasad av stående träpanel med en öppen sida. Byggnaden inrymmer plats till två personbilar alternativt mindre maskiner.

Inredning/inventarier

All inredning/inventarier förutom en del brännved ingår i fastighetsförsäljningen.

Skogsuppgifter

För fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i april 2020 av Victor Nordell, Ludvig & Co.

Enligt skogsbruksplanen omfattar fastigheten 13,6 ha produktiv skogsmark med ett uppskattat virkesförråd om ca 2 788 m3sk varav mängden slutavverkningsbar skog är ca 1 658 m3sk under planperioden. Fastigheten har en medelbonitet 7,1 m3sk/ha och domineras främst av bok (67 %) till följd av barrskog (18 %) resterande utgörs av blandat lövskog. Den årliga tillväxten är uppskattad till ca 63 m3sk.

​På fastigheten finns en skogsväg, körbar med exempelvis skogsmaskiner och/eller fyrhjuling.​

Fastighetsgränser

Fastigheternas gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Förekommande vilt är vildsvin och rådjur. Jakträtten är ej upplåten och tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Tomt

Tomtmark (Södra Mjönäs 1:49) om 3 318 kvm enligt fastighetsregisterutdrag. Vatten och avlopp saknas till tomten.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Områdesbeskrivning

Mjönäs präglas av vackert kuperat landskap med närhet till rogivande natur, sjöar såsom Immelnsjön och härliga strövområden . Mjönäs förfogar över en mysig badplats (ca 1,8 km från fastigheten) och ligger ca 10 km från Arkelstorp med alla dess bekvämligheter såsom friluftsbad, ICA Nära, pizzeria, bibliotek m.m.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 50 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter