fbpx

Lantbruk

Rejäla byggnader och fina marker!

Utgångspris

1 950 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast tis 29 jun

Visning

  • mån 21 jun, kl 16:30 - 18:30

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
50,0 ha
Skogsmark
34,9 ha
Skogsimpediment
7,9 ha
Inägomark
6,2 ha
Småhusmark lantbruk
0,6 ha
Väg och kraftledning
0,4 ha
Virkesförråd
3 666 m3sk
Boyta
111 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ROBERTSFORS ÅKULLA 1:20

Adress

Yttre Åkulla 63 91598 Bygdeå

Om fastigheten

I den vackra byn Yttre Åkulla, några minuters bilfärd från Bygdeå med mataffär och skola, hittar du denna trevliga fastighet.
Här får du mer än vad som är givet vid en första anblick. Kliv in i ladugården och möts av välinredda utrymmen där du kan ha din egen verksamhet. Bostadshuset är rejält och har hela tiden varit uppvärmt. Idag finns det kök på båda våningsplanen. Väljer du att bara behålla det ena får du fem rum samt flera förrådsutrymmen och alkover. Fungerande vedspis finns på entréplanet samt en kakelugn som varit i bruk fram till 2019 då sotning upphörde. Extra sotning och brandskyddskontroll är beställd och utförs vecka 24. Du får även med dig en hel del kapad ved i köpet.
Bredband är indraget i huset och du väljer själv tjänsteleverantör.
Ett stort värde finns i de fina markerna. Fastigheten består av tre skiften som alla har god tillgänglighet via vägar. Av fastighetens ca 50 ha är ca 35 ha produktiv skogsmark med ett beräknat virkesförråd på ca 3 700 m3sk. Fastigheten domineras av gallringsskog och därefter föryngringsavverkningsbar skog.

Läs mer under ”Fakta” och ”Dokument”.
Boka in dig på visning, välkommen!

Intresseanmälan till mäklare Camilla Krog, senast 29/6. Skickas till E-post; camilla.krog@ludvig.se eller via formulär längst ner i annonsen.
(Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Rejält 30-talshus i två plan. Det har bebotts till relativt nyligen och har ständigt varit uppvärmt.

ENTRÉPLAN
HALL
Du kliver in i en hall med gott om plats.

KÖK
Stort lantligt kök som är ljust och luftigt. Köksinredning löper längs två väggar och i ett hörn står en fungerande vedspis. Övrig utrustning består av elspis, diskmaskin och kyl-/frysskåp. Fönster i två riktningar släpper in fint med dagsljus. Matkällare under lucka i golvet där även inkommande vatten till huset finns.

VARDAGSRUM
Innanför köket har du ett vardagsrum med en vacker kakelugn. Kakelugnen slutade sotas för några år sedan, senaste brandskyddskontroll visade inga anmärkningar. I samband med försäljningen ska kakelugnen sotas och kontrolleras, detta utförs vecka 24.

SOVRUM
Går du vidare genom vardagsrummet når du ett riktigt stort sovrum med fönster i två väderstreck.

BADRUM
I anslutning till hallen finner du husets badrum som är utrustat med duschkabin, wc, handfat och ny tvättmaskin.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
På det övre planet når du först ett allrum med fina ytor.

KÖK + ALKOV
Även här uppe finns ett rymligt kök med vedspis. Vedspisen har dock inte varit i bruk sedan länge. Till köket ansluter dels en alkov, dels en klädkammare.

SOVRUM + ALKOV
Från allrummet når du ett sovrum som dessutom har en stor alkov.

ÖVRIGT
Bredband är indraget i huset och du väljer själv tjänsteleverantör.

VIKTIGT ATT NOTERA
När du bedömer driftskostnaderna bör du räkna med att de kan avvika från en normalårsanvändning för dig egen del.
Huset har tidigare värmts upp med framförallt ved. Sedan december 2019 har det värmts upp med enbart elvärme. Temperaturen har hållits på 12-14 grader inomhus sedan dess. Nuvarande säljare har själva inte bott i huset varför en del uppgifter gällande användning kan vara osäkra.

Ekonomibyggnad

Stor ladugårdsbyggnad som överraskar med sitt välinredda inre. Efter att djurhållningen avvecklats har golven gjutits om och ytorna kan användas till ett flertal verksamheter. Hög port där du kan köra in stora maskiner. Delen närmast vägen har ett upphöjt luftigt golv och den delen är anpassad för att torka ved i stora mängder.

Skogsuppgifter

Skogsbeskrivningen upprättades 2021-06-01 av Ludvig & Co. Fastigheten består av tre skiften som samtliga nås via väg. Virkesförrådet är enligt plan beräknat till ca 3 700 m³sk fördelat på ca 35 ha produktiv skogsmark. Detta innebär ett medelförråd på ca 105 m³sk per produktiv ha. Boniteten är bedömd till ca 4,3 m³sk per ha och år.
Fastigheten domineras av skog i huggningsklass G1 som utgör ca 32% av produktiv areal. I klustret G2-S2 återfinns 28% av produktiv areal och motsvaras av ett virkesförråd på ca 1 900 m³sk,

Skogsvård

Skogsmark i huggningsklass K2 bör återväxtkontrolleras.
Den skogsmark i huggningsklass R2 som inte är röjd har röjning föreslagits som skogsvårdsåtgärd inom planperioden.

Fastighetsgränser

Fastighetsgränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljare ansvarar inte för ytterligare uppmärkning av dessa.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten på skifte 2, avdelning 13 finns en övrig kulturhistorisk lämning med RAÄ-nummer: Bygdeå 92:1 (Källa: Riksantikvarieämbetet via fornsök)

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden (Källa: Skogsstyrelsen via skogens pärlor)

Jakt

Jakträtten är idag upplåten till Högfors-Västerviks jaktlag mot en symboliskt summa, enligt uppgift från säljaren ca 500 SEK/år.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 179 300 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Lämna intresseanmälan senast tis 29 jun

Utgångspris: 1 950 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter