Lantligt boende

Om läget och utsikten är viktigt för dig!

Utgångspris

2 975 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
1,2 ha
Småhusmark
0,5 ha
Skogsmark
0,7 ha
Boyta
150 kvm
Antal rum
8 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE RUMSÄTTRA 1:37

Adress

Nickmoravägen 28 18493 Åkersberga

Om fastigheten

Galet mysigt läge för dig som söker ett ogenerat läge i Roslagsmiljö med västerläge och underbara solnedgångar över sjön. Fastigheten är drygt 11 000 m² varav hälften är ren social yta med plats för minst en 3-håls bana. Angiven boyta sammanlagd yta för huvudbyggnad, gästhus och tre sovstugor. Utöver det som är inrett finns ett läckert enklare växthus, utekök, en äldre lada, en vecbod och jordkällare. Närmaste granne är en hästgård med möjlig inackordering i mån av plats.

Även om du har din ”egen” sjö finns gott om fler badsjöar i Viren, Largen eller Riala badbrott. Gott om fina dagsutflykter med andra ord i södra roslagen där Siaröfortet och Ljusterö också finns i närheten. Handlar gör du lättast i på vägen ut. I din närhet finns ICA Bergshamra, Östanås livs vid färjeläget till Ljusterö eller affären på Ljusterö Torg.

Önskar du bo permant finns goda förbindelser med buss och en liten trygg grundskola i Roslagskulla F-6 och förskola.

Visst renoveringsbehov med ett svårslaget läge vid sjön.

Fastigheten ligger precis på gränsen mellan Åkersberga och Norrtälje i Norrtälje kommun. Endast 25 minuter från Åkersberga,

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Byggnader

Boytan ovan är den sammanlagda tillsammans med antal rum fördelat på följande byggnader nedan.

Huvudbyggnaden är taxerad 40 m² boarea och 42 m² biarea plus ca 10 m² glasveranda. I huvudbyggnaden finns ett fint vardagsrum med kakelugn. Stort kök med vedspis med utgång till uterummet. Litet våtrum med dusch, wc och nyare varmvattenberedare (25 liter).
Över plan med hall som rymmer plats för skrivbord. Utgång till vädringsbalkong med morgonsol. (morgonsol), vardagsrum med eldstad och ett sovrum. Hela huset är vinterbonat. Uppvärmning förutom ved sker genom elelement, dock äldre modell. Idag bör man installera en luftvärmepump.

Gästhus

Gästhus är uppskattat till 50 m² och tidigare forskningsbarack från Tekniska högskolan i Stockholm. Längs med byggnaden går en terrass med sol hela dagen, eftermiddag och kväll. Viss del under tak. Gästhuset planlösning invändigt är fördelat på ett stort, delbart, sovrum, en generös hall, ett arbetskök och ett våtrum med wc, dusch och separat tvättstuga.

Örnnästet

Örnnästet vid ladan är ca 10 m², inredd friggebod med solaltan. Fin gästboende för minst 2 sängar.

Sjövillan

Sjövillan är ca 10 m² och en fin gäststuga med en dubbelsäng.

Sjöboden

Sjöboden är ca 10 m² med påbörjad inredning till förråd alternativt en tredje gästboende vid sjön.

Bastu

Vedeldad bastu byggt över ån. Ån är urgrävd med baddjup och badstege utanför bastun.

Lada

Ladan med verkstad är ca 50 - 60 m² och ursprungligen djurstall för häst, ko, höns och gris med höskulle. Idag förvaringsutrymme, garage till gräsklippare och en liten verkstad.

Vedbod

Vedbod ca 20 kvm.

Vedbod

Liten väl fungerande jordkällare.

Vatten och avlopp

Vatten från grävd brunn (ca 6 meter djup).
Avlopp, trekammarbrunn med infiltration som installerades 2004-2005.

Renhållning

Renhållning sköts av kommunen och tunnorna finns vid första fastigheten på Nickmoravägen sommartid och vid badstranden vid Viren (stora vägen) vintertid.

Inskrivningar

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning, Österåker Mälby Ga:1. Vägförening som plogar och underhåller vägen för anslutna fastigheter.
Det finns en rätt för stamfastigheterna att rensa ån som går över fastigheten från avstyckning på 30-talet. Har ombesörjs av nuvaranade ägare i egen regi.

Fastighetstaxering

Fastigheten är taxerad som 220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärdet är 995 000 SEK varav 825 000 SEK är markvärde och 170 000 SEK för en byggnad från 2018.
Taxerad areal är 11 650 m².

Driftkostnad 26 000 kr/år.

Elförbrukning 13 000 kr/år. Sommarmånader 500 kr/mån och vintermånad (endast huvudbyggnad) 1 500 kr/mån.
Renhållning, sophämtning 2 000 kr/år.
Sotning 1 000 kr/år.
Vägavgift 4 000 kr/år.
Slamsugningen avlopp 3 000 kr/år.
Fritidshusförsäkring Länsförsäkringar 3 000 kr/år.

Övrigt

Välkommen till ett nytt kapitel i vår berättelse
Våra rötter finns över hela Sverige. I flacka fält och åkrar, på gårdar och bruk, i den halländska myllan och den norrländska tjälen. De finns i de otaliga handslag vi gjort, i alla nära relationer vi byggt och alla medarbetare vi haft. För vi har följt fastighetsägare och entreprenörer på deras resor i över hundra år. Genom skiftande konjunkturer och årstider, genom tillväxt och missväxt. Vi har en historia att vara stolta över.

Idag fortsätter resan från 130 orter över hela landet, med bred kompetens inom ekonomi, fastighetsförmedling, juridik, skatt och affärsrådgivning. Närmare våra kunder än någon av våra konkurrenter. Och när vi nu skriver ett helt nytt kapitel i berättelsen, så är det ett där all erfarenhet vi vunnit behövs.

När LRF Konsult nu blivit Ludvig & Co är det med stor respekt inför vårt arv och vår historia. Vi minns grundare Ludvig Nanneson och den tradition av lokal förankring som gjort att vi förstår våra kunder som ingen annan. Samtidigt blickar vi framåt mot en ny tid där vi möter marknaden mer enade och offensiva än någonsin tidigare. Vi ska skapa värde för än fler.

Så, välkommen till ett nytt kapitel i vår berättelse. Ett kapitel som vi fortsatt skriver tillsammans, som 1 300 medarbetare och drygt 70 000 kunder. Ett kapitel som fortsatt bygger på lokalt engagemang, kundfokus, affärsmässighet och värdefulla råd som gör skillnad.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 045 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss