Lantbruk

Trevlig gård – Broaryd Gislaved

Högstbjudande

2 200 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • tis 2 jun

    Läs villkor

    Alla visningar sker med bokning hos fastighetsmäklaren. Anmäl ditt intresse för visning via epost eller telefon. Skog och mark undersöks på egen hand med hänsyn till grannar, djur och växande gröda..

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
18,3 ha
Skogsmark
13,7 ha
Inägomark
4,3 ha
Väg och kraftledning
0,2 ha
Övrigmark
0,1 ha
Virkesförråd
1 123 m3sk
Boyta
80 kvm
Antal rum
3 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

GISLAVED HESTRA-EKENÄS 2:4

Adress

Skogatorpet 33392 Broaryd

Om fastigheten

Välkommen till en lantlig idyll med trivsamt boende i faluröd stuga som renoverats med en blandning av modern och gammaldags stil. Från gårdsplanen har man vy över åkerlandskapet som ligger skyddat av den egna skogen. På gården finns ett flertal ekonomibyggnader vilket ger möjlighet till mindre djurhållning eller annan verksamhet.
Ägorna omfattas av ca 19 ha som utgörs av ca 4 ha inägomark och 14 ha skogsmark.
Fastigheten är belägen i utkanten av Broaryd tätort där det bl.a. finns grundskola F-6. Ett avskilt, naturnära boende på landet bara 15 minuter från Smålandsstenar och 35 minuter från Ullared. Välkommen på visning!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

När du kommer fram till huset möts du av en träterrass som inbjuder till umgänge. Härifrån når du in i huset och till entréhallen, varifrån tvättstuga, köket, vardagsrummet nås och via trappa upp till andra plan. Härlig golvvärme i kök, hall, tvättstuga och badrummet.

I anslutning till entrén ligger tvättstugan och innanför tvättstugan finns husets badrum Tvättstugan har ett mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt bänkyta med tvättho och underliggande skåp. Innanför tvättstugan finns badrummet. Ett helkaklat badrum med samma mörkgrå klinkergolv som i tvättstugan och vitt kakel på väggarna. Utrustning består av tvättkommod, wc och dusch med runda duschväggar.

Det praktiska köket ligger till vänster i hallen. De gråmålade skåpen och lådorna i kombination med det mörka laminatgolvet, synliga takbjälkarna och de vitmålade väggarna ger köket en hemtrevlig och lantlig känsla. Utrustningen i köket består av 2 stycken kombinerade kyl och frysskåp, spis, fläkt, micro och diskmaskin. Från köket når du också ut till uteplatsen på baksidan.

Till höger i hallen ligger vardagsrummet som går i ljusa färger. Tapetserade väggar och fiskbensparkett på golvet. Här finns plats för såväl matmöbler som soffgruppen. Här finns också öppen spis (ej provtryckt).

Övre plan
Från trappan i hallen kommer du upp till andra plan. Här finns husets stora sovrum till vänster och till höger ett mindre rum som idag används som tv-rum.
Bägge rummen har ek-laminatgolv och vitmålade väggar. I tv-rummet finns en fondvägg i mörk mönstrad tapet.

Taktyp/takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Grund: Torpargrund/mindre källardel under köket
Stomme: Trä
Fasadtyp: Träfasad (2019)
Fönster: 3-glasfönster (2019)
Vatten: Enskilt vatten, djupborrad brunn
Avlopp: Enskilt avlopp, Trekammarbrunn med infiltration (2020)
Uppvärmning: Jordvärmepump samt möjlighet att elda med ved
Ventilation: Självdrag

Runt huset finns fasadbelysning som går på timer, vilket ger huset en mysig inramning.

Ladugård

Äldre ladugårdsbyggnad om ca 160 kvm (uppmätt på ortofoto) uppförd i träkonstruktion med sedvanliga utrymmen så som fähus, loge och höskulle. Byggnaden har inte på länge använts för sitt ursprungliga ändamål men är väl uppförd och i normalt underhållsskick med lång återstående livslängd. Vidbyggt i vinkel med ladugården finns maskinhall om ca 150 m² (uppmätt på ortofoto). Bra takhöjd, gjutet golv och port på två sidor.

Garage/pannrum/förråd

Garagebyggnad med plats för en bil. I byggnaden ryms också pannrum och förrådsutrymme (isolerat och med indraget vatten). Här finns också en extra tvättstuga. Byggnaden är uppförd i murad/träkonstruktion med fasad av eternit och tak belagt med plåt.

Maskinhall

Maskinhall uppförd i träkonstruktion med tak av plåt och fasad av trä. Jordgolv i hela byggnaden. På baksidan finns enklare skärmtak. Ca. 160 m² (uppmätt från ortofoto).

Byggnadssätt

På fastigheten finns utöver bostadshus, ladugård, garage, även maskinhall och mindre förrådsbod.

Skogsuppgifter

Enligt skogsbruksplan upprättad i januari 2020 av Lars-Göran Stenberg uppgår skogsmarken till 13,7 ha. Virkesförrådet är bedömt till ca 1123 m³sk vilket ger ett genomsnittligt virkesförråd om 82 m³sk/ha. Barr är det dominerade trädslaget med gran 76%, tall 16% och resterande utgörs av löv 8%. Skogsmarkens bonitet är beräknad till 7,4 m³sk/ha och den årliga tillväxten är beräknad till 70 m³sk/år. Skogens åldersfördelning har en övervikt mot ungskog i åldersklasserna 10-20 år.
Fastigheten är svagt kuperad och har ett väl utbyggt basvägssystem vilket ger goda drivningsförhållanden.

Inägomark

I anslutning till gårdscentrat finns betesmark och åkermark. Arealen för dessa uppgår till ca 4,3 ha. Marken är muntligt upplåten under pågående växtsäsong. Inga Eu-stödrätter finns.

Naturvärden

På fastigheten finns inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden registrerade vid kontrolltillfället. Källa Skogsstyrelsen, Skogens pärlor, https://kartor.skogsstyrelsen.se/kartor

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns vid kontrolltillfället inga registrerade forn- och kulturlämningar. Källa: Fornsök, https://app.raa.se/open/fornsok/

Vid alla skogliga ingrepp bör man vara uppmärksam på att kultur/fornminnen kan förekomma, även om dem inte är kända sedan tidigare. Det är inte alltid bara
själva lämningen som bör bevaras, det kan också vara viktigt att bevara den omgivande miljön.

Jakt

Sedvanlig jakt efter älg, rådjur och vildsvin. Fastigheten har fina viltmiljöer. Köparen disponerar jakträtten från tillträdesdagen. Fastigheten ingår idag i gemensamt älgjaktslag

Arrende/nyttjanderätter

På fastigheten finns en telemast. Nuvarande arrende ger cirka 20 000 kr/år till markägaren.

Gårdskarta

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.lrfkonsult.se/fastigheter/ . Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information från skogsbruksplanen om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Förvärvstillstånd

Fastigheten är belägen där det för vissa köpare krävs förvärvstillstånd.
Förvärvstillstånd krävs då fastigheten ligger inom glesbygdsområde. Mäklaren hjälper till med ansökan hos länsstyrelsen. En avgift om 3 700 kr tas ut för privat/fysiska personer. Detta gäller dock inte om köparen sedan minst 12 månader är folkbokförd i glesbygd inom den kommun där egendomen är belägen.

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Planerar du att gå på vår fastighetsvisning?

Vad trevligt att du hittat en intressant fastighet som du vill titta närmare på. På Ludvig & Co är vi måna om allas hälsa och trygghet. Vi tycker också att det är viktigt att tänka extra
mycket på varandra i samband med en visning. Därför har vi tagit del av och följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.

Vi minskar grupperna
Våra fastighetsmäklare är noga med att sprida ut
visningarna och planera för mindre grupper.

Vi håller avstånd
När du är på en visning är det viktigt att visa respekt mot andra personer genom att hålla avstånd. Ta inte i hand när du hälsar och tänk på att använda armvecket om du känner att du behöver hosta eller nysa.

Vid förkylning stannar vi hemma
På Ludvig & Co stannar vi hemma vid minsta
förkylningssymptom. Vår förhoppning är att du gör detsamma. Be istället någon anhörig eller god vän att gå på visningen. Vi hjälper gärna till med kompletterande bilder och beskrivningar.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 841 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter