fbpx

Lantbruk

Plantskola och fint boende strax utanför Tierp

Högstbjudande

5 450 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast fre 3 jun

Anmäl intresse

Om fastigheten

Har du drömt om ett liv på landet och att arbeta med växter? Kanske odla grönsaker, potatis, driva plantskola eller liknande. Nu erbjuds den unika möjligheten att förvärva verksamhetsområdet och växthus med tillhörande boningshus där Potatislasses blommor bedrivit verksamhet sedan tidigt 70-tal. Med ett toppenläge nära infarten till Tierp som skapar ett stort upptagningsområde för kunder har Eva och Lasse Andersson byggt upp en väl fungerande och lönsam verksamhet där man sedan 2004 koncentrerat verksamheten till odling av annueller och grönsaksplantor. Här följer Eva och Lars egna berättelse:

Vi är Lars och Eva Andersson! För att börja från början så har vi ( Lasse) odlat potatis och grönsaker från tidigt 70-tal. Lars tog över potatisodlingen efter sin far 1972 och det var enbart potatis de första åren. Grönsakerna kom in i bilden omkring -74 och utökades med snittblommor. Allt såldes i gårdsbutiken. Hela produktionen såldes direkt till konsumenterna. Potatisodlingen pågick till 2003 då Lars fick en stroke. Vi hade redan då börjat odla utplanteringsväxter. Efter rehabilitering så räckte tiden till att odla fler växter. Från och med 2004 har vi enbart odlat annueller och grönsaksplantor och det på 4månader om året. Efterfrågan har ökat med 15-20% varje år. Kundunderlaget kommer från potatisförsäljningen och de har följt med till blommorna. Därav namnet- Potatislasses Blommor. Vårt försäljningsargument är -närodlat -stort sortiment – pris – kunskap. Det ska vara en upplevelse! De tre sista åren har vi inte kunnat tillmötesgå efterfrågan då vi inte har haft kapacitet till det, dels av ork, även ålder. Därför slutar vi när vi är på topp!

Försäljningen omfattar fastigheten Tierp Svanby 2:52 där bostadshuset är beläget, samt de verksamhetsbyggnader som omger bostaden och är belägna på fastigheten Tierp Svanby 2:50. Denna fastighet ägs även den av säljarna så här finns möjlighet att komma överens om eventuella nya fastighetsindelningar, hur mycket mark till man vill köpa och eventuellt arrendera till. Upp till 40 hektar åkermark kan vid intresse arrenderas. Då säljarna under lång tid bedrivit potatis- och grönsaksodling på de omkringliggande åkrarna visar det på jordarnas kvalité. Vid ett annat brukningscentrum finns möjlighet att hyra våtkyl för grönsaker samt potatislager.

Önskas mer information kring verksamheten, ekonomiska frågor eller annat är ni varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare.

Objektet säljs med ett tilltänkt pris om 5 450 000 SEK och omfattar då bostadshus med tomt, gästhuset/garaget samt växthusen och marken dessa står på.

Varmt välkomna!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

TIERP SVANBY 2:52 samt DEL AV TIERP SVANBY 2:50

Adress

Svanby 110 81591 Tierp

Totalareal
1,7 ha
Tomtområde
1,7 ha
Boyta
179 kvm
Antal rum
10 st

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Växthusanläggning

Växthusbyggnaderna på fastigheten började uppföras år 2004 och omfattar nu ca 2000 kvm som totalt rymmer ca 80 000 krukor. Här finns ytor anpassade för sådd och omskolning samt rymliga ytor för uppdrivning och saluföring av plantorna. Uppvärmning har skett med elvärme samt dieselvärmare men eftersom att verksamheten har bedrivits under februari-juni så har behovet av uppvärmning begränsats till enbart de första vintermånaderna.

Trots den korta säsongen har verksamheten medgett uttag av två årslöner och stora möjligheter till ytterligare utveckling av verksamheten finns. ​Goda möjligheter till potatis och grönsaksodling finns på de omkringliggande markerna och en köpare erbjuds att arrendera upp till 40 hektar mark som är bevattningsbar och även omställd till ekologisk odling.

Vid ett annat gårdscentrum finns det vid intresse möjlighet att hyra våtkyl för grönsaker samt potatislager och verkstad. Med andra ord finns det här alla möjligheter för att förvärva och utveckla en lönsam verksamhet inom de gröna näringarna.

För att göra en övergång av verksamheten så smidig och bra som möjligt erbjuder sig säljarna att konsultera nya köpare samt anvisa tidigarekunder. För mer information kring verksamheten samt för specifika frågor är man välkommen att kontakta ansvarig mäklare.​

Bostadshuset

Bostadshuset som är belägen på en egen fastighet, Tierp Svanby 2:52, är en, ljus, öppen och mycket trevlig byggnad som gott och väl rymmer en stor familj. Sällskapsytorna är väl tilltagna och den öppna planlösningen skapar en stor rymd i huset. På entréplan finns två ingångar, en genom en groventré som leder genom tvättstugan samt en större hall. Vidare finns här ett mindre sovrum, ett tv-rum, toalett/dusch samt ett stort vardagsrum/matsal med en fungerande kakelugn. Via en trappa i oljad ek tar vi oss upp till det övre planet som inrymmer två sovrum, ett stort badrum med rymlig duschkabin och bubbelspa samt kök och vardagsrum med öppen planlösning. Köket är modernt med en hel del fina finesser som exempelvis en förhöjd, integrerad diskmaskin som gör att man inte behöver böja sig. Från ovanvåningen kan man ta sig ut till byggnadens altan, som har ett visst renoveringsbehov, där man har en vacker utsikt över den lummiga trädgården samt växthusen.

Byggnaden värms med jordvärme som leder ut i ett vattenburet golvvärmesystem. I badrummet kompletteras det med elvärme. Byggnaden har centraldammsugare samt fiber framdragen till huset men som ännu inte blivit inkopplad.

Gästhuset/garaget

Denna byggnad består av flera olika delar och är belägen på fastigheten Tierp Svanby 2:50. Byggnaden inrymmer två stycken gästrum och ett vardagsrum med pentry vilka tillsammans omfattar 84 kvm. Uppvärmning sker genom luftvärmepump samt elradiatorer och byggnaden är utrustad med tvåglasfönster. Där finns även en dusch och toalett samt bastu. Byggnaden inrymmer även ett garage med intilliggande pannrum där där värmepumpen för bostadshuset finns samt även hydrofor och avhärdare för samtliga byggnader. Byggnaden passar mycket bra att använda till gästhus eller som boende för personer som tillfälligt arbetar i växthusen.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har en långtgående skyldighet att undersöka objektets beskaffenhet och egenskaper, så kallad undersökningsplikt. Intressenter uppmuntras att ta hjälp av sakkunniga för att förvissa sig om fastighetens egenskaper om man inte känner att man själv har den sakkunskapen.

Delförsäljning

Denna försäljning omfattar fastigheten Tierp Svanby 2:52 samt del av Tierp Svanby 2:50. Den del av Tierp Svanby 2:50 som försäljningen omfattar är växthusbyggnaderna samt marken som dessa står på. Exakt omfattning och storlek av marken som ska ingå vid försäljningen kommer att vara en förhandlingsfråga mellan köpare och säljare, med förbehåll för Lantmäteriets åsikter i frågan. Fram tills att lantmäteriförrättning gällande Svanby 2:50 vunnit laga kraft så erbjuds möjlighet att tillträda bostadshuset samt genom avtal arrendera växthusen och marken dessa står på. Allt för att möjliggöra en snabb, enkel och bra övergång mellan ägarna och ge möjlighet till att starta verksamheten tills nästa odlingsår.

Visning

Visning sker efter överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare.

Övrigt

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet AB.

Vatten

Två brunnar finns tillgängliga för att säkra vattentillgången, både till bostadshuset och verksamheten. Båda brunnarna är kopplade till vattensystemet och byte mellan dessa sker enkelt vid behov. Detta har dock aldrig behövts men är en väldigt trevlig detalj som gör att man kan känna sig trygg över vattenförsörjningen.

Tillträde

Tillträdet kan ske snarast.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna anbud senast fre 3 jun

Högstbjudande: 5 450 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter