fbpx

Lantbruk

Mysig gård med gårdscentra och ca 40 ha mark

Högstbjudande

3 800 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Trivsam skogsgård om ca 40 ha där den produktiva skogsmarken utgör en areal om 33 ha, inägorna har en areal om 4 ha och är belägna runt gårdscentralt där mangårdsbyggnad och ett flertal övriga byggnader finns. Skogen är välarronderad och man har god tillgång till skogen från vägar som går genom fastighetens skiften. Mangårdsbyggnaden är idag av enklare standard men har stor potential att bli en mycket fin gård för permanent boende för den som gillar gårdslivet med möjlighet till en viss djurhållning och skogsbruk.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

LUDVIKA MORBERGET 3:9

Adress

Morberget Stormatsbyvägen 14 77192 Ludvika

Totalareal
38,5 ha
Tomtområde
38,5 ha

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnad i timmer där första plan inrymmer kök med bl a spispanna (godkänd 2019), tre rymliga rum samt ett duschrum med dusch och tvättställ. Övervåning/vind där ett rum med vedspis (måste godkännas av sotare) är inrett men där man kan inreda fler rum.

Stomme och bjälklag i trä/timmer. 2-glasfönster. Uppvärmning via spispanna i köket. Torpargrund. Tegelpannor på taket. Träpanel. Vatten genom samfällighet. Enligt samfäligheten räcker ej vattnet för djurhållning inom jordbruk. Gammal grävd brunn finns på fastigheten, oklart skick. Enkelt avlopp. WC finns ej i huset, men möjlighet att installera men då krävs en ny avloppsanläggning, frågor angående avlopp hänvisas till Ludvika kommun.

Kök med spispanna, spis, diskmaskin, kyl/frys.

Övriga byggnader

Ladugårdsbyggnad, delvis med jordgolv. El finns.
Före detta svinstia där TC finns. El finns.
Vedbod i timmer, nytt tak år 2020. El finns.
Bod vid parkeringen, två våninga, nytt tak år 2020. El finns.

Arealuppgifter

Enligt lantmäteriutdraget har fastigheten en areal om 385 292 m².

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Friskrivning

Då fastigheten utgörs av ett dödsbo så säljs fastigheten med friskrivning mot brister och dolda fel.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för fysisk person, dock ej av den som inte varit skriven i glesbygdsområdet i minst 1 år före förvärv av fastigheten, kostnad för ansökan av förvärvstillstånd för fysisk person är för närvarande 4 600 kr. För juridisk person krävs i regel alltid förvärvstillsånd. För mer information se Länsstyrelsen Dalarnas hemsida.

Jakt

Ingår i Morbergets Viltvårdsområde. Ny ägare får ansöka om medlemskap.

Tillträde

Tillträde efter överenskommelse.

Visning

Kontakta fastighetsmäklaren för visning av byggnaderna.
Skogsmarken kan besiktas på egen hand, när det passar.

Skogsuppgifter

Skogsuppgifter dokument

Två nyligen upprättade skogsbruksplaner samt en så kallad laserscanning utförd af Foran finns under bilagor på hemsidan.

Skogsbruksplaner
De båda skogsbruksplanerna är upprättade under år 2022. En är upprättad av Mellanskog och den andra är upprättade av DSK Skog AB.
Skogsbruksplanerna är upprättade med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter.

Foran Rapport
Rapporten från Foran bygger på en laserscanning som utfördes år 2010 och där skogsuppgifterna är framräknade till det datum som rapporten beställdes. Dock har en avverkning gjorts som inte finns med i Rapporten, urtaget var enligt dödsbodelägare 1 454 m3sk, därför ska den totala virkesvolymen om 9 810 m3sk i Foran Rapporten sänkas med 1 454 m3sk, samt övriga data såsom volym/ha mm. Foran Rapporten kan vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter.

Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanerna samt Foran Rapporten, själv eller genom att ta hjälp sakkunnig person.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 7 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter