fbpx

Lantligt boende

Lilla Bönerud – härligt boende på landet

Högsta bud

4 220 000 kr

Utgångspris: 3 500 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Bud senast tor 13 maj kl 12:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
14,1 ha
Åkermark
3,9 ha
Skogsmark
9,4 ha
Skogsimpediment
0,3 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Övrigmark
0,3 ha
Boyta
165 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MUNKEDAL STRÖMSÄTER 3:5

Adress

Lilla Bönerud 16 45892 Färgelanda

Om fastigheten

Lantbruksfastighet om ca 14 ha varav ca 9 ha produktiv skogsmark och ca 4 ha jordbruksmark. Renoverat bostadshus med ca 165 m² boyta fördelat på 5 rum och kök, badrum, gäst-WC och stor altan i med sydvästläge. Ladugård med äldre inredning, gäststuga/förråd, vedbod/hönshus och jordkällare. Lämplig fastighet för småbruk eller mindre djurhållning. Egen småviltsjakt.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

3D-foto

Fakta

Byggnader

Bostadshus

I anslutning till allmän väg ligger Lilla Bönerud, en trivsam liten gård med fint läge med utsikt över ett öppet landskap. Bostadshuset uppfördes 1931 i 1½ plan. Huset står på en torpargrund, har en ljusmålad stående träpanel och yttertak av lertegelpannor. Fönster av typen 3-glas. Bostaden värms upp av ett vattenburet system kopplat till en jordvärmepump placerad i grovköket. Vatten tas från enskild borrad brunn (vattenprov från 2019 finns). Avloppet leds till en trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Den taxerade ytan är 95 m² men huset har byggts till i omgångar och säljarna uppger att bostaden nu har en boyta om ca 165 m².

Tidigare ägare byggde ut huset 2010, det som idag är tvättstuga och stort sovrum.

Nuvarande ägare köpte fastigheten 2012 och har låtit utföra en del renoveringar/ombyggnationer sedan dess:
2012 - Nytt kök samt jordvärmepump
2015 - Badrum (entréplan) samt altaner
2017 - Vardagsrum
2018 - Loft på övervåningen

Entréplan: Rymlig hall skafferi (isolerat men ej uppvärmt) samt groventré som rymmer tvättmaskin, torktumlare, panna och inkommande vatten. Vägg i vägg ligger ett väl tilltaget och helkaklat badrum med duschhörna och mycket förvaring. Vidare når man ett lantligt inspirerat kök med matplats och gammal samt dekorativ köksspis (godkänd) med bakugn (inte godkänd). Stort allrum med braskamin (godkänd) och kakelugn (inte godkänd) och utgång till altan i sydvästläge.

Övervåning: Allrum i vinkel med mycket rymd då det är öppet i nock, gäst-WC, ett stort sovrum, två barnrum samt ett mindre loft.

Ladugård

Ladugård uppförd 1936. Äldre träkonstruktion med delvis murade väggar, annars fasad av rödmålad stående träpanel. Yttertak av lertegelpannor och plåt. Byggnadsyta om 264 m² enligt taxeringsuppgifter. Byggnaden rymmer stall med 2 boxplatser (-10/-11), verkstad, äldre spannmålsförråd samt loge med isolerad sadelkammare. Bakom ladugården finns en rymlig gårdsplan förberedd med vatten- och eldragning för uppförande av maskinhall.

Förråd/gäststuga

Byggnad av attefallsmodell (-20) uppförd med syfte att vara gäststuga och förråd. Träkonstruktion under yttertak av betongpannor. Byggyta om ca 30 m². Isolerat och uppvärmt genom oljefyllda elradiatorer.

Hönshus/vedbod

Äldre träkonstruktion där häften av utrymmet nyttjas som vedbod och hälften är ett hönshus. Yttertak av plåt.

Jordkällare

Jordkällare i relativt gott skick, belägen mellan bostadshuset och ladugården.

Skogsuppgifter

Det finns en nygjord skogsbeskrivning på fastigheten utförd av Per Moberg, Ludvig & Co, under april 2021. Enligt beskrivningen omfattar fastigheten 9,4 ha produktiv skogsmark och 0,3 ha impediment. Virkesförrådet är ca 1 400 m³sk och består till större delen av gran i gallringsålder. Endast 240 m³sk i avverkningsbara huggningsklasser. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 8,8 m³sk/ha/år. För mer information se skogsbeskrivningen eller kontakta Per Moberg, 0521-57 24 15 alt per.moberg@ludvig.se.

Jordbruksmark

Fastigheten omfattar 4 ha åkermark enligt fastighetstaxeringen. Marken brukas inte i dagsläget och stödrätter finns inte.

Jakt

Fastigheten ingår inte i något älgjaktslag. Småviltsjakten övergår på köparen vid tillträdesdagen.

Vägar

Enskild väg på egen mark från allmän väg.

Fiberförening

Fastigheten är ansluten till Valbo-Ryr Kleva fiberförening där köparen tar över medlemskapet.

Besiktning

Säljarna har låtit göra en överlåtelsebesiktning av bostadshuset. Byggnaden besiktades av Anticimex 2021-04-12. Protokoll finns hos fastighetsmäklaren och delas ut på visningen. Säljaren kommer att teckna en så kallad Säljaransvarförsäkring med Anticimex vilket innebär att Anticimex övertar säljarens ansvar för eventuella dolda fel i fastigheten de 10 närmaste åren.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 156 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast tor 13 maj kl 12:00

Utgångspris: 3 500 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter