fbpx

Lantbruk

Mindre gård i Häradshammar

Högsta bud

2 200 000 kr

Prisindikation: 2 500 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Herrängen omfattar totalt cirka 7,4 hektar och har ett mycket fint läge på en höjd med vy ut över det omgivande skogs- och odlingslandskapet. Gårdens bostadsbyggnader har ett omfattande renoveringsbehov och ett alternativ kan vara att istället uppföra ditt eget drömboende. På gården finns även ekonomibyggnader i form av en ladugård/loge och ett magasin.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

NORRKÖPING ÖSTERÄNGEN 1:1

Adress

Österängen 1 61027 Vikbolandet

Totalareal
7,5 ha
Åkermark
5,6 ha
Betesmark
1,3 ha
Övrigmark
0,6 ha
Boyta
54 kvm

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnader

Äldre bostadshus i 1 1/2 plan med en taxerad boarea om 54 kvm. Byggnaden har en stomme av timmer och fasad av stående träpanel samt tak av plåt. Nedre plan har tre rum varav ett är utrustat med eldstad (osäker funktion). Loft på övervåningen samt källarutrymme under del av byggnaden. Enskilt vatten och avlopp samt uppvärmning via direktverkande el. Bostaden har ett mycket omfattande renoveringsbehov, främst invändigt.

I vinkel bostadshuset finns en bod/stuga i träkonstruktion under yttertak av plåt. Byggnaden har ej avlopp eller vattenanslutning. Omfattande renoveringsbehov föreligger.

Sommarstuga
Mindre stuga i träkonstruktion under yttertak av plåt. Altan under plasttak.

Fiber
Fiber finns framdraget.

Ekonomibyggnader

Ladugård med loge
L-formad ekonomibyggnad i träkonstruktion under tak av plåt. I byggnaden finns bland annat en loge, fd. stalldel samt skulle.

Magasin
Byggnad i träkonstruktion under tak av plåt. Inrymmer vagnslider, diverse förvaringsutrymmen samt övervåningen med magasin.

Åker- och betesmark

Arealen åker- och betesmark uppgår enligt SAM-ansökan (år 2022) till totalt 6,87 ha varav 5,57 ha är åkermark och 1,3 ha är betesmark. Åkermarken består av sammanhängande skiften som delas av ett dike som går genom fastigheten i nord/sydlig riktning. Jorden är tillgänglig för köparen senast 2023-03-14.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten. Det innebär att köparen inte kan få ersättning för ett dolt fel. En friskrivning gäller bara under förutsättningen att säljaren inte känner till de eventuella "dolda felen".

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter