fbpx

Rymliga ytor granne med naturen

Högsta bud

725 000 kr

Högstbjudande: 650 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår
  • Kolförråd 73.2 ton/ha

Om fastigheten

Trivsamt 1,5 plans hus med rymligt lantligt kök som utgör husets hjärta på bekvämt pendlingsavstånd till centrala Övertorneå. Dubbelgarage med tillhörande förråd, samt 9 hektar skog i anslutning till fastigheten som du kan vandra i. För att boka visning och vid frågor om fastigheten kontakta fastighetsmäklare Emma Ullertun 0920- 23 77 29 alternativt via mejl emma.ullertun@ludvigfast.se

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

ÖVERTORNEÅ PUOSTIJÄRVEN ALAPÄÄ 8:11

Adress

Ekfors 15 95796 Övertorneå

Totalareal
10,4 ha
Inägomark
0,2 ha
Skogsmark
9,6 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Väg och kraftledning
0,4 ha
Virkesförråd
648 m3sk
Boyta
106 kvm
Antal rum
5 st
Total tillväxt/år
35 m3sk
Kolförråd/ha
73.2 ton

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

Välkommen till Ekfors 15, här du bor granne med naturen som du kan skåda från den inglasade altanen från 2005 i söderläge. När du kliver innanför hallen kan du antingen ta trappan upp till övervåningen eller kliva in i det rymliga lantköket som utgör husets hjärta med original bänkskivor och skåpluckor i vackert trä, vitvaror, spis och fläkt från -2000 talet. I köket finns det även en matkällare med installerad vattenpump från 2020, källaren är perfekt för förvaring av rotsaker och syltburkar. Det trivsamma köket och det rymliga vardagsrummet inbjuder till socialt umgänge, det kombinerade badrummet och tvättstuga i bottenplan är handikappanpassat i samband med utbyggnaden av huset som utfördes 1983. Under trappan finns det en toalett.

Fasaden är målad under 2017, 3-glasfönster från 80-talet. Övervåningen erbjuder hall, tre rymliga sovrum med fina förvaringsmöjligheter och balkong med utsikt över gårdens nejder. På gården finns det även ett dubbelgarage samt tillhörande förråd. Flaggstång på gården och vatten via egen brunn, vattenprover har nyligen utförts och analysresultatet från proverna finns att tillgå. Till fastigheten hör ca 9 hektar skog som ligger i anslutning till bostadshuset.

Allmänt

Fastigheten är belägen på bekvämt pendlingsavstånd från Övertorneå. Här bor du granne med naturen och kan njuta av att vandra i din egen skog som ligger intill bostadshuset. För dig som gillar att fiska eller vila tankarna från den stressiga vardagen är sjön Puostijärvi nära, önskar du hellre göra en utflykt är grannlandet Finland ett alternativ.

Arealuppgifter

Redovisad areal är hämtad från skogsbruksplanen och kan skilja sig från lantmäteriets angivna areal. Total areal enligt lantmäteriet : 101 040 kvm kvm

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, pågående jakt och liknande.

Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper. Denna kan inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper, det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna.

Friskrivningsklausul

En så kallad "friskrivningsklausul" kommer att skrivas in i kontraktet i samband med överlåtelsen. Det innebär att köparen avstår från att rikta framtida anspråk mot säljaren för eventuella framtida fel och brister i fastigheten.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är nyligen upprättad i fält av Ludvig & CO. Skogen är fördelaktigt samlat intill gården och virkesförrådet uppgår till 648 m3sk med tall som det dominerande trädslaget, följt av löv och gran. Åldersmässigt är 322 m3sk 30-39 år och 143 m3sk imponerande 70-79 år med en medelbonitet på 3,2 m3sk per hektar.

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen finns inga lagstadgade skogsvårdsåtgärder på fastigheten, dock kan det finnas skogsvårdsåtgärder som behövs för beståndens framtida utveckling. Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga skogsvårdsåtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen.

Skogen skapar klimatnytta

Skogen gör stor klimatnytta. Den har minskat behovet av fossil energi och har under lång tid lagrat in koldioxid i ett växande virkesförråd.
Vi använder PcSKOG:s beräkning av skogsfastighetens kolbalans. Den totala mängden bundet kol i skog och skogsmark på denna fastighet uppgår enligt beräkningar till 703 ton vilket motsvarar 2 575 ton koldioxid. Om skogsbruksplanens skötselförslag följs beräknas den produktiva skogsmarken på fastigheten årligen binda ytterligare 16,5 ton kol i genomsnitt, under den närmaste tioårsperioden.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt i glesbygd inom Övertorneå kommun.

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Norrbottens län.
Ansökningsavgift för privatperson 4 600 kr och för juridisk person 7 100 kr.

Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.

Betalningsvillkor

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning i anslutning till kontraktstecknandet och resterande vid tillträdet. Budgivaren ska efter avslutad budgivning vara beredd att omgående teckna köpekontrakt.

Jakt

Övertorneå Puostijärven Alapää 8:11 ingår inte något licensområde för jakt.

Naturvärden

Det finns inga registrerade naturvärden på fastigheten.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade forn- och kulturlämningar på fastigheten.

Tillträde

Tillträde efter överenskommelse. En förutsättning för tillträde är att köpeskillingen erläggs i sin helhet.

Visning

Anmälan till visningarna sker via hemsidan. Säljaren kommer att sköta visningarna, vänligen respektera utsatta visningstider.
Vid frågor om fastigheten kontakta fastighetsmäklare Emma Ullertun.
Mejl: emma.ullertun@ludvigfast.se alternativt 0920 -23 77 29.

Välkommen ut i skogen

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt. Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen. Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 132 500 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter