Kommersiell fastighet

Ljusterö – Mark för nyproduktion om 7 hektar

Utgångspris

5 975 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Besök gärna fastigheten på egen hand.

    Det är en fastighet utan bostadsbyggnader.

    Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta.
    Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig.
    Gårdskartan går också bra att zooma in och ut på för att hitta till fastigheten.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
7,6 ha
Tomtområde
7,6 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖSTERÅKER Nolsjö 1:6 (KF)

Adress

Nolsjövägen 18495 Ljusterö

Om fastigheten

Vi marknadsför fastigheten som ett kommersiellt objekt när det blir ett bra projekt med möjlighet till 27-30 hus.

Attraktiv mark för exploatering vid Ljusterö Torg och Kyrksjön. Kommunen har redan ett positivt ställningstagande för fastigheten där det föreslås ca 27-30 tomter för enbostadshus. Detaljplan uppskattas vara klar 2035-2040. Fastigheten omfattas inte av detaljplan sedan tidigare och inom området bedöms inga allmänna intressen bli påverkade. Gångavstånd till såväl kommersiell som offentlig service och buss 626. Vid Mellansjö bykärna, öster om Ljusterö Torg, finns bl.a. kyrka, skola, förskola, äldreboende och distriktssköterska. Ljusterö Torg är ett kommersiellt centrum för Norra Ljusterö. Vid torget finns dagligvarubutik med systemutlämning och postservice, restaurang, skärgårdskontor, frisör m.m.

Det växer så det knakar på Ljusterö och Ljusterö Skärgårdsstad växer fram precis i anslutning till fastigheten som det nu finns möjlighet att förvärva.

Tills detaljplanen är klar för fastigheten går det att ansöka om bygglov och styckning för 3-5 fastigheter. Uppskattad skogsvolym är 1 300 m³ (600 000 SEK).

Förvärvstillstånd
Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom glesbygdsområde i Österåkers kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson och juridisk person. Fastigheten är taxerad som en lantbruksfastighet.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Tomtbeskrivning

Skogsfastighet med bra läge vid Ljusterö Torg. Marken ligger utanför detaljplan. Det finns en uppgift från Österåkers kommun om en framtida byggrätt på 27-30 villafastigheter.

Byggnader

Inga byggnader finns på fastigheten

Inga byggnader finns på fastigheten

Övrigt

Förvärvstillstånd krävs enligt Glesbygdsområde för privatperson som inte varit skriven i Österåkers kommun och Ljusterö församling i minst 1 år innan köpet. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Ansökningsavgiften är 4 600 kr som betalas av köparen.

Jordförvärvslagens regler styr så att denna fördelning mellan privatpersoner och juridiska personer skall vara oförändrad över tiden. Juridiska personer, som aktiebolag, kan vanligtvis bara köpa av andra juridiska personer. Ett förvärvstillstånd för juridisk person för köp av en privatperson är inte lätt att få. Specifika regler i jordförvärvslagen, till exempel kan förvärvstillstånd beviljas för ett sågverksbolag som behöver skogen för sin råvaruförsörjning. Önskar du köpa skog i bolagsform har Ludvig & Co konsulter som kan hjälpa dig med den processen.

Är du inte bekant med Ljusterö är Ljusterö Portalen bra där du bland annat kan läsa om att lättillgängliga Ljusterö är en av Stockholms skärgårds största öar. Ljusterö erbjuder dig mångfald, aktiviteter som passar alla. Vägfärjan tar 5 minuter och du åker över med egen bil, bussen, motorcykel eller cykel om du inte är ute och går. Du åker över farleden till Stockholm, Saxarfjärden, med stora kryssningsfartyg och kanske att skymtar Siaröfortet en bit bort. Väljer du att åka båt till Ljusterö så går Waxholmsbåtarna från Stockholm och Vaxholm och du kan gå iland på många bryggor på ön. Linanäs är den populäraste då det finns mycket att titta på här samt restauranger, fik, livsmedel, gästhamn, bensin för både båt och bil med mera. Linanäs är oerhört charmigt med mycket båtfolk. Här kan man bo på vattnet, på vandrarhem eller i havsnära rum. Samhället Linanäs är Ljusterö traditionella huvudort. Öns servicecentrum ligger på Ljusterö torg. Ljusterö är en bra bas för båtutflykter till andra skärgårdsöar, Ingmarsö, Husarö, Blidö, Arholma, Rödlöga och inte minst skärgårdsstaden Vaxholm. Ta en tur mot Västra Lagnö och Östra Lagnö. Vägen ut på den smala tarmen som sticker ut från Ljusterö rakt mot ytterskärgården är magiskt vacker och måste upplevas. Man åker över bron vid Klintsundet och kommer till Östra Lagnö som längst ut har ett vidunderligt naturreservat som är handikappanpassat med fina gångvägar bland betande djur. Klipporna här ute bär spår av inlandsisen. Utsikten måste upplevas. Källa: Ljusterö Portalen, http://www.ljustero.se/ se länk nedan.

Ludvig & Co - Din framtid finns i vårt ursprung
Nu byter LRF Konsult namn till Ludvig & Co. Med samma drivkraft, erfarenhet och kompetens tar vi med oss vårt starka ursprung in i framtidens rådgivning – allt för att fortsätta skapa framgångsrika företagare över hela landet.

Ett nytt kapitel i vår hundraåriga historia
Med ett nytt namn och ett helt nytt utseende tar vi på Ludvig & Co nu klivet in i framtidens rådgivning. I över hundra år har vi följt lantbrukare, skogsägare och entreprenörer på deras resor – och givit det stöd som krävs för att skapa riktigt framgångsrika företagare. Vi är 1 300 kollegor med gedigen kompetens inom ekonomi, fastighetsförmedling, juridik samt skatt- och affärsrådgivning, och idag finns vi på 130 orter över hela landet. Alltid nära dig och din verklighet.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter