fbpx

Lantligt boende

Mark med ekonomibyggnad i natursköna Bergslagen

Högstbjudande

1 995 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
26,0 ha
Skogsmark
7,0 ha
Åkermark
15,0 ha
Betesmark
4,0 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HÄLLEFORS HÄLLEFORS 9:487

Adress

Sikfors 15 71293 Hällefors

Om fastigheten

Mycket vackert belägen lantbruksenhet om 28 ha, mest åker och hagmark som gränsar sjön Sör-älgen och även mot Sikforsån. Stallbyggnad och ridbana finns och det vackra läget öppnar upp för att bygga ett nytt boningshus med strandnära läge med egen strandlinje. Stallbyggnaden har potential till många olika användningsområden exempelvis djurhållning, förvaring eller annan slags aktivitet. På fastigheten hittar du en liten röd stuga precis intill Sikforsån som är länken mellan Sör-Älgen och Norr-Älgen. I norra delen av Sör-Älgen ingår även en badplats med naturskönt läge och sandstrand.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Ekonomibyggnad med stall och loge

Byggnaden är L-formad med yttermått om 12 x 26 m (stalldelen) och 10 x 42 m (loge med carportdel), enligt mätning på karta. Byggnaden är uppförd med träregelstomme, stalldelen har plåttak med snörasskydd, i övrigt har byggnaden skiffertak. Stall med stengolv, gjutet golv och sinnersten i väggarna från hyttan. Logen har till största del brädgolv och carport grusat golv. Kommunalt vatten. El dragen år 2001, jordad.

Stall
Första delen av stallet har har spiltor på ena sidan och lösdrift på andra sidan med fodergång och foderbord i mellan. Andra delen har 5 boxar med delvis trä och lekablock, uppbindningsspilta, trätak och stengolv samt utgång till gjuten gödselplatta. Höskulle över hela stalldelen. Utbyggd del som använts som sadelkammare med utrymme förberett för tvättstuga. Gjuten platta, avlopp, trätak och förstärkt vägg till sadlar.

Stallbyggnad

Första delen av stallet har har spiltor på ena sidan och lösdrift på andra sidan med fodergång och foderbord i mellan. Stengolv, gjutet golv, sinnersten i väggarna från hyttan. Andra delen har 5 boxar med delvis trä och lekablock, uppbindningsspilta, trätak och stengolv samt utgång till gjuten gödselplatta. Utbyggd del till sadelkammare, gjuten platta, avlopp, trätak, förstärkt vägg till sadlar,

Ekonomibyggnad

I närhet till stallet finns en byggnad avsedd för förvaring. Fem stycken dubbeldörrar och fyra utrymmen för förvaring. Magasin på övervåningen. Skiffertak.

Ridbana

Belyst ridbana med grus/sandunderlag. Ridbanan är 20x60 m.

Liten stuga vid Sikforsån

Liten stuga fd tvättstuga vid Sikforsån. Tegeltak, lockläktspanel, fönster med spröjs, dubbeldörrar, gjutet golv och stenväggar. El finns ej till byggnaden.

Jakt

Fastighetens norra och östra del ligger i Björnjägarens älgskötselområde. Kontaktperson är Per Forsman 070-609 10 47, ordförande i Björnjägarens älgskötselområde.

Att hyra

Det finns möjlighet att hyra en lägenhet i området, adress Stallarna. Vid intresse kontakta hyresvärden för mer information, Anette Berg 070-547 65 48.

Ridhus

Ridhus nära intill stallet. Ridhuset ägs av Sikfors ryttarsällskap. Det finns möjlighet att hyra ridhuset, vid intresse kontakta Camilla Hermansson 070-303 50 09.

Stödrätter

Stödrätter finns till jordbruksmarken på 19,12 ha.

Stödrätterna kommer att överföras vederlagsfritt till ny köpare på tillträdesdagen.

Skogsuppgifter

Fastigheten består av 7 skiften. På flertalet av skiftena finns skogen som dungar eller skyddszon mot vatten och vattendrag. Skifte 4 har ett samlat skogsområde på ca 2 ha och skifte 6 på 1 ha. Överlag stort lövuppslag på hela skogsinnehavet. Enligt taxeringsinformationen finns det 7 ha skog med ett genomsnittligt virkesförråd om 110 kbm/ha.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om deras skick, gränser och areal före köpet.

Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari de befinner sig. Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektsbeskrivning rörande fastighetens egenskaper.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs. För ansökan om tillstånd tas en avgift ut, avgiften betalas till Länsstyrelsen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Nybyggnation

Vid frågor om nybyggnation så hänvisas dessa frågor till Hällefors kommun. Observera att strandskydd gäller och att man normalt inte får bygga närmre än 100 m från strand.

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger ca 4,5 km från Hällefors. I Hällefors finns buss- och tågstation samt ett mindre utbud av matbutiker och matställen.

Möjlighet till längdskidåkning finns vid Hurtigtorpet, endast 5 km från fastigheten. Omgivningarna erbjuder också chans till utförsåkning! Säfsens skidanläggning är belägen endast 55 km från fastigheten (http://www.safsen.se/sv/vinter).
Sikfors byalag (hemsida: https://sikforsbyalag.webnode.se/). Byalaget är aktivt i området och består av ca 200 medlemmar. Årligen hålls diverse aktiviteter så som bland annat julfest och surströmmingsafton i byalagsstugan som är belägen nära fastigheten.

Inom ett par hundra meter finns också ett ridhus som drivs av Sikfors ryttarsällskap (hemsida: https://idrottonline.se/SikforsRS-Ridsport/).

Kommunikationer

I Örebro län utförs kollektivtrafiken av Länstrafiken. För tidtabeller, linjekartor och annan information se www.lanstrafiken.se

Närmsta tågstation finns i Hällefors. För information om tågtrafiken samt tidtabeller se www.sj.se

Vägbeskrivning

Från Örebro – RV 50 mot Nora (skyltat Falun) och därefter LV 244 mot Hällefors fortsätt igenom Hällefors på RV 63 så kommer du fram till Sikfors. Från Ludvika – RV 50 mot Kopparberg och sedan RV 63 mot Hällefors.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 850 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss