fbpx

Lantligt boende

Källtorps gård 17 ha, hästgård med sjöläge på Södertörn

Högstbjudande

16 000 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklaren för tidsbokning.
    Vänligen respektera visningstiderna och beträd ej marken runt byggnaderna vid andra tider.

    Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, zooma ut så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten.

Anmäl intresse

Om fastigheten

Välkommen till Källtorps gård, en hästgård på 17 ha med naturskönt och avskilt läge invid södra stranden av Kvarnsjön i hjärtat av Södertörn, 2,5 mil från Stockholms city. Huvudbyggnaden med boarea om 138 kvm är i ett plan och uppförd 2016. Vid sjöstugan finns brygga och bad. Stora stallet är byggt år 2000 och är inredd med 14 boxplatser, sadelkammare, etc. gamla stallet har 6 boxplatser. Bland övriga byggnader kan nämnas ett uthus med lägenhet. I gårdens närhet ligger Rikstens golfbana och bortom den kommer Rikstens friluftsstad att växa upp.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

BOTKYRKA RIKSTEN 11:6

Adress

Källtorp 1 14633 Tullinge

Totalareal
17,2 ha
Tomtområde
17,2 ha
Boyta
138 kvm

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnad

Stilfull huvudbyggnad med bästa läge med utsiktöver Kvarnsjön. Det är en enplansvilla från Lbhus uppförd 2016 med 138 kvm boarea och som inrymmer kök och vardagsrum i ljus öppen planlösning med panoramafönster mot sjön, tre sovrum och två bad/duschrum och grovingång med tvättrum samt hall. Vattenburen golvvärme från luftvärmepump från Nibe. Äldre avloppslösning, det finns krav från kommunen att nytt avlopp skall installeras. Enskilt vatten från borrad brunn med bra kvalitet, brunnen är gemensam för gården.

Sjöstugan

Trevlig liten stuga för övernattning och fest på ca 23 kvm alldeles intill sjön som inrymmer ett rum med öppen spis och trinettkök.

Stora stallet

Byggår 2000, träbyggnad med plåttak och gjutet golv, byggnadsyta ca 400 kvm. Inrymmer 14 boxplater, sadelkammare, spolplats, fikarum och tvätt/tork samt foderkammare/förråd.

Uthus med lägenhet/förråd

Träbyggnad med plåttak byggnadsarea 52 kvm. Inredd till 3 rum och kök standard, muntligt hyresavtal, intäkt 5 000 kr i kallhyra per månad.

Garage/förråd

Träbyggnad med plåttak, delvis gjutet golv, byggnadsarea ca 95 kvm.

Gamla stallet

Denna byggnad har murad stomme, plåttak och gjutet golv, byggyta är ca 90 kvm. Den inrymmer 6 boxar.

Ridbana

Strax intill det gamla stallet ligger en belyst ridbana med måtten 20 x 40 meter.

Kvarnsjön

Fin bad och fiskesjö som är drygt 14 meter djup, här finns både kräftor abborre och gädda.

Omgivning

Gården ligger i en lugn och avskild miljö vid vägs ände och omgärdas av skog och sjö. I Riksten på 5 km avstånd finns bl.a. skola f-9, livsmedelsaffär och halvvägs dit ligger Rikstens 18-hålsgolfbana.

Inägomark

Verksamheten på gården har i många år helt varit inriktad på hästhållning det har inneburit att i princip all mark använts till vall eller betesmark, i förekommande fall skogsbete.

Friskrivning

Fastigheten ägs av ett dödsbo. I köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten. Säljaren kommer ej att utföra någon särskild städning innan tillträdet.

Försäljningsförutsättningar

Fastigheten säljs till ett indikerat pris om 16 000 000 kr. Skriftlig intresseanmälan skickas till Gunnar Hennings Ludvig & Co Box 1744, 751 47 Uppsala, eller via mejladress gunnar.hennings@ludvig.se med bankreferens eller motsvarande. Inkommer fler bud i nivå med indikerat pris vidtar en budgivning mellan dessa av säljaren godkända intressenter.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 5 071 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss