fbpx

Lantligt boende

Persbacka Allé 10

Högstbjudande

1 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Om fastigheten

Varmt välkommen till Södra flygeln på Persbacka gård en sekelskiftsvilla med fantastiskt läge i Hille ca 5 km norr om centrala Gävle. Här erbjuds ett boende i lantlig gårdsmiljö med stora utvecklings möjligheter och ca 1000 m² avstyckningsbar tomt med tillhörande rekreations hus. Bostadshuset ligger öppet och fritt med soligt läge och har närhet till natur, sporthall och skola. Vägen genom den vackra allén kan vara den som tar dig hem.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

DEL AV GÄVLE VARVA 7:1 om ca 1 000 kvadratmeter

Adress

Persbacka allé 10 80648 Gävle

Totalareal
0,1 ha
Småhusmark
0,1 ha
Boyta
124 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Södra Flygeln

Bostadsbyggnad i 1½ plan byggd i nyklassicistisk stil med öppen veranda mot gårdsplanen samt 7 rum och kök. Byggnaden har krypgrund, timmer- och trästomme klädd med gulmålad locklistpanel, kopplade 2-glas fönster på undervåningen och enkelglas fönster på övervåningen med vita spröjs under valmat tak av tegel. El, och avlopp är ej påkopplat men anslutning finns. Ny anslutning för vatten måste grävas och installeras då bostadens inkommande vatten går via en annan bostadsbyggnads vattenmätare. Uppvärmningssystem saknas. Byggnaden är i behov av en genomgående renovering. Taxerad boarea är 124 m² och biarea 20 m². Byggår 1918.

Entré plan
Via den öppna verandans entré når man en hall med trapp till övervåningen. Till vänster ligger ett vardagsrum och ett sovrum. Rakt fram ligger ett rymligt kök med en groventré och i anslutning till det ett oinrett WC utrymme. Till höger ligger ett vardagsrum med möjlighet till att installera en kamin då den gamla rivits bort.

Övre Plan
Via trappen från entre plan når man ett allrum med garderobe, till höger ligger ett stort sovrum och till vänster ligger två mindre sovrum

Rekreationshus

Rekreationsbyggnad i tidstypisk stil med vitmålad veranda, krypgrund, stomme av trä klädd med gulmålad locklistpanel, englas fönster med vita spröjs och tak av tegel. Byggår 1918.

Energibesiktning

Säljaren kommer ej att upprätta energibesiktning om köparen önskar kan energibesiktning upprättas på dennes bekostnad.

Avstyckning

Försäljningen gäller område av fastighet. Området kan bilda egen fastighet genom avstyckning. Köparen ansvarar för ansökan om fastighetsbildning och står kostnaden för förrättningen enligt fastighetsbildningslagen.

Köparen och säljaren skall vara skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kan komma att bestämmas vid förrättningen.

Planer, bestämmelser mm

Det finns en detaljplan över området med ett förslag om uppdelning och utveckling av gården. Enligt förslaget så ska södra Flygeln med tillhörande rekreationsstuga styckas av till en fastighet med en tomt om ca 1 000 m². Befintlig bostadsbyggnad kan bevaras eller ersättas med lika. Arkitekturen ska knyta ann till mangårdsbyggnaden. Alléerna skyddas och får ej skadas eller fällas. Staketförbud införs inom gården för att behålla den öppna gårdskaraktären. För mer information se länk till detaljplan: https://gis.gavle.se/pubs/smart/?karta=planarkiv&kn=2180 skriv Persbacka gård i sökfältet.

Strandskydd

Delar av planområdet ligger inom 200 meter från Testeboån och omfattas därmed av strandskyddsbestämmelserna. Strandskyddet upphävs inom planområdet med det särskilda skälet att marken redan har ianspråktagits på ett sådan sätt att det saknar betydelse för strandskyddets syften.

Störningar

Planområdet påverkas inte av Testeboåns höga flöden eftersom all bebyggelse ligger ovanför nivån för högsta dimensionerat flöde för ån.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss