fbpx

Lantbruk

Lantbrukstaxerad tomt med förhandsbesked på bygglov för hästgård söder om Sälen

Prisidè

550 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Om fastigheten

Här kan du förverkliga din dröm att bygga t.ex en hästgård från skretch på en lantbrukstaxerad tomt med en areal om 3,1 ha i Husom söder om Sälen med åkermark som sträcker sig ner till Västerdalälven. Andel i Lima Besparingsskog som för närvarande lämnar bidrag till bl.a. viss djurhållning, jordbruk, vägar och skogsvård m.m. Jakträtt på både älg- och småvilt inom Lima östra viltvårdsområde, ca 19 000 ha. Fastigheten betingar även småviltsjakt på Lima Besparingsskog omfattande ca 51 000 ha. Nere vid älven finns ett båthus uppfört. Förhandsbesked finns för uppförande av villa och stallbyggnad på tomtens östra del. Det finns även ett servitut som ger ägaren rätt att bygga en väg österut som ansluter till den lugna byvägen. Marken passar även dig som önskar sätta upp en vanlig villa på en riktigt stor tomt. Nära till Sälenfjällens anläggningar och endast 9 km till Kläppen. Tomten kan besökas på egen hand med de kartor som finns för nedladdning.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

MALUNG-SÄLEN SKÅLMO 2:6

Totalareal
3,1 ha
Tomtområde
3,1 ha

Bilder

Visa alla bilder

3D-foto

Fakta

Förhandsbesked bygglov

Det finns ett förhandsbesked beviljat 2023-06-21 för uppförande av enplans bostadshus och dubbelgarage med stall. Vänligen kontakta bygglovsenheten på Malung-Sälen kommun, 0280-181 00, stadsbyggnadskontoret@malung-salen.se, för ytterligare frågor kring byggnation på fastigheten.

Jakt

Fastigheten har jakträtt på älg- och småvilt inom Lima östra viltvårdsområde, ca 19 000 ha. Kontaktperson är Leif Martinsson, Lima, 0706633104. Fastigheten betingar småviltsjakt på Lima Besparingsskog omfattande ca 51 000 ha. Läs mer på www.limaskog.com

Båthus

Nere vid älven finns ett båthus uppfört avsett till förvaring av båt och fiskeutrustning.

El, vatten och avlopp

El finns för anslutningen i närheten. Tomten ligger utanför kommunalt område för vatten och avlopp, vilket betyder att frågan får lösas med enskild anläggningar.

Lima besparingsskog

Fastigheterna har andel i Lima Besparingsskog som för närvarande lämnar bidrag till bl.a. viss djurhållning, jordbruk, vägar och skogsvård m.m. Mer om Lima Besparingsskog och deras bidrag finns att läsa på www.limaskog.com.

Vindskydd

Vindskyddet för hästarna som står uppställt på marken kommer flyttas och ingår ej i försäljningen.

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom omarronderingsområde samt glesbygdsområde enligt jordförvärvslagen. Länsstyrelsens förvärvstillstånd krävs alltid. Ansökan om förvärvstillstånd görs hos Länsstyrelsen. Mäklaren är behjälplig med ansökan. Länsstyrelsens avgift för förvärvsprövning betalas av köparen i samband med ansökan och är för fysisk person 4 600 kronor och för juridisk person 7 100 kronor. För fysisk person folkbokförd sedan minst tolv månader i glesbygd i den kommun där egendomen är belägen tas dock ingen avgift ut.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter