Lantbruk

Lantlig idyll i Näshults-Hulu

Högstbjudande

4 600 000 kr

Visning

  • Skogen och markerna går bra att besiktiga på egen hand. Använd gärna vår interakiva karta med GPS, där man kan klicka i kartan och få upp information om de olika skogsbestånden. Kartan nås via vår hemsida under objektet. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, gröda, jakt samt skog. Kontakta Johan Olausson, 0383-594 80, johan.olausson@ludvig.se eller till Elin Gynnerstedt, 0383-594 79, elin.gynnerstedt@ludvig.se för visning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
39,3 ha
Skogsmark
32,6 ha
Skogsimpediment
0,2 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Inägomark
4,8 ha
Övrigmark
1,6 ha
Virkesförråd
4 855 m3sk
Boyta
155 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VETLANDA NÄSHULTS-HULU 1:9

Adress

Näshults-Hulu 2 36433 Åseda

Om fastigheten

I Näshults-Hulu, 4 mil sydost om Vetlanda ligger denna gård. Vackert beläget bostadshus om 155 kvm med vy ut över ängarna. Fastighetens areal uppgår till 39,3 hektar varav 32,6 hektar är produktiv skogsmark och 4,8 hektar inägomark. Virkesförrådet uppgår till 4 855 m³sk och medelboniteten är beräknad till 8,9 m³sk per hektar och år.
Fastigheten har fiskerätt i gölar och bäckdrag inom trakten Näshults-Hulu. Fastigheten har jakträtt och ingår i Hulu-Höghults älgjaktslag.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus som är byggt 1851. Ett och ett halv plans hus med matkällare. Enligt fastighetsutdraget uppgår boarean till 155 kvm och biarean till 32 kvm. Det är tvåglasfönster i hela huset. Huset har reveterad timmerstomme med sidiplattor, 1990 byttes taket och väggarna kläddes in med stående röd träpanel. Huset har en grund av sten.

Nedervåning
Ingång via fin veranda in till en rymlig hall med trappa upp till ovanvåningen. Till höger om hallen är ett vardagsrum med kakelugn, som dock inte är godkänd att elda i. Från vardagsrummet finns ingång till köket. i köket finns; diskmaskin av märket Elextrolux från ca 2017, delad kyl och frys Whirlpool och spis med ugn av märket Simens från ca 2001. Intill köket finns det en köksfarstu, med anslutning till tvättstuga med tvättmaskin Elektro84Helios.
På nedervåningen finns det även en rymlig matsal, och ett mindre och ett större sovrum. Båda sovrummen är nytapetserade och nya laminatgolv Emellan sovrummen går det en korridor med en ingång, samt ett mindre rum med vedpanna och bergvärmepump. På nedervåningen finns det en toalett med dusch, handfat och wc, våtrumsmatta och våtrumstapet.

Ovanvåning
På ovanvåningen finns en möblerbar hall, två sovrum samt ett större utrymme som inte är inrett. Det finns en liten toalett med bidé och handfat. Från ovanvåningen finns uppgång till kallvind.

Utifrån finns det en ingång till en matkällare under huset.

Övrigt
Uppvärmning via bergvärme, borrat med ett djup om 210 meter. Värmepump Thermia Diplomat Optimum G3, installerades 2013. Värmepumpen kan styras via datorn. Det finns även en vedpanna (Albin panna) som fortfarande är inkopplad, sotad och besiktigad. Det finns två ackumulatortankar om 500 liter vardera kopplat till den. Cirka 1970 installerades den vattenburna värmen.
Det är eget vatten och avlopp på fastigheten. 2019 installerades en ny avloppsanläggning med trekammarbrunn och infiltrering. Plaströr från huset.
Djupborrad vattenbrunn om cirka 30 meter.

Det finns inget fiber framdragit till fastigheten.

Uppskattade driftskostnader:
Försäkring 8702 kronor
Elförbrukning prognos för 2020 om 6620 kWh.
Elkostnad (2019) 14 564 kr.
Sophämtning 1200 kr.

Energideklaration behövs ej på grund av att byggnaden på fastigheten inte är eller används som permanentbostad.

Ladugård

Enligt fastighetsutdraget uppgår storleken på ladugården till 489 kvm. Röd träpanel och eternittak, taket är i behov av renovering. Det finns inget vatten men el finns framdragit till utsidan på ladugården. Takhöjd i stalldelen om cirka 2,30 meter. I ladugården finns boxar och ett utrymme som är anpassat till får. I övrigt har ladugården använts som förråd och verkstad. Ladugården har ett loft.
Vagnbod med magasin.

Garage

Garage med plats för en bil, grusgolv, träregel på betongsockel. Rödträpanel och plåttak.

Byggnadssätt

På fastighetens gårdscentrum finns ett rejält bostadshus vackert beläget, ladugård, förråd och garage.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad av Sydved i januari 2020. Total arealen uppgår till 39,3 hektar, varav 32,6 hektar produktiv skogsmark och 0,2 hektar myr/kärr/mosse. Det totala virkesförrådet för fastigheten uppgår till 4 855 m³sk med ett medeltal om 149 m³sk per hektar.
Trädslagsfördelningen på fastigheten är 52 % gran, 28% tall, 16% löv, 3 % ek samt 1% lärk. Medelboniteten för fastigheten är beräknad till 8,9 m³sk per hektar och år.

Efter planens upprättande har markägaren tagit hand om vindfällen om cirka 10 m³sk.

Fastighetsägaren garanterar att det inte finns några avverkningsrätter på fastigheten.

Skogsvård

Avdelning 21 är avverkad men inte återbeskogad. Enligt skogsvårdslagen ska åtgärderna utföras senast under det tredje året efter avverkningsåret.
Groten som är kvar på området är inte kontrakterad utan följer med i försäljningen.

Naturvärden

På fastigheten finns ett område som ingår i skogens pärlor iform av sumpskog. Källa: https://www.skogsstyrelen.se/Skogens-parlor.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns ett område som är klassat som en möjlig fornlämning i form av en lägenhetsbebyggelse. Källa: http://www.app.raa.se/open/fornsok/.

Inägomark

Enligt fastighetstaxeringen och fastighetsutdraget uppgår inägomarken till 8 hektar, varav all areal i form av betesmark. I skogsbruksplanen uppgår inägomarken till 4,8 hektar.
Vid mätning i SeSverige uppgår inägomarken till 3,6 hektar, varav 2,3 hektar åkermark och 1,3 hektar betesmark.

Inägomarken är muntligen utarrenderad tom 2020-12-31.
Det finns inga stödrätter.

Jakt

Fastigheten ingår i Hulu-Höghults älgjaktslag som uppgår till ca 1700 hektar. Tilldelningen i fjol var 3 vuxna och 5 kalvar. På fastigheten finns normalt med småvilt samt vildsvin.

Jakten är tillgänglig för ny köpare from 1/1-2021.

Fiske

Fastigheten har andel i samfällt fiske i fem mindre sjöar och två bäcksystem inom Näshults-Hulu.
Bäcksystemen är Åbäcken och bäcken intill järnvägen och Hulugöl, Törnegöl, Sandåkragölen, Mörkegöl samt Långöglan.

Lantmäteriförrättning

Det finns en pågående lantmäteriförrättning gällande samfälld vägs (Näshults-Hulu s:1) lokalisering.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för både fysisk person och juridisk person.

Friskrivningsklausul

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel och brister i fastigheten.

Tillträde

Tillträde den 15 september eller enligt överenskommelse.

Vägbeskrivning

Fastigheten ligger cirka 4 mil sydost om Vetlanda.
Från Vetlanda kör väg 125 mot Nye, Farstorp och Näshult. Efter byn Hultanäs, står det Triabo 7 till vänster, följ den vägen i cirka 5 kilometer och sen är ni framme på fastigheten.
Från väg 23 cirka en mil söder om Virserum tag av mot Triabo stn, efter ca 300 meter sväng höger. Följ vägen i cirka 2 kilometer sen är du framme på fastigheten.

Koordinater: N6342292.2, E530829.7.

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.ludvig.se/fastigheter/ Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, zooma ut så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 395 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter