fbpx

Lantbruk

Lantligt boende utanför Ystad

Utgångspris

1 400 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Kommande

Om fastigheten

1,5-planshus med kringbyggda stallängor. Ett lantligt boende med stora utvecklingsmöjligheter, både i bostad och ekonomibyggnader. Beläget mellan Stora Herrestad och Köpingebro.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

YSTAD HERRESTAD 68:84

Adress

Karlsfältsvägen 148 27198 Ystad

Totalareal
0,1 ha
Tomtområde
0,1 ha
Boyta
145 kvm
Antal rum
4 st

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadens skick
Efter fotograferingen har vissa väggar målats om samt golv lagts om i vardagsrummet. Bostaden är i behov av underhåll.

Förrådsbyggnad

Mindre byggnad med murad stomme, eternittak och plåtbeklädd fasad. Bygganden består av tre delar varav första del rymmer tanken till värmepannan. Andra delen rymmer värmepannan samt ett utrymme som tidigare nyttjats som omklädnings- och duschrum. Sista delen rymmer ett förråd. Bygganden är i behov av underhåll.

Loge och stallbyggnader

Stall och loge
Stall och loge i vinkel med varandra i L-folm. Byggnaderna skapar tillsammans med bostadshuset och den mindre förrådsbyggnaden en privat känsla på innergården. Fasad av plåt och puts. Yttertak av eternit. Inrymmer tom dec 2022 lösdrift för gris. Byggnadsarea: Stall och loge ca 380 kvm.

Stallänga och stallbyggnad.
Äldre stallbyggnad med långsidan ansluten mot tillbyggt stall med pulpettak. Putsad fasad och yttertak av eternit och tegel. Byggnaden med pulpettak har jordgolv. Byggnadsarea: Stallänga ca 80 kvm och stallbyggnad ca 300 kvm

Samtliga byggnader är sammanbyggda. Delar av byggnaderna gränsar i söder direkt mot grannfastighetens gödselplatta till deras fårstall.

Areal

Fastigheten bedöms att få en areal på ca 2000 kvm, enligt röd markering på kartor. Exakt gräns och areal fastställs i lantmäteriförrättningen.

​Vid önskan om annan gränsdragning kan detta diskuteras med mäklare.

Fastighetsbildning

Försäljningen gäller del av fastighet och lantmäteriförrättning krävs för att dela upp fastigheten. Förrättningen förväntas att ta ca 1 år, ansökan om lantmäteriförrättning är inskickad i juni 2022. Tillträde till fastigheten och full betalning kan ske först efter att lantmäteriförrättningen är klar och har vunnit laga kraft. Vid önskan om tillgång till fastigheten före det att lantmäteriförrättningen är klar och har vunnit laga kraft, kan detta diskuteras med mäklare.

Försäljningssätt

Utgångspris: 1 400 000 SEK

Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkommet skriftligt bud eller att hålla en efterföljande förhandling/auktion mellan budgivarna. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

Betalningsvillkor och tillträde

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande del av köpeskillingen vid tillträdet.

Tillträde kan hållas först efter att lantmäteriförrättningen gått igenom och vunnit laga kraft. Ansökan om lantmäteriförrättning är inskickad i juni 2022. En Lantmäteriförrättning hos lantmäteriet beräknas att ta ca 1 år. Vid önskan om tillgång till fastigheten före det att lantmäteriförrättningen gått igenom och har vunnit laga kraft, kan detta diskuteras med mäklare.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss