fbpx

Fritid, tomt & övrigt

Sjöläge vid Mälaren med två bostadshus

Högstbjudande

7 500 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Välkommen till Torsvi Nygård, naturskönt belägen villa och stort gästhus med sjöläge vid Torsvikens västra strand i Mälaren. Stor trevlig tomt mot vattnet i lugnt och barnvänligt område vid vägs ände. Byggnaderna uppförda 2016. Avstånd Enköping 2,7 mil och Stockholm 8,6 mil.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

ENKÖPING NYGÅRD 1:18

Adress

Torsvi Nygård 13 74599 Enköping

Totalareal
1,2 ha
Tomtområde
1,2 ha
Boyta
165 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnad

​Huvudbyggnaden är en Fiskarhedenvilla uppförd 2016 i 1 ½ plan med 165 kvm boyta. Träbyggnad uppförd på platta på mark med betongtegeltak. Treglasfönster. Uppvärmning sker genom vattenburen bergvärme, golvvärme på hela nedervåningen och i badrummet på övervåningen. Avlopp består av trekammarbrunn med infiltration. Vatten från borrad brunn, allt iordningställt 2016.​ Bostaden har vackert innertak i vitlaserad pärlspont och genomgående ekparkett på golv. Nedervåning inrymmer hall, kök och vardagsrum med kamin i öppen planlösning, sovrum, dusch/wc och grovingång med tvätt, panna och centraldammsugare. Övervåningen inrymmer allrum med utgång till balkong, tre sovrum samt badrum, se även planskisser. Stor altan med utsikt mot vattnet. Fiber finns indraget.

En fantastiskt fin villa med ett drömläge..

Övriga byggnader

Gästhus
På tomten finns även ett gästhus uppförd i lösvirke med betongtegeltak och platta på mark. Gästhuset är i ett plan med loft, byggyta ca 55 kvm. Byggnaden kommer att inrymma två små sovrum, sovloft, dusch/wc samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Gemensam vatten- och avloppslösning med huvudbyggnaden. Byggnaden är ej färdigställd.

Tvåbilsgarage
Träbyggnad med gjutet golv, elanslutet. Byggnaden är ej helt färdigställd.

Övrigt

Servitutsavtal
Fastigheten är nyligen avstyckad från Nygård 1:3. Eftersom Lantmäteriet ej tillät att tomten skulle gå ända ned till vattnet kommer ett servitutsavtal upprättas mellan stamfastigheten Nygård 1:3 och Nygård 1:18. ​Servitutet innebär att ägaren till Nygård 1:18 har rätt att anlägga en brygga, har rätt till båtplats samt att hålla växtligheten nere så att sjöutsikten inte störs.​ Erforderliga tillstånd söks hos kommunen.​

Områdesbeskrivning

De bördiga och tillsynes välmående jordbruksbygderna som omger fastigheten gynnas av Mälarens klimatpåverkan. Sevärdheter att nämna är Härjarös naturreservat och Grönsöö slott och park. Närmaste skola ligger i Lillkyrka dit skolskjutsen går, här finns klasserna från F till 6.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 930 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter