Lantligt boende

Ljusterö – Bostadsmark om 7 hektar

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta.
    Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig.
    Gårdskartan går också bra att zooma in och ut på för att hitta till fastigheten.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
7,0 ha
Skogsmark
6,0 ha
Åkermark
1,0 ha
Virkesförråd
1 300 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖSTERÅKER Nolsjö 1:6

Adress

Nolsjövägen 18495 Ljusterö

Om fastigheten

Attraktiv mark för exploatering vid Ljusterö Torg och Kyrksjön. Kommunen har redan ett positivt ställningstagande för fastigheten där det föreslås ca 27-30 tomter för enbostadshus. Detaljplan uppskattas vara klar 2035-2040. Fastigheten omfattas inte av detaljplan sedan tidigare och inom området bedöms inga allmänna intressen bli påverkade. Gångavstånd till såväl kommersiell som offentlig service och buss 626. Vid Mellansjö bykärna, öster om Ljusterö Torg, finns bl.a. kyrka, skola, förskola, äldreboende och distriktssköterska. Ljusterö Torg är ett kommersiellt centrum för Norra Ljusterö. Vid torget finns dagligvarubutik med systemutlämning och postservice, restaurang, skärgårdskontor, frisör m.m.

Det växer så det knakar på Ljusterö och Ljusterö Skärgårdsstad växer fram precis i anslutning till fastigheten som det nu finns möjlighet att förvärva.

Tills detaljplanen är klar för fastigheten går det att ansöka om bygglov och styckning för 3-5 fastigheter. Uppskattad skogsvolym är 1 300 m³ (600 000 SEK).

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Skogsuppgifter

Skogsbruksplan saknas.

Skogsvård

Det saknas skogsbruksplan och total volym är uppskattad och uppräknad från den laserskanning 2010-10-29 (Skogsstyrelsen). Uppskattat virkesförråd 1 300 m³sk. Uppskattat värde ca 600 000 kr.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. För att enklare se fastighetsgränserna använd länk till gårdskartan. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av gränser.

Jakt

Jakten är inte upplåten och småviltsjakten övergår till köparen på tillträdesdagen.

Exploatering bostadsbyggnation

Mycket attraktivt och expansivt område med mycket goda möjligheter till exploatering. Positiv planbesked finns från Österåkers kommun. I anslutning finns nya Ljusterö Skärgårdsby med pågående nyproduktion . Uppskattat finns det utrymme för upp till 30 tomter även om det kan komma att ändras.

Naturvärden

Det finns inga naturvärden eller nyckelbiotoper registrerade på fastigheten. Källa: Skogsstyrelsen, Skogens Pärlor.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade forn- och kultrulämningar finns på fastigheten.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom glesbygdsområde i Österåkers kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson och juridisk person.

Visning / Besiktning

Anmäl intresse till fastighetsmäklaren.
Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta.Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, zooma ut så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten. Det går bra att besöka fastigheten själv med visad hänsyn till boende i området.

Övrigt

Är du inte bekant med Ljusterö är Ljusterö Portalen bra där du bland annat kan läsa om att lättillgängliga Ljusterö är en av Stockholms skärgårds största öar. Ljusterö erbjuder dig mångfald, aktiviteter som passar alla. Vägfärjan tar 5 minuter och du åker över med egen bil, bussen, motorcykel eller cykel om du inte är ute och går. Du åker över farleden till Stockholm, Saxarfjärden, med stora kryssningsfartyg och kanske att skymtar Siaröfortet en bit bort. Väljer du att åka båt till Ljusterö så går Waxholmsbåtarna från Stockholm och Vaxholm och du kan gå iland på många bryggor på ön. Linanäs är den populäraste då det finns mycket att titta på här samt restauranger, fik, livsmedel, gästhamn, bensin för både båt och bil med mera. Linanäs är oerhört charmigt med mycket båtfolk. Här kan man bo på vattnet, på vandrarhem eller i havsnära rum. Samhället Linanäs är Ljusterö traditionella huvudort. Öns servicecentrum ligger på Ljusterö torg. Ljusterö är en bra bas för båtutflykter till andra skärgårdsöar, Ingmarsö, Husarö, Blidö, Arholma, Rödlöga och inte minst skärgårdsstaden Vaxholm. Ta en tur mot Västra Lagnö och Östra Lagnö. Vägen ut på den smala tarmen som sticker ut från Ljusterö rakt mot ytterskärgården är magiskt vacker och måste upplevas. Man åker över bron vid Klintsundet och kommer till Östra Lagnö som längst ut har ett vidunderligt naturreservat som är handikappanpassat med fina gångvägar bland betande djur. Klipporna här ute bär spår av inlandsisen. Utsikten måste upplevas. Källa: Ljusterö Portalen, http://www.ljustero.se/ se länk nedan.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter