fbpx

Lantbruk

Skogsgård med vackert, enskilt läge!

Utgångspris

375 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Om fastigheten

Omgiven av vacker natur med öppet åkerlandskap kombinerad med fin skog finner ni denna pärla. Skogsgården om 7 ha. ligger i Klippen, ca 20 km utanför Fredrika i vackra drottninglandet och omfattar 5,6 ha. skogsmark samt ca. 0,7 ha. inäga. Nyupprättad skogbruksplan visar på en total virkesvolym om 656 m3sk med beräknad medelbonitet om 3,9. Boningshuset med enskilt läge har totalt fem rum och kök och på tomten står stor ladugård, enklare garage och förrådsbyggnader. Eget vatten och enskilt avlopp. Mycket fina möjligheter till jakt i anslutning till huset då fastigheten ingår i VVO!
Från denna mysiga by har ni ca. två mil in till centralorten Fredrika med affär, skola f-6, åretrunt-öppen camping med matservering, servicehus mm.

Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

ÅSELE KLIPPEN 2:33

Adress

Klippen 50 91993 Fredrika

Totalareal
7,3 ha
Skogsmark
6,0 ha
Inägomark
1,1 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Virkesförråd
656 m3sk
Antal rum
4 st

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

Hall med målade panelväggar samt brun plastmatta på golvet.
Till höger ligger det trivsamma köket med generösa förvaringsutrymmen bakom de gula köksluckorna. Utrustningen består av två spisar samt kombinerad kyl/frys. Brun plastmatta på golvet och väggarna är målade i ljus nyans. De båda köksfönstren släpper in generöst med ljus och erbjuder trivsam utsikt.
Vardagsrum med ljus plastmatta och brun tapet. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel och i fil med vardagsrummet ligger ett sovrum med likadan golvbeklädnad och väggar med tapet i grå nyans.
Badrum med våtrumsmatta på golv och väggar. Här finns WC, handfat med överskåp, dusch och ett litet fönster.

Hall på övre plan med plats för lättare möblering. Ljus plastmatta på golvet och ljusbrun tapet. Från hallen nås även en mindre, oisolerad alkov.
Rymligt sovrum med ljust plastgolv, gammelrosa tapet samt förvaring via två garderober.
Sovrum två på detta plan med grön plastmatta, tapet i blå nyans samt garderober längst med hela långväggen. I rummet finns även en fin vedspis, bör kontrolleras innan användning.
Innanför sovrum två ligger en mysig alkov med plastmatta och blommig tapet i blickfånget.

Ladugård

Garage

Vedbod

Byggnadssätt

+ Timmerstomme
+ Tvåglasfönster
+ Plåttak
+ Eget vatten och avlopp

Läge

Fastigheten ligger i Klippen, en by ca. två mil utanför Fredrika i Åsele kommun.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är fältinventerades hösten 2020 av Jan Forsberg.
Fastigheten Åsele Klippen 2:33 är belägen i Västerbottens län, Åsele kommun och består av ett skifte om totalt 7,2 ha varav 5,6 ha är produktiv skogsmark med en beräknad medelbonitet om 3,9 m³sk/ha/år. Fastighetens totala virkesförråd uppskattas vid inventeringstillfället till ca 656 m³sk fördelat på 22% tall, 64% gran och 14% löv.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50 % regeln).
Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

Inga forn- eller kulturlämningar finns registrerade på fastigheten. (Källa: SeSverige)

Naturvärden

Inga naturvärden finns i nuläget registrerade på fastigheten. (Källa: SeSverige)

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven i Åsele kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson.

Jakt

Jakt medföljer, ingår i Klippens VVO som jagar på ca. 3200 ha.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter