Lantligt boende

Lantligt boende i Perstorp, ca 12 ha

Utgångspris

1 895 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 9 Nov, kl 09:00

Visning

  • mån 2 Nov, kl 15:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
12,8 ha
Skogsmark
9,0 ha
Betesmark
1,6 ha
Övrigmark
2,0 ha
Småhusmark
0,2 ha
Boyta
85 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Perstorp Blekemossa 1:6

Adress

Blekemossa 201 28491 Perstorp

Om fastigheten

Skog- och lantbruksfastighet strax utanför Perstorp. Lantligt boende med stora möjligheter. Areal om totalt 12,8 ha varav ca 9 ha skog och ca 1,6 ha betesmark. Gårdscentrum med bostadshus och ekonomibyggnad med inredd lägenhet. Via Riksväg 21 tar det ca 35 min med bil in till Helsingborg, 30 min till Hässleholm och in till närservicen i Perstorp med affärer, caféer och skolor tar det endast 7 min. Perstorp förfogar även över goda tågförbindelser.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Planlösning bostadshus
Planlösning lägenhet

Fakta

Byggnader

Boningshus

Boningshus i 1,5-plan uppförd 1925, med en taxerad boarea om 85 kvm och biarea om 50 kvm. Huset är byggt på en stengrund med källare under del av huset. Stommen i byggnaden är av trä, tak av plåt och fasad av trä. Fönster av 2-glastyp med två st 3-glasfönster i sovrummet. Tre st 3-glasfönster till allrummet samt altandörr finns på plats på gården men har ej blivit installerade, de tillfaller köparen utan extra kostnad. Uppvärmning sker med ett vattenburet system via jordvärme. Enskilt vatten via grävd brunn. Enskilt avlopp via trekammarbrunn med infiltration som säljaren är igång med att byta till ny anläggning då föreläggande funnits.

Planlösning:
Entré i anslutning till köket. Enklare kök med matplats med kyl och frys i fullstorlek från 2020 placerade i hall. Nyrenoverat sovrum samt allrum med vitmålade väggar, synliga bjälkar och nytt golv. Badrum klädd med våtrumstapet och våtrumsmatta med toalett, dusch, tvättställ och tvättmaskin.

Oinredd vind med möjlighet till fler rum. Källare under del av huset med förråd och pannrum.

Lägenhet/förråd

Ekonomibyggnad med en byggnadsyta om ca 200 kvm enligt uppmätning på fastighetskarta. Rest under plåttak och fasad av stående träpanel.
I en del av byggnaden är det inrett med en enklare lägenhet med uterum, matplats, kök, vardagsrum, sovrum samt badrum med dusch. Andra delen består av fd stall och förråd mm.

Skogsuppgifter

Skogsmark om ca 9 ha enligt uppmätning på karta. Skogen består till största del av blandad lövskog med inslag av gran (ca 1,1 ha enligt uppmätning på karta). Skogen är uppdelad på två skiften med kraftledningsgata emellan.

Inägomark

Inägomark om ca 1,6 ha enligt uppmätning på karta.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Övriga marktyper

Övrig mark om ca 2 ha bestående av väg och kraftledningsgata.

Visning

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker efter överenskommelse med mäklaren.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

All kontakt sker enligt önskemål från fastighetsägaren endast med ansvarig mäklare.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Fiber

Fiberavtal är tecknat med IP Only, förväntas att dras in under höst 2021. Överlåtelseavtal om 20 000 kr för installationskostnad övergår på köparen.

Driftkostnader

Försäkring: 8 441 kr/år
Elkostnad: 19 507 kr/år
Sophämtning: 2 933 kr/år
Totalt: 30 881 kr/år

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 313 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter