Lantbruk

Lantligt boende i Salbohed

Högstbjudande

1 900 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast ons 7 okt, kl 13:00

Visning

  • ons 23 sep

    Läs villkor

    Kontakta mäklaren för att anmäla er. Välkomna!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
3,3 ha
Åkermark
1,9 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Övrigmark
1,1 ha
Boyta
160 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SALA FLÄCKEBO-HOLMBO 1:5

Adress

Fläckebo Holmbo 112 73363 Salbohed

Om fastigheten

Vid slutet av en enskild grusväg når du denna trivsamma lilla gård belägen mellan Salbohed och Sätra Brunn. Gården erbjuder ett lantligt boende med ostört läge. Bostadshus med lummig trädgård, snickarverkstad och ekonomibyggnader samt 3 ha mark. Möjligheter att uppföra stall och hagar till en mindre hästgård, att anlägga odlingsland och hönsgård för hobbybonden eller kanske nyttja byggnaderna till garage/verkstad. I närområdet finns bland annat livsmedelsbutik och bensinmack i Salbohed, badplats i Stävresjön och skidspår m.m i Sätra Brunn.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

​​Bostadshus i 1 1/2-plan med byggår 1914. Byggnadsmått 13 x 9 m. Boarea 160 kvm och biarea 18 kvm enligt taxeringsuppgift. Tillbyggt pannrum och tvättstuga ca 18 kvm. Delvis källargrund under huset, resterande del står på torpargrund. Trästomme med brädvägg. Utvändigt klätt med stående lockläktspanel. Lertegel på taket. Läckage vid ränndalsplåten i anslutning till kupa skall åtgärdas innan tillträde.. Genomgående englasfönster med insättning på hela huset. ​Uppvärmning med vattenburet system och bergvärme. Det finns även en vedpanna med ackumulatortank kvar. Enskilt vatten från borrad brunn på gården. Enskilt avlopp. Avloppet är ej godkänt enligt gällande riktlinjer.

​På markplan finns hall och WC med toalett och handfat. Trapp upp till övre plan. Under trappen finns en nedgång till en mindre matkällare under huset. Kammare och stor sal med träparkett och tapet på vägg. Ljust lantkök med stora bänkytor, kyl och frys, elspis, diskmaskin samt en vedspis. Stort skafferi av den äldre sorten med väl tilltagna hyllor. Från köket kommer man ut i den vidbyggda tvättstugan och pannrummet.

På övervåningen finns tre sovrum, ett allrum, två klädkammare/kattvindar och en oinredd kallvind. Badrum med badkar, bidé, toalett och handfat. Kakel upp på halva väggen och våtrumsmatta på golvet.

​Ytskikten är genomgående äldre.
Bostaden ha energiklass D. ​

Maskinhall

Plåtklädd byggnad med trästomme på gjutna plintar. Plåttak. Grusat golv. Byggnadmått 12 x 9 m. Skjutport på långsidan. Portens bredd är 5,7 m och porthöjden är 4 m.

Loge och garage

Äldre ladugård med loge. Byggnadsmått 31 x11 m. Ladugårdsdelen har en murad stomme och en överbyggnad av träkonstruktion med brädvägg. Den gamla inredningen och mellanbjälklaget till den gamla höskullen är utriven och ladugården utgör tillsammans med logen ett stort utrymme öppet upp till nock. För att stärka upp byggnadskonstruktionen sitter dragstag på 3,7 meters höjd inne i byggnaden. Huvudsakligen betonggolv gjutet i omgångar. På taket ligger aluminiumplåt. Två stora skjutportar på framsidan med 4 m höjd och 5,1 m respektive 4 m i bredd. Port på baksidan 3,8 m bred. Vidbyggt garage på gaveln med murad stomme och gjutet golv. Invändigt mått ca 7 x 7 m. Dubbla portar på gaveln. Porthöjden är 2,8 m. Innertak i garaget är skadat.

Lider

Lider med trästomme, brädvägg och plåttak. Grusat golv. Byggnadsmått 8 x 5 m. Portens höjd 2,6 m. El och belysning finns.

Snickarverkstad

Byggnad med lösvirkesstomme på plintgrund. Utvändigt klädd med stående träpanel och plåttak. Byggnadsmått 6 x 8,8 m. Invändigt är verkstaden klädd med spånskivor på golv och väggar. Övre plan går att komma upp till via en stege på byggnadens östra gavel. El och belysning finns i verkstaden. Gott ljusinsläpp från flera stora fönster i lokalen.

Trädgård

Stor och lummig trädgård inramad av en välskött granhäck. Framför huset tronar en imponerande kastanj som ger en behaglig skugga under sitt lövverk på soliga sommardagar. Trädgården erbjuder öppna gräsytor, buskar och fruktträd.

Utanför häcken ligger en jordkällare. Jordkällarens överbyggnad har tagit skada av växtlighet men källaren är intakt. ​

Inägomark

Marken uppgår till 1,9 ha åkermark enligt kartmätning. Åkermarken är av normal avkastning och kvalitet för området och otillfredsställande dränerad enligt taxeringsuppgift. ​Fastighetsgränsen skall gå innanför skogsbrynet och till objektet hör ca 0,3 ha skogsmark.

Forn- och kulturlämningar

Vid kontrolltillfället fanns inga forn- eller kulturlämningar registrerade på den del av fastigheten som försäljningen avser . Källa: Fornsök, https://app.raa.se/open/fornsok/

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden fanns registrerade på fastigheten vid kontrolltillfället. Källa: Skogsstyrelsen, skogens pärlor, https://kartor.skogsstyrelsen.se/kartor/

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.
Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson.

Fastighetsbildning

Lantmäteriförrättning pågår. Med fastighetsbildningsåtgärden ska objektet nybildas till en egen registerfastighet genom avstyckning. Fastighetsgränser
och arealuppgifter är hämtade från ansökan om avstyckning som behandlas hos lantmäteriet. Mindre gränsjusteringar kan komma att ske i förrättningen.
​​

Tillträde

Tillträde kan ske efter att lantmäteriförrättning vunnit laga kraft.

Visning

På grund av rådande läge sker visningarna med särskild hänsyn mot varandra. Håll avstånd och stanna hemma vid sjukdomssymptom, se information i prospektet. Kontakta mäklaren för att anmäla er. Välkomna!

​Visningstillfällen:
söndag 20 september
kl. 10:00- 11:30

onsdag 23 september
kl. 16:30- 18:00

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.
Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper.

Inteckningar

Totalt intecknat belopp 1 364 000 kr.

Objektet är samtaxerat med stamfastigheten och säljaren ombesörjer att den gemensamma inteckningen dödas och nyintecknas i objektet efter avslutad förrättning. ​

Områdesbeskrivning

Objektet ligger mellan de små orterna Salbohed och Sätra Brunn i Sala kommun. I Salbohed finns livsmedelsbutik, mack och pizzeria. I Sätra Brunn finns elljusspår och skidspår om vintern, det gamla brunnsområdet kring Sätra Brunn med restaurang och logi m.m.

Sala (avstånd ca 19 km) är centralort i Sala kommun i Västmanlands län. I Sala återfinns Sala silvergruva samt Väsby Kungsgård och Aguélimuseet. Sala är en charmig småstad med närhet till ett antal större städer såsom Västerås, Uppsala, Stockholm m.fl. I stadens centrum finns såväl småbutiker som en modern galleria, bibliotek, biograf, caféer, restauranger, matbutiker och tågstation för goda pendlingsmöjligheter. För den friluftsintresserade finns flera sjöar i Salas närhet med möjligheter till bad, fiske och utflykter längs fantastiska vandringsleder. Sala har ett rikt föreningsliv med drygt 200 föreningar med många olika verksamheter. Vid Lärkans sportanläggning strax utanför centrum finns idrottshall, badhus, hockeyhall, curlinghall samt flera bollplaner, varav en med konstgräs. Är du intresserad av hästar finns en stor ridanläggning bara några kilometer utanför centrum.

Via väg 56 når du Västerås på mindre än 40 minuters bilresa. I Västerås (avstånd ca 38 km) finns flygplats, buss- och tågstation som gör det lätt att pendla till ex. Stockholm. Stort utbud av skolor, för vidare skolgång finns gymnasium och högskola. För den kulturintresserade finns teater, konserthus och museum. Det finns ett stort idrottsintresse i staden och flertalet inom- och utomhusarenor vilket ger goda möjligheter till att utöva de flesta idrotter. Med trevliga stadsparker, tätortsnära skogar och en stor insjöhamn är Västerås en attraktiv sommarstad. För shopping finns Erikslund, ca 6 km från fastigheten. Här hittar du matbutiker, bensinstationer och ett shopping center med ett stort utbud av restauranger och butiker, bl a. IKEA.

Kommunikationer

Busslinjen trafikeras av Västmanlands Länstrafik. Se www.vl.se för aktuell tidtabell.

Vägbeskrivning

På objektets informationssida på ludvig.se/fastighetsformedling finns möjlighet att få vägbeskrivning till fastigheten

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter