fbpx

Lantbruk

Mindre hästgård enskilt belägen

Högstbjudande

975 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
7,3 ha
Tomtområde
7,3 ha
Boyta
125 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HÄRNÖSAND BRUNNE 2:18

Adress

Brunne 777 87192 Härnösand

Om fastigheten

I Brunne, 20 km väster om Härnösand ligger denna trevliga gård med enskilt ostört läge. Nära till skola och mataffär ca 5 km, samt pendlingsavstånd till Härnösand och Sundsvall. Gårdscentrum med bostadshus, stall med två boxar och lösdrifts möjligheter samt isolerat garage. Stor tomt med begränsad insyn och med ridbana, padock. Fastigheten är på ett skifte om 7,5 ha och består av 5,1 ha skogsmark som till största del är nyplanterad, betesmark/åker 2,1 ha samt övrig mark som tomt och vägar 0,3 ha.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus uppförd i 1 1/2 plan med stomme av trä, fasad av stående brädfodring, kopplade tvåglasfönster samt plåttak. Huset är påbyggt i vinkel med tvättstuga, förråd och hall i ett plan. Enskilt djupborrat vatten samt eget enskilt avlopp, tvåkammarbrunn. Uppvärmningen sker med luftvärmepump samt direktverkande elradiatorer. Öppen spis finns i köket samt vedkamin i vardagsrum med kanaler som leder värmen ut i flera rum. Boarea 125 kvm samt biarea 6 kvm enligt fastighetstaxering.

Planlösning bottenvåning:
Genom ytterdörren kommer man först till hallen iutbyggnaden som har bra förvaringsmöjligheter avkläder genom klädskrubb. Till vänster i hallen finner man
en rymlig tvättstuga, med tvättbänk, tvättmaskin,torkskåp och garderober samt duschkabin. Tar man till höger i hallen så kommer man in i ursprungliga huset
och den gamla hallen som är klädd med vitmålad paneloch vitmålat trätak. Från hallen går trappen till
övervåningen. Toalett finns också i hallen. Från hallen kommer man även in till köket som är ljust och trevligt med utsikt över gårdplanen och uppfarten, nytt trägolv,
vitmålat trätak, vita snickerier, spis, diskmaskin samt kyl/frysskåp. Fin öppen spis finns också i köket för myseldning eller komplement till elvärmen. Innaför köket
finns ett rum med valv till vardagsrummet. Vardagsrummet är rymligt med vedkamin, man kommer även in till vardagrummet från hallen.

Planlösning övervåning:
På övervåningen kommer man först till en möblerbarhall som har både trägolv och panel i taket. Tillvänster ligger ett sovrum som har flera garderober. Rakt
fram finns ett rymligt sovrum med trägolv och paneltak. Rummet har alkover på var sin sida om rummet samt trevlig utsikt över ägorna.

Garage

Garage uppförd i början av 90-talet i stomme av resvirke på gjuten platta, plåttak och stående brädfodring. Byggnaden är isolerad och utgörs av tre avdelningar: garage med takskjutport om ca 45 kvm, vedbod om ca 10 kvm samt förråd om ca 12 kvm.

Stall

Stall uppförd med trä/cementstomme, brädfodring samt plåttak. Stallet är om ca 56 kvm och rymmer sadelkammare, två st hästboxar med galvaniserad inredning samt utrymme för mindre hästbox. Golvet är gjutet i stallet. Från stallet finns utgång till hölada som är ombyggd till lösdriftsavdelning. Ovanpå stalldelen finns ett loft som man kan använda som förråd.

Byggnadsarea enligt taxeringen 108 kvm.

Paddock

Ridbana finns bakom garaget som är 18x38 m och uppfylld med sand.

Vägbeskrivning

Fastigheten är belägen i Härnösands kommun, Stigsjö församling. Tag av E4:an vid Cirkel K och kör mot Viksjö. Efter ca 15 km är framme i Brunne, tag av vänster i korsning mot Risnäs och kör 200 m, sväng höger och fortsätt mot Risnäs. Efter ca 5 km är man framme vid fastigheten som finns på båda sidor om vägen. Mindre väg går in på fastigheten till vänster och efter ca 100 m är man framme vid bostadshuset. Se skogs och översiktskarta samt vår hemsida för interaktiva kartor, www.lrfkonsult.se.

Allmänt

I Brunne, 20 km väster om Härnösand ligger denna trevliga hästgård med enskilt ostört läge. Nära till skola och mataffär, ca 5 km samt pendlingsavstånd till Härnösand och Sundsvall. Gårdscentrum med bostadshus, stall och garage samt tomt med ridbana, paddock och med begränsad insyn. Fastigheten är på ett skifte om 7,5 ha och består av 5,1 ha skogsmark, 2,1 ha bete samt 0,3 ha övrig mark som tomt och vägar. Betes/åkermarken ligger i anslutning till brukningscentrum vilket gör gården lämplig för mindre djurhållning, hästar, får mm.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad januari 2020 av Bengt Olov Westman 070 289 55 50. Enligt skogsbruksplan omfattar skogsmarken 5,1 ha med ett virkesförråd om ca 160 m3sk.

Fastighetsgränser

Köparen är medveten om att fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Areal

Areal enligt fastighetsutdrag 73 350 kvm, areal enligt skogsbruksplan 7,5 ha.

Naturvärden

Det finns inga kända områden på fastigheten som har naturvärden. Källa skogsbruksplan och www.metria.se/ onlinetjänst Se Sverige.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga kända fornminnen eller kulturlämningar på fastigheten. Källa www.metria.se/ onlinetjänst Se Sverige.

Jakt

Jakträtt på älg och småvilt hör till fastigheten. För närvarande bedrivs älgjakten genom Brunne jaktlag med ca 7 jägare i jaktlaget och man jagar på ca 900 ha. Beslut från jaktlaget måste alltid tas för att ny ägare av fastigheten skall få vara med i jaktlaget. Jaktledare Kjell Ulander 070 328 01 87.

Småvilt jagas på egen fastighet.

Inägomark

Betes/åkermarken är enligt skogsbruksplanen på 2,1 ha. Säljaren har inga stödrätter för åkermarken.

Visning

Visning av byggnaderna på brukningscentrum sker den 26/2 kl 12:00-15:00. Anmälan skall ske till fastighetsmäklaren. Visning annan tid efter överenskommelse med fastighetsmäklaren.

Intressenter får på egen hand besikta skogen på fastigheten. Vederbörlig hänsyn skall därvid tas till grannfastigheter, eventuell jakt och skog.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde 2017 totalt om 587 000 kr. Fördelat på skogsmark 55 000 kr, betesmark 17 000 kr, åkermark 11 000 kr, ekonomibyggnad 121 000 kr, tomt
51 000 kr och bostadshus 332 000 kr. Typkod 120, Lantbruksenhet, bebyggd.

Information om kommunen

Se kommunens hemsida www.harnosand.se och www.stigsjo.se

Stigsjö och Brunne

I Stigsjös dalgång bor det ca 1 100 personer permanent. Under sommarens månader när fritidsfolket är i sommarstugorna och utflyttade kommer hem ökar befolkningen betydligt.

Jord och skogsbruk har av tradition bedrivits i socken. Avståndet till tätorterna Härnösand, Sundsvall, Timrå & Kramfors gör att arbetspendling från Stigsjö är möjlig.

Brunne är som ett centrum i Stigsjö. Där finns skola, förskola, mataffär, bensinpump och Brunnegården äldreboende. I Brunne skola går barn i årskurs 1 - 6 samt en förskoleklass. Stor skolgård som bjuder in till lek och rörelse med skogen på gångavstånd. På skolan går ungefär 130 elever.

Det är mycket fin natur i Brunne, Stigsjö med många sjöar i området och flera har badplatser, Stallarna vid Brunnesjön är populär och med många badgäster. Vid Brånsviken i Långsjön finns en mindre badplats, i Starred finns en fin badplats och dit är det ca 5 km och det är även nära till Gussjön där man kan bada och fiska eller paddla kanot. Gussjöleden är en kanotled som löper mellan de långsträckta sjöarna Långsjön och Gussjön. Leden är ca 29 km lång.

Till och från Brunne kan du ta dig till och från med buss eller bil. Buss trafikerar området med regelbundna turer.

Service

Mataffär, bensinpump, skola och äldreboende i Brunne ca 5 km. Till Härnösand är det ca 20 km.

Lagfart

Kostnad för lagfart är 1,5% av köpeskillingen + 825 kr.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson men för juridisk person.

Friskrivning

Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brist i byggnaderna som beror på ålder, byggnadssätt, underhåll eller användning.

Frågelista

Säljaren har svarat på en frågelista gällande fastigheten. Den går att beställa via fastighetsmäklaren på 0611-289 35 eller patrik.ulander@lrfkonsult.se.

Gårdskarta

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.lrfkonsult.se/fastigheter. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig samt information om skogsbestånden. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, zooma ut så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 200 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter