fbpx

Lantbruk

Lantbruksfastighet 86 ha – Trollhättan

Högstbjudande

10 900 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 26 apr kl 12:00

Visning

  • ons 14 apr, kl 11:00

    För att undvika folksamlingar på visningen, kontakta mäklare för tidsbokning. Egen besiktning av skog och mark

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
86,2 ha
Övrigmark
2,0 ha
Åkermark
42,0 ha
Skogsmark
41,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Skogsimpediment
1,0 ha
Virkesförråd
12 624 m3sk
Boyta
120 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

TROLLHÄTTAN BRANDSTORP 9:1

Adress

Hönsebo Nolhagen 46195 Trollhättan

Om fastigheten

Lantbruksfastighet i Trollhättan om ca 86 hektar.
Gårdscentrum består av en mangårdsbyggnad, ladugård med plats för 38 kor, maskinhall och garage med verkstad.
Areal består av ca 41 hektar produktiv skogsmark med ett virkesförråd om ca 12 624 m³sk.
Medelboniteten för fastigheten är beräknad till 11,2 m³sk per hektar och år.
Jordbruksmarken på fastigheten uppgår till ca 42 hektar. Jakträtt och fastigheten tillhör Norra Björke älgskötselområde .

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus med utsikt över såväl skog som åkermark. Äldre byggnad uppförd med timmerstomme i 1½ plan på stenlagd grund. Byggnaden har plastfasad samt yttertak av tegel. Samtliga fönster är av typen 3-glas och 2-glas. Bostaden värms upp av luft/vatten-värmepump. Vatten tas från borrad brunn med god tillgång på vatten men med okänd kvalité. Avloppet leds till en trekammarbrunn. Trekammarbrunnen har fått dispens om förläggande för tidigare fastighetsägare. Fiber finns indraget i huset via Trollhättan energi.
Entréplan rymmer hall, tvättstuga/pannrum, kök med matplats, badrum med dusch, sovrum, tv-rum och vardagsrum.
Övervåning rymmer hall, kök med matplats, 2st sovrum, 2st förråd och badrum med badkar.

Ladugård & Magasin

Äldre murad ladugård och magasin i trä med yttertak av tegel och gjuten platta. Byggnaden rymmer gjutet djurstall med uppbundna platser för 38 st mjölkkor. Vatten och el finns indraget i byggnaden. I anslutning till ladugården finns tillhörande gödselbrunn.

Maskinhall

Maskinhall med hög takhöjd och 4 stora portar. Byggnad i trä på gjuten platta med yttertak och fasad av plåt. Rymmer även verkstad och ett bilgarage med plats för 1st bil.

Skogsuppgifter

Enligt skogsbruksplan upprättad 2021-02-19 av Per Moberg (telenr: 0521-572415) från Ludvig & Co omfattar fastigheten ca 41 ha produktiv skogsmark. Virkesförrådet uppskattas till ca 12 624 m³sk varav ca 9 215 m³sk bedöms vara i avverkningsbara huggningsklasser. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 11,2 m³sk/ha/år. Skogsmarken är barrdominerad med 62% gran och 34% tall. Mer information i skogliga bilagor.

Jakt

Jakträtten är muntligen upplåten och tillgänglig för köparen 1/7-2021.
Fastigheten tillhör Norra Björke Älgskötselområde och är ansluten till Kollebo Hökammars Jaktlag med tilldelning 1 vuxen och 1 kalv.
Småvilt består bland annat av dovhjort, rådjur och vildsvin.

Jordbruksmark

Omfattar enligt skogsbruksplan ca 42 ha åkermark. Jordbruksmarken är täckdikad på 70-talet och stödrätter finns om ca 40 st som tillfaller köparen. Nuvarande ägare har ansökt om EU-stöd för 2021. Jordbruksmarken är muntligen upplåten och tillfaller köparen 1/7-2021.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. I det fall det behövs, bekostas det av köparen. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Friskrivning för dolda fel

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten. Spekulanter uppmanas att undersöka fastigheten och dess byggnader noggrant.

Planer, bestämmelser mm

Del i Trollhättan Prästtorp GA:1. Gemensamhetsanläggningens ändamål är "Enskilda vägen från länsväg 2044 fram till och med vändplanen vid gården nolhagen, brandstorp 9:1".

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 380 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast mån 26 apr kl 12:00

Högstbjudande: 10 900 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter