fbpx

Lantbruk

Mindre skogsfastighet utanför Skara

Utgångspris

2 600 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • lör 4 Dec, kl 10:00 - 12:30

    Välkommen med din anmälan!

  • tis 7 Dec, kl 15:30 - 18:00

    Välkommen med din anmälan!

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
6,3 ha
Skogsmark
5,2 ha
Småhusmark lantbruk
1,1 ha
Boyta
100 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Skara Petersburg 7:13

Adress

Petersburg Skogsberga 1 532 94 Skara

Om fastigheten

Strax utanför Petersburgs friluftsområde med jogging- och promenadstråk samt padelbanor ligger Skogsberga 1, endast ca 3,5 km utanför Skara Centrum. Enplans-bostad om 4 rok från 1980-talet samt garage och mindre hall. Ägorna uppgår till ca 5,2 ha och utgörs av skogsmark med ett uppskattat virkesförråd om 1 114 m³sk. I nära anslutning finns busshållplats som trafikeras av linje 203 mellan Skara och Falköping. Fastigheten säljs med ett utgångspris om 2 600 000 SEK. Välkommen på visning!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Uppförandet av bostadshuset påbörjades 1979 och färdigställdes under 1980. Det är ett en-planshus från Sjödalshus med en stomme i trä, på krypgrund med avfuktare och oinredd vind. På taket ligger betongpannor från originalåret. Runt 2012 tvättades, målades och behandlades takpannorna. Utbyggnaden från samma period har platta på mark och plåttak. Fönster i bostadshuset är av typen treglas-isoler. Vissa av fönstren har markiser. I garage och anslutande förråd är det kopplade två-glasfönster.

​​​Uppvärmning sker via vattenburen elvärme och luftvärmepump från 2020. Ventilationsanläggning finns på vinden. Det är även möjligt att vid eldning i kaminen fördela värmen ut i rummen.

Enskilt vatten från borrad brunn med saltfilter, analys från 2017 finns. Enskilt avlopp från tre-kammarbrunn med infiltration. Möjlighet finns att ansluta sig till det kommunala vatten- och avloppssystemet samt även till fiber, se separat rubrik.

Planlösning
Huvudentré med hall och garderob, rakt fram ligger vardagsrummet med kamin och utgång till uteplats, till höger om hallen ligger badrummet med badkar, tre sovrum med platsbyggda garderober samt klädkammare. Till vänster om hallen ligger köket, spisen är från ca 2019, diskmaskin från 2017 och kyl- och frys från ca 2013. ​

​I anslutning till köket finns en köksentré och en mindre toalett, tvättstuga med dusch. Innanför tvättstugan finns ett större förråd/hobbyrum. Bredvid ligger garaget. Garaget är isolerat och uppfört på gjuten platta med golvbrunn som är ansluten till avloppet.

Boarean uppgår till ca 100 m² och biarean till ca 66 m² enligt taxeringsinformationen.​

​Driftskostnad
Total driftskostnad uppgår till 38 449 SEK/år och fördelar sig enligt nedan:

Vatten, avlopp: 1 100 SEK/år.
Hushållsel: 30 000 SEK/år med en förbrukning om ca 19 000 Kwh.
Försäkring: 4 159 SEK/år.
Sophämtning: 3 190 SEK/år.

Tillkommer: Fastighetsskatt om 8 524 SEK/år samt kostnad för sotning.

Observera att angivna driftskostnader är nuvarande ägares kostnader och då har huset stått obebott under delar av 2021, huset har stått uppvärmt.

Maskinhall/carport

Oisolerad träbyggnad om ca 4x8 m uppförd på grusat underlag. På taket ligger plåt. Vidbyggt hallen finns en carport i trä även den om 4x8 m med plåt på väggar och tak.

Lada

Mindre lada i trä med plåttak. Byggnaden inrymmer mindre loge, vedförråd samt äldre djurdel.

Skjul

Enkel byggnad i trä med plåttak och jordgolv.

Jordkällare

På tomten finns en jordkällare med plåttak.

Vatten, avlopp och fiber

Kommunalt vatten, avlopp och fiber är framgrävt till tomtgräns. Återstående anslutningskostnader är ca 55 000 SEK, kostnader för avloppsbrunn samt grävning tillkommer.

Skogsuppgifter

Den produktiva skogsmarksarealen uppgår till 5,2 ha med ett bedömt virkesförråd om 1 114 m³sk vilket ger ett genomsnittligt virkesförråd om 214 m³sk/ha. Medelboniteten har bedömts till höga 11,1 m³sk/ha och år. Den löpande tillväxten under planperioden är beräknad till 38 m³sk/år. ​

Trädslagsfördelningen har angetts till 15% tall, 80% gran och 5% löv. Under planperioden ligger avverkningsförslaget på ca 605 m³sk varav största delen, 450 m³sk utgörs av föryngringsavverkning.​

Uppgifterna är hämtade från bifogad skogsbruksplan upprättad i november 2021 av Lars Densborn.

Övrig mark

Övrig mark utgörs av tomt, vägar mm.

Pågående lantmäteriförrättning

Fastigheten ligger under pågående lantmäteriförrättning med ärendenummer, O183309. Skara Kommun har yrkat om att bilda en gemensamhetsanläggning avseende skötsel av vägar. Det planeras för att bilda en vägförening som ska ansvara för framtida vägunderhåll. För närvarande är skötsel av väg enskild och gemensam med närmsta grannar.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga forn- eller kulturlämningar registrerade på fastigheten (källa: SeSverige).

Jakt

Jakträtten är ej upplåten utan tillfaller köparen på tillträdesdagen. Fastigheten är registrerad inom Härlunda-Vinköl älgskötselområde samt inom Härlunda-Vinköl Kronhjortsskötselområde.

Inteckningar

Summa inteckningar: 292 100 SEK

Arealuppgifter

Arealuppgifterna i tabellen är hämtade från skogsbruksplanen.

Areal enligt fastighetsregistret uppgår till 6,2500 ha.

Areal enligt taxeringsuppgifterna uppgår till 6 ha fördelat på 6 ha skogsmark.

Areal enligt fastighetskartan uppgår till 6,24 ha.

Visning

Visning av fastighetens byggnader sker efter överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare.

Besiktning av mark sker på egen hand, alternativt enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende samt skog.

Gårdskarta

Den här fastigheten har en interaktiv gårdskarta på ludvig.se/fastighetsformedling. Klicka upp gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig.​

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Städning och lösöre

Köparen har möjlighet att efter överenskommelse överta robotgräsklippare av märket Honda Miimo från 2021 samt viss del av lösöre i garaget. Bostadshus och ekonomibyggnader lämnas enligt överenskommelse.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 292 100 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter