fbpx

Lantligt boende

Lantligt boende/maskinhallar

Högsta bud

2 700 000 kr

Utgångspris: 2 700 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Avstyckat gårdscentra belägen mellan Skee och Lur med bostadshus, lägenhet och stora förvaringsmöjligheter i befintliga maskinhallar. Soligt läge med utsikt åt syd och väst. Lämpar sig väl för boende med egen rörelse.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

STRÖMSTAD ÄNG 1:19

Adress

Änggården 2 45294 Strömstad

Totalareal
1,4 ha
Tomtområde
1,4 ha
Boyta
172 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Byggt år 1868 i 1 1/2 plan med källare, taxerad boyta om 92 kvm. Stomme av timmer, träfasad under tegeltak. Inrymmer i nedre plan Fastu, hall, kök, tvådelat vardagsrum och separat wc som dock saknar wc stol och handfat. I övre plan finns en hall, tre rum, kattvindar, garderob och nyligen renoverad wc/dusch. Källare med hall, pannrum, två rum och ett med tvättmaskin samt möjlighet till badrum i utrymme under trapp. Huset genomgick 1957 en omfattande renovering och har fortlöpande renoverats från 2006 där mertalet fönster byttes 2009-10, ny ytterdörr -13, köksinredning -10, ny ugn/häll -13. Vardagsrum med laminatgolv -13, öppen spis i Vardagsrum är ej ansluten till rökgång och ej möjlig att elda i. Byggnaden har ytterligare en del renoveringsbehov. Uppvärmning via vattenburen värme och elpatron från -12. Avlopp till en trekammarbrunn utan infiltrationsbädd och vatten från en borrad brunn med filter för järn. Kan komma fukt i källaren vid regnperioder. Olje/vedpannan är ej i bruk. Köparen måste vara beredd att uppdatera avloppsanläggningen till av Kommunen godkänd status. Se även upplysningar i säljarens frågelista.

Lägenhet

Byggd 1988 och iordningsställdes 1999 av tidigare ägare. Taxerad boarea om 80 kvm och består av en altan, inbyggd del om 23 kvm (förråd), hall, köksvrå, vardagsrum, sovrum, badrum. Vattenburen värme från en elpatron och ackumulatortank från -12 som ej är i funktion, översyn måste göras. Byggnaden är i renoveringsbehov både ut- och invändigt. Samma vatten och avlopp som bostadshuset.

Stora maskinhallen

Omfattar hela 750 kvm, byggd 1988 med tre stora portar, grusat golv, tak av kondensskyddad plåt dock har kondensskyddet delvis släppt. Möjlighet till att övertaga pågående uthyrning av vinterförvaring till främst båtar. Plats finns för ca 30 båtar.

Ladugård mm

Ladugårdsbyggnaden består av många olika delar och där stalldelen och loge/lada är i dåligt skick och taket delvis inrasat. Fd gödselplattan om 12x18 m med betonggolv är överbyggd med plåttak och fungerar idag som maskinhall. Två garagen, verkstad och två lagerrum med tak av kondensskyddad plåt från 2007. Närmare lägenheten finns vedbod och pannrum, byggt 1995, betonggolv, kondensskyddad plåt -07. Panna från 1998 med vedeldning och en hemmakonstruerad Ackumulator tank om 4500 liter. Pannan och tanken är ej i funktion utan där måste översyn göras för drift.

Öppet maskingarage

Uppförd år 2003 och omfattar 216 kvm enligt taxeringsuppgifterna, träbyggnad med öppen framsida och droppfri takplåt.

Vägar

Enskild väg med förmånsservitut ut till allmän väg.

Friskrivning

Säljaren kommer i köpekontraktet friskriva sig från fel och brister i fastigheten med dess byggnader.

Köparen bör därför extra noggrant genomföra sin undersökningsplikt. Säljaren har upplyst om fel och brister i frågelista samt överlåtelsebesiktning från 2018-05-28, dock har en del renoveringar genomförts efter den besiktningen. Sotning har ej utförts på några år då uppvärmning skett via elpatron. Köparen måste vara beredd att uppgradera avloppsanläggningen till av kommunen godkänd status. Köparen måste besikta skorsten och panna före de tas i bruk. Vattenfilter finns, dock garanterar ej säljaren att vattenkvaliteten håller felfri kvalitet.

Arrendera betesmark

Möjlighet finns att arrendera ca 3 ha betesmark av säljaren i anslutning till fastigheten.​

Visning

Visning kan ske som tidigast i vecka 26.
Kontakta mäklaren Henrik Pålsson för visning.
Tele: 0525-64231, 0705-187045
Epost: henrik.palsson@ludvigfast.se

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter