fbpx

Lantbruk

Idyll nära Höga Kusten!

Högstbjudande

650 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • lör 19 jun, kl 11:00 - 13:00

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
18,3 ha
Tomtområde
18,3 ha
Boyta
72 kvm
Antal rum
5 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KRAMFORS SJÖTOMTA 1:1 + 1:3

Adress

Djupdalen 101, 103 och 110 873 95 Ullånger

Om fastigheten

Sammanhållen fastighet med rejäla byggnader i Höga Kusten-området!
Har du drömt om egen djurhållning och odling, då kan denna gård i Höga Kusten var något för dig att sätta din egen prägel på. Denna jordbruksfastighet har en lång historia och samma släkt har brukat marken i generationer. Tidigare låg här en fäbodvall och den gamla sommarladugården sägs härstamma från den tiden. Här finns öppen åkermark som brukats fram till 2010, därefter har marken putsats årligen.
Med högt läge i Djupdalen får du här ett mycket trivsamt permanentboende eller fritidshus. Bostadsbyggnaden upplevs mycket gedigen och underhållen i flera väsentliga delar.
På gården finns även en bagarstuga med bakugn, ett härbre, en stor ladugård samt redan nämnda sommarladugård som alla innehåller en rik historia.
Fin gårdsbild med öppen åkermark omgärdad av skog i varierad ålder. Den östra delen gränsar till ett vattendrag och en enkel sommarstuga ligger nära vattendraget. Sommarstugan ligger på en egen avstyckad tomt och de båda fastigheterna säljs tillsammans.
Som många fastigheter med en historia har detta tidigare fungerat som ett generationsboende där huset har kök samt badrum på vartdera våningsplanet. Detta skapar möjligheter för två familjer att bo tillsammans eller extra intäkter genom uthyrning, Vill du disponera hela huset själv fungerar det lika bra, med eller utan anpassningar av planlösningen.

Visning sker efter tidsbokning. Gå in i annonsen och välj din tid.
Välkommen!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Småhusbyggnad Sjötomta 1:1

Bostaden består av två lägenheter samt källare. Hela huset går givetvis att använda som en enhet.
Karaktäristiskt är de stora och ljusa rummen med fin utsikt över omgivningarna. Hela byggnaden har en härlig atmosfär. Ytskikten är av olika ålder i de olika rummen.

ENTRÉ
Du når en entré där en trappa leder upp till övervåningen på höger sida. Till vänster finns garderober för förvaring.

ENTRÉPLAN
Du kan gå runt på entréplanet. Först kliver du in i en inre hall. Medsols når du kök, ett sovrum och därefter ett vardagsrum. Våningsplanets badrum nås från hallen.

HALL
Hall med gott om svängrum. Här får flera personer plats samtidigt om det skulle behövas. Hallen har platsbyggda garderober för förvaring.

KÖK
Köket är ett klassiskt stort lantligt kök med massor av plats. Köksinredningen löper längs två väggar och erbjuder mycket förvaring och arbetsyta.
I ett eget hörn finns en fungerande vedspis.
Den maskinella utrustningen består av elspis, köksfläkt och ett kyl-/frysskåp.

SOVRUM
När du går vidare genom köket når du ett riktigt stort sovrum. Äldre ytskikt men ljust och trivsamt. Garderober finns.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med fungerande, murad öppen spis. Dagsljus kommer in från två riktningar vilket ger ett fint rum att vistas i.

BADRUM
Badrum med plastmatta och väggmatta. Här har du en duschplats, wc och handfat.
Husets tvättmaskin får även plats här inne.

ÖVRE PLAN
Övre planet kan fungera som en helt egen lägenhet för den som vill. Övre planet är påfallande ljust och trivsamt och inbjuder till samvaro.

HALL
Du når först ett hallutrymme där det finns plats för klädavhängning.

ALLRUM
Öppet och ljust allrum där du får plats med soffgrupp.

KÖK
Kök med spännande planlösning. En delvis avgränsande vägg skapar ett större och ett mindre utrymme som går att möblera med matgrupper. Mellanväggen borde kunna tas bort för den som vill ha ett enda stort utrymme.
Köksinredningen är placerad längs en vägg, förutom ett kyl-/frysskåp som står inbyggd i mellanväggen mittemot.

SOVRUM
Det ena sovrummet når du från allrummet. Garderober finns.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via köket. Garderob finns.

BADRUM
Badrum med äldre ytskikt. Här finns duschplats, wc och handfat.

KÄLLARPLAN
Rejäl källare med hobbyutrymmen, pannrum och pelletsförvaring.
Pelletsbehållaren rymmer 3 ton.

Fastigheten har enskilt vatten och tillhörande vattenfilter står här nere i källaren.

VÄRT ATT VETA
- Extra sotning och besiktning av eldstäderna i bostaden är beställd. De har hela tiden varit i bruk.
- Avloppet är av äldre modell. Det finns inga fler specifika uppgifter att få fram hos kommunen vad gäller årtal eller typ.
- Uppgiftslämnare har inte själv bebott fastigheten varför en del information kan vara osäker. Detta gäller tex årsförbrukningen av pellets.

Frågor om skogen?

Kontakta Skogsmästare Linnéa Åkerlund som upprättad skogsbruksplanen. Tel: 072-395 73 10.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Visning

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker efter överenskommelse med mäklaren.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 87 700 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter