fbpx

Lantbruk

Lantligt boende nära Hjälmaren

Högstbjudande

4 295 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 9 apr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
18,1 ha
Inägomark
11,5 ha
Skogsmark
5,4 ha
Övrigmark
1,1 ha
Impediment
0,1 ha
Boyta
183 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ESKILSTUNA BÄRSTA 1:40

Adress

Bärsta Perjons 1 63535 Stora Sundby

Om fastigheten

Möjlighet att förvärva gården Bärsta Perjons belägen i Bärsta, Stora Sundby, ca 25 km väster om Eskilstuna vid Hjälmaren, med dess byggnader och 18 ha mark. Här finns goda förutsättningar för generationsboende, uthyrning eller egen verksamhet. Väl samlat och ändamålsenligt byggnadsbestånd med två permanentbostadshus, äldre ladugård, maskinhall, loge och magasin. Marken är fördelad över fem skiften varav ett är bebyggt med mindre sommarstuga vid Hjälmarens strand.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Stora huset

Det stora bostadshuset erbjuder ett gediget kök med gott om förvaring och plats för 6-8 sittande. Från köket når man uterummet med utsikt över ägorna. På nedervåningen finns kontor, groventré, sovrum och helkaklat badrum med golvvärme samt vardagsrum med vy över åkrar och trädgård. På övervåningen finns två rymliga sovrum, ett badrum och ett oinrett vindsutrymme.
Bostadshus uppfört i trä med taxerad boyta om 110 kvm.
Vatten från egen borrad brunn

Mellanhuset

Mindre bostadshus i 1½-plan med taxerad boyta om 73 kvm. Lilla Huset erbjuder ett rymligt kök med modern standard, badrum och sällskapsrum samt två sovrum.
I köket finns dessutom en härlig vedspis.

Ekonomibyggnader

Flera ekonomibyggnader i gott skick med stomme av trä och plåttak.
Lada med höskulle
Äldre ladugård
Lada med utrymme för uppställning av maskiner/husvagnar
Garage/carport
Hönshus

Lillstugan

Charmigt torp med glasveranda och fungerande vedspis. Här finns ett enklare kök och kammare. El finns, rinnande vatten saknas

Sommarstugan

Fristående hus beläget på strandtomten vid Hjälmarens strand. Omfattande renoveringsbehov. Mindre båthus med plats för 2 båtar, samt sjöbodar för förvaring av fiskeredskap och kräftburar.

Vägbeskrivning

Från Eskilstuna kör mot Katrineholm. I samhället Alberga sväng höger vid skylt Bärsta - kör ca 3 km, gården ligger på höger sida. Skylt visar vägen.

Åkermark

Åkermarken omfattar totalt 11 ha. Marken är upplåten med muntligt 1-årigt avtal.

Skogsuppgifter

Marken har inventerats av Mellanskog i mars 2021. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken 5,4 ha med ett totalt virkesförråd om 670 m3sk. Medelbonitet 6,4 m3sk/ha och år.
Föreslagna åtgärder inom den närmaste 5-årsperioden är avverkning av fröträd och röjning av vissa bestånd.

Jakt

Jakträtten tillfaller ny ägare på Tillträdesdagen.

Häradsallmänning

Fastigheten har andelar (0,12500) i Eskilstuna Västerrekarne Häradsallmänning S:1, S:2 och S:3.

Fiske

Till fastigheten hör fiskelotterna 1A och 1B utlagda vid delning av samf 1893-06-17. Här finns fina förutsättningar för kräftfiske, gös, abborre och gädda..

Forn- och kulturlämningar

Skifte nr 3 berörs till viss del av fornminne "bytomt/gårdstomt". Källa: Riksantikvarieämbetet

Visning

På Ludvig & Co är vi måna om allas hälsa och trygghet. Vi tycker också att det är viktigt att tänka extra mycket på varandra i samband med en visning. Därför har vi tagit del av och följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.

Vi tillämpar tidsseparerade visningar
Boka er enskilda visningstid med ansvarig mäklare.

Vi håller avstånd
När du är på en visning är det viktigt att visa respekt mot andra personer genom att hålla avstånd. Ta inte i hand när du hälsar och tänk på att använda armvecket om du känner att du behöver hosta eller nysa.

Vid förkylning stannar vi hemma
På Ludvig & Co stannar vi hemma vid minsta förkylningssymptom.

Tillträde

Efter överenskommelse

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.
Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper. Skogsinventeringen är upprättad med för skogsinventering gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper, det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna.

Områdesbeskrivning

Närmaste tätort är Alberga ca 10 km från fastigheten. I Alberga finns skola, matbutik, gatukök och bensinstation. Knappt 2 km söder om Alberga ligger det vackra Stora Sundby slott. Godsets historia går ända tillbaka till medeltiden men dagens slott stod färdigbyggt 1848.

Hjälmaren är Sveriges till ytan fjärde största sjö och är en grund, näringsrik slättsjö. Genom Hjälmarekanal, Sveriges äldsta farbara kanal, finns båtförbindelse med Mälaren. Det är en trevlig kryssning genom vacker och historisk kulturmiljö. I Västra delen av Hjälmaren finns Oset, ett naturreservat med ett flertal ödlor och groddjur, tidvis finns större bestånd av fåglar. För den fiskeintresserade erbjuder Hjälmaren på kräftor och fiskar såsom abborre, gös och gädda. Även den hotade fiskearten asp finns i sjön.

Eskilstuna är den största tätorten i Södermanlands län. Här finns buss- och tågstation som gör det lätt att pendla till ex. Stockholm. Stort utbud av skolor, för vidare skolgång finns gymnasium och högskola. Eskilstuna har ett brett urval av shoppingmöjligheter. I centrum hittar du både gallerior och mindre butiker och en bit utanför stadskärnan finns det stora köpcentrat TunaPark.
Eskilstuna bjuder på ett rikt kulturliv med flera museer så som Eskilstuna stadsmuseum, Eskilstuna Konstmuseum, Rademachersmedjorna, Munktellmuseet och Ebelingmuseet. I Gamla stan finns "Långa gatan", en delvis kullerstensbelagd gata som idag heter Köpmangatan. Gatan ger en gemytlig anda från en helt annan tidsepok. I Gamla stan ligger också ett utedassmuseum. Staden har ett livligt musikliv och en stor teater som även används som konsertlokal. Här finns också nöjesparken Parken Zoo.
Det finns ett stort idrottsintresse i staden och flertalet inom- och utomhusarenor vilket ger goda möjligheter till att utöva de flesta idrotter.
Med närheten till 19 naturreservat, Hjälmaren och Mälaren finns det något för alla. Blandningen av skog, åker, betesmark och sjöar samt skogsbygden med berg, hällmarker och skogstjärnar ger en omväxlande och intressant natur.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 740 200 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast fre 9 apr

Högstbjudande: 4 295 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter