fbpx

Lantbruk

Rymligt och stilfullt boende med djurhållning och skog

Högstbjudande

7 400 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan

Visning

  • tor 15 apr, kl 17:30 - 18:30

    Vänligen observera att bokningen avser huvudbyggnaden, övriga del av gården går det bra att på egen hand besiktiga under den tid bokning går att göra men ta alltid de coronarestriktioner vi lever med i beaktande.
    Hämta ned Gårdskartan på vår hemsida till din mobiltelefon, den visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.
    Med hjälp av GPS får du hela tiden information om var du är.
    Gårdskartan kan också vara bra hjälp för att hitta till fastigheten.

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
11,5 ha
Övrigmark
1,0 ha
Åkermark
3,0 ha
Betesmark
2,0 ha
Skogsmark
5,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,5 ha
Boyta
283 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE EDSBRO-SKENNINGE 1:3

Adress

Skeningevägen 79 76298 Edsbro

Om fastigheten

Lantligt boende i Edsbro med stilfull mangårdsbyggnad uppförd 2008 om hela 283 kvm, häst- och fårstall, hönshus, varmisolerad hundgård maskingarage och verkstad m.fl. utrymmen. Allt välhållet och omsorgsfullt skött. Markerna om 11 ha ligger i anslutning till gården och fördelar sig lika på betes- och skogsmark. Här finns även goda jaktmöjligheter på bl.a. vildsvin.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Den magnifika huvudbyggnaden uppfördes 2008 i gammal tidsenlig stil och är mycket smakfullt inrett med fina materialval och färger. Byggnaden fördelar sig på 2 plan om ca 283 kvm boarea och 20 kvm biarea med 4 sovrum, 2 generöst tilltagna sällskapsrum, stort trivsamt bondkök med vedspis och intilliggande matsal, 2 badrum, tvättstuga/pannrum samt flera förråd. Flertalet in/utgångar, en generös uteplats, jordvärme, braskamin och kakelugnar.

Entréplan:
Besökaren möts av en elegant och generös entréhall genom en öppningsbar dubbeldörr. Hallen har ett grått stengolv, kappavdelning med flera inbyggda garderober, ingång till vardagsrum, ett stort duschrum samt en bred trappa upp till ovanvåningen.

Till höger från hallen på entréplanet kommer man till ett fint gästrum, förråd och tvättstuga med grovingång i västerläge med värmecentral, Bosch tvättmaskin från år 2016 och torktumlare från AED.

Hela nedre plan har vattenburen golvvärme.

Duschrum:
Vitkaklade väggar med en stapel i grå skiffer och
skiffergolv, spotlights samt dusch.

Vardagsrum/matsal:
Ligger rakt fram från entréhallen med anslutning till matsal. I vardagsrummet pryder en Rörstrandtillverkad kakelugn från 1835 och i matsalen står en
ny kakelugn från Småländska Gabriel med fläkt.
Vardagsrummet har utgång till en stor altan i söderläge.

Kök:
Från matsalen ansluter det fina och generösa köket med matplats för 8-10 personer,
stengolv och inredning från Ballingslöv samt Siemens vitvaror. Diskmaskinen är i arbetshöjd.
Här i köket finns även den vackra gamla vedspisen bevarad med kåpa.

Övre plan:
På övre plan möts man av ett spatiöst sällskapsrum med mycket högt till tak med takbjälkar med spotlights, fönsterpartier åt söder och norr.

Här finns också en generös balkong i söderläge som vetter
mot den fina trädgårdens baksida. Övervåningens alla rum har högt i tak.
Övervåningen erbjuder tre stora sovrum varav det ena innehåller en klädkammare.

Det exklusiva biljardbordet från Brunswick med matta går att
överta efter särskild överenskommelse.

Bad- och duschrum:
Badrummet är kaklat i vitt och grått samt med grått klinkergolv med golvvärme, här finns både dusch och badkar samt spotlights.

Trädgården:
Trädgården kring huvudbyggnaden är mycket välskött och har generösa gräsytor samt många uppvuxna gamla fruktträd, vinbärsbuskar, stenrabatter och ett odlingsland. En ca 200 meter lång syrénhäck omger tomten. På tomten finns även ett litet hönshus med hönsgård, en jordkällare med förvaringshyllor och stampat jordgolv. Jordkällaren håller 8-10 grader året runt. Taket till matkällarens förmak behöver dock åtgärdas.

Uppvärmning: Jordvärme IVT premium line med
extra ackumulatortank med frånluftsvärmevinning samt 2 kakelugnar, braskamin i täljsten och vedspis i köket.
Vatten: Egen brunn med mycket god tillgång till vatten
Avlopp: Eget avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration, anlades 2008
Ventilation: Frånluftsåtervinning/värmeväxlare
Energibesiktning: Utförd 2016-08-05
Energiprestanda: 45 kWh/kvm/år
Energiklass: C
Bredband: Mobilt bredband med antennförstärkare (via Telia)
Elleverantör: Vattenfall

Ladugårdsbyggnad

Välhållen ladugårdsbyggnad om ca 10 x 32 meter, uppförd i mitten på 1800-talet, renoverad och tillbyggd i omgångar fram till 2020.
Byggnaden inrymmer stall, fårhus, gammal ladugård, höskulle, halm- och höförråd, förrådsutrymmen, maskingarage och loge.
Plåttaket totalrenoverades 2012 liksom delar av fasad, mellanbjälklag, samt målningsarbeten. Nytt golv i maskingaraget 2010.
Stall
Stallet är nyrenoverat med gjuten betongplatta med golvränna. Två boxar om minst 9 kvm med vattenledning till vattenkoppar framdraget med värmeslinga. Vatten/avlopp för vattenho finns. I anknytning till stallet finns en separat nyrenoverad sadelkammare samt ett litet isolerat övernattningsrum med ekparkettgolv. Invändiga takhöjden är 255 cm med takbjälkar på 235 cm.

Fårhus
Fårhusets bärande konstruktioner har bytts ut, golvet dränerats och grävts ut. Betongplatta gjöts 2016. 2020 tillbyggdes en intilliggande foderplats på betongplatta rejäl trästomme och självbärande plåttak.

Maskingarage
Tillbyggd 2019 med plats för exempelvis traktor och grävmaskin, gjuten platta, rejäl trästomme med plåttak.

Hundstall
Mot byggnadens kortsida finns en hundgård med särskild ingång till uppvärmda utrymmen inne i byggnaden.

Brygghuset

Brygghuset uppfördes 1854. Träbyggnad med timmerstomme med plåttak. Brygghuset består av verkstad, slungrum för honung (om man så vill) med indraget vatten med varmvattenberedare och golvbrunn. Generösa förrådsutrymmen finns i nedre och övre plan, som med fördel kan renoveras och inredas. I brygghuset finns även en ligghall om ca 20 kvm med ordentlig takhöjd för hästar med ingång från både gårdsplanen och hagen (med möjlighet att göras större).
På taket har en solcellsanläggning installerats 2020 med riktning mot väst. Dess tekniska kapacitet är 9 600 kwh/år.

Inägomark

Större delen av gårdens åker- och betesmark ligger i direkt anslutning till gårdscentrum, övrig del ligger mot västra gränsen där också vildsvinsåteln är placerad. Markgrannen till väster är Holmen, här finns även goda förutsättningar att arrendera mer mark vid behov. Marken har god vattentillgång och en naturlig källa har utnyttjats vid planeringen av det anlagda viltvattnet där även signalkräftor har inplanterats, djupet är ca 2,5 meter.
Utöver den egna marken arrenderas ca 3,5 ha betesmark för fåren där ett fårhus har uppförts av säljarna. Säljarna förfogar över 7,7 stycken stödrätter som överförs till ny ägare i samband med försäljningen.

Jakt

Gården ligger i ett viltrikt område i Stockholms län. Det är främst den goda vildsvinstill-gången som jakten har inriktats på, samjakt på vildsvin med intilliggande jaktlag brukar bedrivas några ggr/år. Annat klövvilt såsom rådjur och dovhjort är under tillväxt. Beträffande älgjakt finns eventuellt möjlighet att ingå i jaktlag om totalt 120 ha som ingår i Edsbro Älgskötselområde.

Historia

Masugnen i Edsbro bruk anlades av ägaren till Skebobruk. Från början låg brukets masugn i Skebobruk men efter att den hade brunnit lät man uppföra en ny masugn i Edsbro 1686. Malmen, som skickades från främst Dannemora gruvor, bearbetades här till tackjärn som därefter transporterades till Skebo bruk i pråmar och ångbåtar för förädling till förstklassigt smidbart järn. Edsbro av idag uppfattas som allt annat än en hamnstad. Men fram till de stora sjösänkningsföretagen kring sekelskiftet 1900 var verksamheten i Edsbro hamn omfattande. Detta järn exporterades sedan framför allt till England. Järnframställningen slukade mängder av träkol och i skogarna i en vid cirkel runt Skebo och Edsbro finns ett stort antal kolbottnar. Idag kan man se spåren efter denna verksamhet ett hundratal meter öster om masugnsområdet. Där står fortfarande kvar 2 timrade hamnmagasin, och i strandlinjen kan man se spår efter den stenlagda kajkanten. Masugnen användes för sista gången under första världskriget, 1919. Idag är Edsbro masugn den enda kvarvarande masugnen i Stockholms län.

Omgivning

Avstånd till Edsbro ca 3 km, Norrtälje 32 km, Uppsala 58 km och till Stockholm är det 8 mil. I Edsbro finns bl.a. ICA-nära affär, Edsbro kyrka, bensin- och diesel pump, trä- varubygghandel, allmän badplats, pizzerior och vårdcentral. Edsbro har skola med klasserna 1-6, högstadium i Rimbo och Svanberga och gymnasium i Norrtälje. Skolskjuts finns.
Busskommunikation i Edsbro till Stockholm, Norrtälje, Hallstavik trafikeras av SL och till Uppsala trafikeras av UL.

Skog

Areal skog är ca 5 ha och utgörs av 40-75 årig blandskog, främst barrskog, lämplig till bl.a. vedfång. Redovisade skogsuppgifter kommer från skogsbruksplan upprättad 2016 av Mellanskog, de avverkningar som utförts efter 2016 bedöms vara i nivå med periodens tillväxt.

Solcellsanläggning

Under 2020 togs den nya solcellsanläggningen i drift som är placerad på ladugårdsbyggnadens sydvästra del av taket. Anläggningskostnad ca 126 000 kr, årskapacitet 9500 kW. Under 2020 levererades 4 705 kW in till elleverantören.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 173 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Lämna intresseanmälan

Högstbjudande: 7 400 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter