fbpx

Lantbruk

Mindre gård med fantastisk utsikt över Bensjön.

Högsta bud

2 050 000 kr

Högstbjudande: 2 200 000 kr

Visa bud

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
33,6 ha
Skogsmark
27,9 ha
Myr/kärr/mosse
3,7 ha
Inägomark
1,5 ha
Väg och kraftledning
0,4 ha
Övrigmark
0,1 ha
Virkesförråd
3 405 m3sk
Boyta
94 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

BRÄCKE BENSJÖ 3:18

Adress

Svartviken 135 84391 Bräcke

Om fastigheten

I Svartviken i utkanten av den lilla byn Bensjö finns nu en trevlig gård om 34 ha endast 7 km från Bräcke och 45 minuters resa från Östersund. Gården ligger vackert belägen i skogslandskapet med panoramautsikt över Bensjön. Här finns ett vackert och välskött bostadshus, förrådsbyggnad samt en ekonomibyggnad med en rejäl verkstad som också har en gästlägenhet i sitt övre plan.

Bensjö är en by som ligger i lugnt och avskilt läge men i anslutning till Europaväg 14 vilket gör arbetspendlingen angenäm. I Bräcke finns mycket goda tågförbindelser med pendeltåg på tvärbanan. Med bara några få kilometer till Bräcke med god tillgänglighet på det mesta av samhällsservice passar platsen både för gammal och ung.

Fastigheten har en total areal om 34 ha varav ca 28 ha produktiv skogsmark. Virkesförråd om 3 400 m³sk varav 2 800 m³sk i huggningsklassen G1. Fastigheten har jakträtt i Bensjö Viltvårdsområde samt möjlighet till fiske.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus med byggnadsår 1934 i två plan med källare, uppfört med ståendeträpanel under plåttak samt altan där ena sidan är inglasad. Uppvärmning sker med sjö och jordvärme samt vedeldning. Ny värmepump 2020.

Entrévåningen inrymmer en mindre hall med klinkers på golv samt trapp till övervåningen. Kök med klinkers på golv och tapet på väggarna, spis, fläkt, diskmaskin och kyl. Matrum med tapet på väggarna och klinker med golvvärme, utgång till altan. Vardagsrum med matta på golv och tapet på väggarna. Mindre toalett med wc och handfat.

Övervåningen inrymmer mindre hall samt två sovrum med matta på golv och tapet på väggarna.

Källarvåningen inrymmer tvättstuga med klinker på golv, tvättmaskin, torktumlare och duschkabin. Förråd/pannrum med betonggolv. Matkällare.

Ladugård

Ladugård i två plan uppfört med liggande träpanel under pannplåt. Nedre plan inrymmer garage med betonggolv och det övre planets ena halva inrymmer en mindre övernattningslägenhet med pentry, matta på golv och panel på väggarna, toalett med wc, handfat och tvättmaskin. Andra halvan inrymmer kallförråd. På ladugården finns ett påbyggt förråd uppfört i lösvirke med plåttak och grusgolv.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad av PF-Planer, Folke Lindbolm i maj månad 2021.
Fastigheten är på totalt ca 27,9ha produktiv skogsmark. Det totala virkesförrådet är ca 3 405 m3sk. Det dominerande trädslaget är tall som upptar ca 79 % av virkesförrådet.

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen belastas fastigheten ej av några eftersläpande återväxtåtgärder. Köparen övertar dock ansvaret för röjning samt all övrig skogsvård och eventuell hjälpplantering på fastigheten.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50 % regeln). Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheten med skifte 2 och 3 öster om sjön, ingår i Bensjö viltvårdsområde om 2985 ha. Viltvårdsområdet ingår i Bräcke älgskötselområde,
Fastigheten ingår i Bräcke södra kronhjortsskötselområde.

Fiske

Fastigheten har ingen fiskerätt men fiskekort finns att köpa för en moderat summa.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade Forn- och kulturlämningar på fastigheten. (Källa: SeSverige)

Naturvärden

Det finns inga registrerade nyckelbiotoper eller områden med höga naturvärden (Källa: SeSverige) men tre avdelningar om totalt 5,2 ha är i skogsbruksplanen föreslagna som NO/NS-bestånd.

Visning

Vad trevligt att du hittat en intressant fastighet som du vill titta närmare på. På Ludvig & Co är vi måna om allas hälsa och trygghet. Vi tycker också att det är viktigt att tänka extra mycket på varandra i samband med en visning. Därför har vi tagit del av och följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.

Vi minskar grupperna
Våra fastighetsmäklare är noga med att sprida ut visningarna och planera för mindre grupper.

Vi håller avstånd
När du är på en visning är det viktigt att visa respekt mot andra personer genom att hålla avstånd. Ta inte i hand när du hälsar och tänk på att använda armvecket om du känner att du behöver hosta eller nysa.

Vid förkylning stannar vi hemma
På Ludvig & Co stannar vi hemma vid minsta förkylningssymptom. Vår förhoppning är att du gör detsamma. Be istället någon anhörig eller god vän att gå på visningen. Vi hjälper gärna till med kompletterande bilder och beskrivningar.

Försäljningssätt

Försäljning av fastigheten sker via öppen budgivning till ett utgångspris av 2.200.000 kronor. Vid intresse från flera budgivare kommer försäljningen att slutföras genom auktionsförfarande. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper. Skogsinventeringen är upprättad med för skogsinventering gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper, det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna.

Tillträde

Hösten 2021 efter överenskommelse.

Betalningsvillkor

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande summa senast vid tillträdet. Budgivaren skall inom 14 dagar efter avslutad budgivning vara beredd att teckna köpekontrakt, varför kontroll av finansieringsmöjligheter samt uppfyllande av undersökningsplikten skall vara klart innan bud lämnas.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 225 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter