Fritid, tomt & övrigt

Naturnära tomt i södra Dalarna

Utgångspris

115 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,1 ha

Fastighetsbeteckning

Fastighetsbeteckning

AVESTA FULLSTA 18:3

Om fastigheten

Naturnära tomt om 1340 kvm 2,5 mil öster om Avesta. Bra läge att bygga ett fritidshus eller permanentboende. Med närhet till Fullsta och Bysjöholmar naturreservat och Färnebofjärdens Nationalpark finns goda förutsättningar för att skapa ett lantligt boende för den som söker lugnet i naturen. På fastigheten finns ett litet torp av mycket dålig standard. Det finns inte kommunalt vatten, avlopp eller el framdraget till tomten.

Se mer information om objektet i Prospektet.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnad

Denna naturnära tomt ligger lite avsides efter en slingrande grusväg. På tomten är skötseln eftersatt och tomten har börjat att växa igen något.
Det finns en byggnad i form av ett gammalt utrangerat torp i mycket dåligt skick på fastigheten. Tomten saknar vatten, avlopp och el.

Områdesbeskrivning

Läget är avskilt utan permanentboende grannar inpå knuten. I närområdet är landskapet charmigt med ett brutet skogs- och jordbrukslandskap som öppnar sig ned mot Dalälven. Knappt en kilometer ner till Fullsta och Bysjöholmar naturreservat. I Fullsta naturreservat kan du vandra i lövträdshagar, enbackar och älvängar med ett rikt fågelliv.

Avesta kommun ligger i södra Dalarna och gränsar till Västmanlands län. I Avesta har de tunga basindustrierna länge dominerat näringslivet. Idag finns även omfattande handel och småföretag i kommunen. Det finns mycket att se och göra i Avesta kommun. Dalälven, Färnebofjärdens nationalpark och Visentparken lockar naturintresserade. Avesta Art, Karlfeldtsgården och Avesta biblioteks konsthall är aktiva inom kultursektorn och för den sportintresserade finns badhus, flera badplatser, skidspår och mycket mer. Inne i Avesta finns bland annat serviceinrättningar, affärer och gymnaieskola.

Grundskola årskurs F-6 finns ute i By skola, ca 3 km från försäljningsobjektet, I Hofors, Krylbo och Avesta finns även årskurs 7-9. Närmaste livsmedelsbutik ligger i Fors, ca 2 mil från försäljningsobjektet.

Vägbeskrivning

Från Avesta. Kör på väg 68 mot Storvik. Efter att ha passerat Jularbo tag höger skyltat mot By och Folkärna. Fortsätt i 13 km och tag sedan vänster i T-korsning skyltat mot Horndal. Kör 1,3 km och tag höger vid skylt mot Österfärnebo, Tyttbo och Smedsbo. Fortsätt i 2,2 km framåt och tag höger in på mindre grusväg. Efter 400 m håll höger när vägen delar sig och fortsätt. Efter 450 m ligger fastigheten på vägens högra sida.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 300 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter