fbpx

Lantbruk

Lantligt boende med eget vindkraftverk!

Högsta bud

5 500 000 kr

Utgångspris: 5 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Unikt tillfälle att förvärva en vacker och välskött gårdsbild med eget vindkraftverk som genererar mycket goda intäkter!
Gården omges av ett trivsamt odlingslandskap och är belägen i Löksätter. En välkomnande björkallé leder fram till den tilltalande mangårdsbyggnaden med tillhörande flygel och stor ekonomibyggnad med goda möjligheter för maskininställning.

Vindkraftverket är beläget på ett eget skifte ca 500 meter öster om gården och har de senaste 12 månaderna genererat en intäkt om ca
750 000 SEK.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

ÖREBRO MALGRÄVA 2:11

Adress

Löksätter 939 71594 Odensbacken

Totalareal
3,3 ha
Betesmark
2,8 ha
Småhusmark lantbruk
0,6 ha

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Fastigheten

Välkommen till Löksätter 939!
Fastigheten omfattar en total areal om 3,3 ha och utgörs av ett gårdsskifte och ett inägoskifte med betesmark. En välkomnande björkallé leder fram till den trevliga gården med vidsträckt utsikt över det omgivande odlingslandskapet. Här finns mangårdsbyggnad, flygel och stor ekonomibyggnad med goda möjligheter för maskininställning.

Vindkraftverket genererar stora intäkter!

Löksätter har ett bra geografiskt läge. Avståndet till Odensbacken är 8 km, till Kumla 21 km och till Örebro 36 km.

Bostadshus

Bostaden är uppförd 2007 av Myresjöhus, modell Herrgården. Läs mer och se ungefärlig planlösning på deras hemsida, se länk. www.myresjohus.se/husmodeller/herrgarden

1-planshus på gjuten platta med stående gul träfasad och tegelklätt tak. 3-glasfönster. Huset har enligt taxeringsuppgifter en boarea om 162 m² och biarea om 20 m². Fiber finns.

Huset inrymmer huvudentré med kaklad hall och anslutande helkaklat badrum med dusch, samt ett kapprum. Direktanslutning till rymligt vardagsrum med utsikt åt väster genom ett stort glasparti. Utanför finns en inglasad veranda med stenläggning på vardera sidan. Rymligt kök och matsal med täljstenskamin. Groventré med tvättstuga. Vitvaror från Siemens. Vidare finns två sovrum och ett gästrum/kontor samt ytterligare ett helkaklat badrum med dusch.

Uppvärmning sker genom vattenburen golvvärme och frånluftsvärmepump från Nibe. En Contura täljstenskamin i matsalen erbjuder härlig brasvärme. Modulskorstenen är godkänd för eldning, den sotades senast i maj 2018. Vid brandskyddskontroll i april 2019 noterades inga avvikelser. Nästa brandskyddskontroll ska ske senast 2025.

Eget vatten och avlopp från 2007. Vattenförsörjning från djupborrad brunn. Avlopp med trekammarbrunn och infiltration i åtta biomoduler.

Överlåtelsebesiktning

Överlåtelsebesiktning utförd av Gustav Rödjemyr, OBM Gruppen, 22 maj.

Energideklaration

Energideklaration upprättad av Gustav Rödjemyr, OBM Gruppen, 22 maj.
Bostaden har energiklass D.

Flygelbyggnad

Charmig flygelbyggnad från 1800-talet som bidrar till den inbjudande gårdsbilden.
Huset inrymmer två rum och är uppfört på torpargrund med gul träfasad under tegelklätt tak. 2-glasfönster. I dagsläget erbjuder flygeln i huvudsak förvaringsutrymmen.

Ekonomibyggnad

Stor och rymlig ekonomibyggnad i gott skick. Här finns goda möjligheter för eventuell uthyrning av uppställningsplatser, festlokal eller annan verksamhet.
Byggnaden har trästomme klädd med plåtfasad och plåttak och utgörs av flera sektioner i U-form. Ladugårdsdelen är rymlig och ändamålsenlig för maskininställning. Därtill finns dubbelgarage, verkstad, snickarbod, sädesmagasin och övriga förvaringsutrymmen.

Vindkraftverk

Gamesa G58, uppfört 2010.
Vindkraftverket har enligt specifikation en tornhöjd om 65 meter och ett vingspann som uppgår till 58 meter. Det är beläget ca 500 meter öster om gården på eget skifte med en areal om ca 2,75 ha med god ägofigur.

Senaste 12 månaderna har vindkraftverket genererat en intäkt om drygt 750 000 SEK!

Årlig produktion:
2021 - 921 994 kWh/år
2022 - 809 278 kWh/år

Senaste service av verket utfördes utan anmärkning 2023-05-08 av Connected Wind.

Betesmark

Området som omger vindkraftverket utgörs av betesmark med en areal om ca 2,75 ha. Betesmarken är utarrenderad under 2023.

Arealuppgifter

Total areal enligt fastighetsutdrag: 3,31 ha
Total areal enligt Metrias karttjänst: 3,31 ha

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade.
Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Friskrivningsklausul

Då säljaren är ett dödsbo som ej har närmare kännedom om fastigheten kommer en friskrivningsklausul att finnas med i köpekontraktet, där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Prisidé

För fastigheten gäller som utgångspris 5 500 000 SEK.

Betalningsvillkor

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande summa senast vid tillträdet. Budgivaren skall inom 14 dagar efter avslutad budgivning vara beredd att teckna köpekontrakt, varför kontroll av finansieringsmöjligheter samt uppfyllande av undersökningsplikten skall vara klart innan bud lämnas.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för visning.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 12 200 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter