Lantbruk

Lantligt boende i Rude!

Högstbjudande

2 295 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • mån 21 sep, kl 16:00 - 17:00

    Läs villkor

    Obligatorisk förhandsanmälan - Välkommen!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
4,2 ha
Åkermark
2,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Övrigmark
2,0 ha
Boyta
157 kvm
Antal rum
6 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SUNDSVALL TUNA-RUDE 1:30

Adress

Rude 167 864 91 Matfors

Om fastigheten

På lämpligt pendlaravstånd till Sundsvall i Rude en bit utanför Matfors finns denna mindre gård om cirka 4,23 hektar i ett skift. Gården erbjuder ett bostadshus i 1 1/2-plan samt äldre ladugård, hölada och gäststuga. I direkt anslutning till gårdscentrumet finns drygt 2 hektar åkermark vilket gör gården mycket lämplig för djurhållning. Till fastigheten hör ett frikraftsavtal. Välkommen på visning.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus i 1 1/2-plan Fastigheten totalrenoverades under slutet av 70-talet med nya bjälklag och tilläggsisolerades, 2019 byttes yttertak till plåt med tegelprofil samt att fasad målades. Samtliga elradiatorer är utbytt under senare år förutom något enstaka i kattvindarna som är av äldre modell.

Planlösning: Välkomnande hall med bevarat trägolv och trapp till övre plan. Till höger om hall finns ett trevligt sovrum med nyare utskick, laminatgolv. Till vänster ett badrum och kök, badrum i äldre standard med dusch, wc, bidé och handfat med kommod. Kök med träfärgade luckor och plastmatta på golv, utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis med plattor samt en vedspis. Innanför kök finns mindre matrum med parkettgolv. Rakt fram från hall ett vardagsrum i vinkel med bevarade trägolv och braskamin.
Övre plan med stort allrum med trägolv och utgång till balkong mot innergård. Åt vardera håll från allrum finns sovrum med trägolv och kattvindar samt en toalett med wc, handfat och tvättmaskin.

Ladugård / Garage

Byggnad i trä med plåttak. Äldre gjutet djurutrymme samt garage-del.

Ladugård

Äldre byggnad i trä och tegeltak med omfattande renoveringsbehov.

Gäststuga

Enklare gäststuga med stor altan. Delvis renoveringsbehov.

Hölada

Hölada av rundtimmer med tak av plåt.

Allmänt

I Rude ligger denna trevliga gård med stor potential. Gården ger ett lantligt boende med möjligheten till mindre djurhållning med närhet till all service. Gårdscentrum med bostadshus, ladugård, gäststuga och hölada.

Forn- och kulturlämningar

Det finns tre registrerade fornlämningar på fastigheten i form av högar i sydöstra skogspartiet mot E14 (källa: Skogsstyrelsen via SeSverige).

Naturvärden

På fastigheten finns ingen registrerad nyckelbiotop (källa: Skogsstyrelsen via SeSverige).

Areal

Areal enligt uppmätning på fastighetskarta , 4,23 Hektar.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson men för juridisk person.

Lagfart

Kostnad för lagfart är 1,5% av köpeskillingen + 825 kr.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse med säljaren.

Friskrivning

Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brist i byggnaderna som beror på ålder, byggnadssätt, underhåll eller användning.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Frikraft

Till fastigheten hör ett frikraftsavtal som innebär fri elnätsabonnemang 20 A vilket kommer överlåtas till en köpare i de mån det är möjligt. Det ursprungliga avtalet innefattade även 1800 kWh fri ström, tidigare ägare har bytt leverantör av elen vilket har medfört att de 1800 kWh ej har erhållits. Vid byte tillbaka till Eon som handelsleverantör av elen återförs de fria 1800 kWh.

Kontakta oss

Liknande fastigheter